Lev

Lev https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138778/lev-138778.jpg 4 8 3

Strhující příběh z africké rezervace pod Kilimandžárem, líčící přátelství desetileté holčičky se lvem Kingem. Na pozadí tohoto příběhu líčí autor život v přírodní rezervaci se všemi jejími přírodními krásami a nebezpečími a některé zajímavosti z afrického kmene Masajů. Pro čtenáře od 15 let.

Přidat komentář

Schamila
09.01.2021 5 z 5

Krásný příběh malé slečny Patricie a lva Kinga. Kniha je v mé knihovně desítky let, naposledy čtena mnou jako dítě, po letech a díky ČV jsem se opět ocitla v krásné rezervaci plné nádherných zvířat, domorodých obyvatel a krásné přírody. Jako bych tam byla se všemi aktéry tohoto příběhu, protože spisovatel dokázal bravurně popsat vše, co tam bylo, co se tam dělo, zkrátka nádhera doprovázena moc zvláštními ilustracemi Josefa Žemličky.

Knihoholka.
08.07.2020 5 z 5

Knihu jsem našla na půdě a jsem ráda, že se tak stalo. Je fascinující, krásná a přátelská.
Je kouzelné, jak se Patricie přátelí se zvířaty, hlavně se svým nejlepším kamarádem lvem. Doporučuji k přečtení.


haki34
10.10.2017 4 z 5

ako dieťa som u prečítala niekoľkokrát...fascinoval ma život v prírodnej rezervácii, stret kultúr - boj medzi kmeňmi Kambov a Masajov, ich rtuály dospievania. Patríciin život, najlepší priateľ lev, a obdiv-možno klíčiaca láska mladého Masaja... príbeh rozprávaný návštevníkom parku, ktorý sa zoznámi s excentrickým otcom Patricie, šéfeom parku, od ktorého sa dozvedá nezvyčajné príbehy a historky. A sttretáva dieťa buše - divokú a zároveň krehkú Patriciu.. príbeh graduje až do nevyhnutného a dramatickho konca.