Léto v Kavárně nových začátků

Léto v Kavárně nových začátků https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493552/bmid_leto-v-kavarne-novych-zacatku-NqU-493552.jpg 4 107 35

Vítejte v Kavárně nových začátků, která stojí na vysokém útesu, kde si připadáte jako na konci světa. Podávají se zde luxusní čaje, skvělé chleby a originálně zdobené cupcaky. Turisty i místní tu čeká veselý smích, společnost a bezpečí. Jako denní specialitu tu totiž mají na menu srdečné přivítaní. Laura Walkerová se rozhodla sebrat pubertální děti a vyrazit na léto z Manchesteru za prací do Dorsetu. Děti z toho nejsou ani trochu nadšené, a dokonce i Lauřini rodiče se obávají, že jí přeskočilo. Ale Laura dobře ví, že od smrti manžela Davida už uplynuly dva roky a je na čase jít dál. Nalézt způsob, jak bez něj žít, a ne jen přežívat. Najít si nové místo na světě a nějak vyplnit prázdnotu, která rodině po něm v životě zbyla. V Kavárně nových začátků se nepodávají jen dobroty, ale nabízí tu i druhou šanci prožít život na maximum...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Summer at the Comfort Food Cafe , 2016


více info...

Přidat komentář

Kudík
07.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Čtení o kouzelném (nejen pracovním) místě v Kavárně nových začátků, kam si to namířila Laura Walkerová i s dětmi Lizzie a Natem, vč. černého labradora Jimba, a to po dvou letech truchlení nad zbytečnou a pro ni devastující smrtí manžela Davida. Je znát, že místo je opravdu smyšlené, protože tam by chtěl na snídani na míru každý, i když zrovna Frankova verze není nic moc. Cherie věděla, proč si Lauru po jejím motivačně odhalujícím dopise vybrala. Přesně takové místo všichni čtyři potřebovali. Laura se znovu probrat z módu zombie matky, děti být opět dětmi a Jimbo svůj odpočinek. Nově nabití přátelé vč. majitelky jsou sebranka těch správných lidí, kterým každému autorka něco naložila. Třešničkou je veterinář Matt podobný Harrisonu Fordovi, když hrál Hana Sola. :)

brunettlibrary
09.03.2024 5 z 5

Od knihy jsem neměla velké očekávání, slyšela jsem i názory, že je to napodobenina Julie Caplin. Takže jsem po ní sáhla pouze s myšlenkou, že chci jednoduchou romantiku. Ovšem v některých ohledech jsem se mýlila. Kniha má hezký příběh, který je doplněný o vážnější prvky. Strašně se mi líbila povaha hlavní hrdinky, která se přes všechny životní tragédie přenese a bojuje dál. Prostředí knihy bylo vykreslené dokonale, jak autorka na konci knihy vysvětluje, sama na tom místě byla. Příběh má romantickou linku, která byla přesně tak akorát sladká. Nenajdete zde žádné absurdní scény, za což jsem vděčná. Autorka D. Johanson má určitě svůj styl psaní a příběhů. Moc ráda vám knihu doporučím.


Evka27
08.02.2024 4 z 5

Celkem příjemné čtení, romantika, dojetí, kéž by všude bylo tolik dobrých lidí.

Knižnítoulky
23.06.2023 4 z 5

Začátek je dost nezáživný a nutí čtenáře k pocitu udělení pouhé nálepky další přečtené knihy jen z povinnosti, se z ní stala krásná kniha, od které se nedá absolutně odtrhnout.

petulkapeta
11.06.2023 4 z 5

Mila nenáročná,za to vtipna kniha. Romantika nechybi. Když se budete chtit zasnit a zajit na krasne misto...doporucuju..oddechovka skvělá

pip11
08.06.2023 4 z 5

Pěkný prázdninový příběh v krásném prostředí a s novými přáteli. Kniha celkem naplnila mé očekávání.

Petra1323
29.05.2023 2 z 5

Přeslazená prázdninová romantika, hippies pohádečka, samé superkladné postavičky, s poslechem Meat Loafa a rozvernými psy přímo vyvolávač hyperglykemie. Četlo se to dobře, takový prázdninový deníček. Matka se dvěma puberťáky se rozhodne, že prázdniny prožijí u moře na jihu a ona tam bude pracovat v kavárně. Rodiče ji od toho odrazují a obávají se, že jí přeskočilo. Nechápu proč? Děcka mají volno a ona od narození dětí jen seděla doma a nikde nepracovala a pak se po smrti manžela dva roky dávala dohromady. Tak teď už by konečně měla něco pořádného dělat. Hlavně nevyprávět rádoby veselé příběhy mezi ataky smutku. Humor byl těžkopádný a ulepený, prvoplánový a naivně trapný. Mimo jiné líčení, jak jeli 400 kiláků od rána do noci, jak bloudili, jak nabalila do střešního boxu mezi pytle s oblečením, jen tak volně do mezer, kalhotky a podprdy, jak ty podprdy při vybalování vystřelily pomáhajícímu místnímu málomluvnému hezounkovi přímo do vlasů, jak mu před tím její starý pes očuchával koule, to bylo více než přitažené za vlasy. Stálé kňourání a srdcervoucí vzpomínky na zesnulého manžela neberou konce, ale přitom už je od podprdové scény celá hotová z nového borce, celou dobu po něm touží, je to pro ni takový polobůh - chytrý, vnímavý, milý, laskavý, vymakaný, často do půl pasu svlečený a pak, na samotný závěr, pár stránek před koncem knihy o něm napíše: Nezdá se totiž, že by mu to nějak zvlášť pálilo.
Jediné, co se dalo uvěřit, byly popisy přírody a příprava jídel.
**Hvězdy dávám za recepty a tipy na výlety.

Booky84
28.05.2023 4 z 5

Příjemná pohovka, která navodí pocit blížícího se léta. Kniha se nečetla špatně, ale jakoby mi tam něco chybělo, ale nedokážu to úplně pojmenovat...

Pefka
30.03.2023 5 z 5

Krásný, dojemný příběh. Moc se těším na pokračování.

Nika.
23.12.2022 3 z 5

Oddechovka. Neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne.

Dellphi
26.10.2022 4 z 5

Příběh to byl moc pěkný, jen těch popisů tam bylo přece jen trochu moc. Občas mi to připadalo jako hodně dobrý sloh na téma popisu…. Většinou mám radši když je v knize více akce a přímé řeči…
Ale… příběh byl krásný, autorka skvěle skloubila romantiku, lásku a smutek ze ztráty blízkého člověka. Navíc se ji podařilo vykreslit každého člena party téměř dokonale i se srdcervoucím příběhem, a ačkoliv to není kniha, ke které se budu opakovaně vracet, tak jsem strašně ráda, že jsem ji přečetla a rozhodně ji doporučuji i vám.

Noisette73
13.09.2022 3 z 5

Bylo to sice hezky napsané ani mi nevadilo, že to bylo smutné, naopak, ale vadilo mi jak tam hrdinka popisuje smutek že ztráty partnera, ale v zápětí je tam scéna jak jí přistane podprsenka na hlavě a srdce se jí rozbuší z no name chlapíka, kterého ještě ani nestihla pořádně poznat. :(
Autorka tímto tu linku o mrtvém manželovi zazdila, a nebylo to věrohodné, její pocity atd. Vše se tím stalo strašně laciné a humorné mi to nepřišlo, neboť se tam objevovali motivy, už otřepané a bylo to na sílu, pejska jsem si, ale oblíbila, za něj hvězda k dobru.

sidonka
11.09.2022 5 z 5

Krásný letní příběh o novém začátku v novém prostředí, jak rozhodnutí pro změnu přináší do života mnoho nového, nové přátele, nové zážitky, ale proměňuje i vztahy k blízkým, krásné počteníčko to bylo

LadyCotton
10.09.2022 3 z 5

Nechala jsem se zlákat reklamou "pro čtenářky románů Julie Caplin" a musím říct, že jsem byla mírně zklamaná.
Ano, četlo se to rychle a svižně (jako JC) ale prvních cca 100 stránek bylo prostě jen o tom, jak hlavní hrdinka oplakávala svého manžela a všechno přirovnávala "co by tomu řekl/co by dělal manžel". Což bylo velmi zdlouhavé (chápu, že některé čtenářky knihu nedočtou). Vadilo i její neustálé vzdychání o tom jak moc už je stará (bylo jí 35 let).
Ano, knihu si přečtěte ale určitě to není titul, který si budete chtít nechat ve své knihovně.
I přesto bych ale nad autorkou respektive touto sérií úplně hůl nelámala, jelikož druhý díl (Svátky v Kavárně nových začátků) bude o Lauřině ztřeštěné sestře a to by mohlo být daleko zajímavější.

alzbeta4340
22.08.2022 4 z 5

Nenáročné a milé čtení, typický "čtyřhvězdičkový" románek. Laura po smrti manžela odjíždí se svými dětmi do krásného přímořského prostředí v Dorsetu, kde si našla prázdninovou brigádu v kavárně. Všichni najdou nové přátele a někdo i novou lásku.
Potkáme zde spoustu sympatických vedlejších postav, o kterých mohou být další díly :-).

Evar88
17.08.2022 3 z 5

Milé, prázdninové čtení, ve kterém hlavní hrdinka Laura a její dvě děti hledají nový životní začátek. Kniha trochu připomíná styl Julie Caplin. Na rozdíl od ,,romantických útěků" jí však chybí určitá lehkost a schopnost rychlého vtažení do děje. Místo romantiky a letní pohody čekejte spíše slzičky a smutek. Není to špatné čtení, ale od letního románu bych čekala něco jiného, než mokrý kapesníček. Pokud si chcete pobrečet, tak príma. Pokud chcete lásku, smích a bezstarostnost, ani nezačínejte číst.

Ivuska.09
13.08.2022 5 z 5

Mně se příběh moc líbil. Nový začátek, spousta emocí, ale i několik vtipných scén. Těším se na druhý díl!

Jaehyun
09.08.2022 3 z 5

Krásná obálka ale příběh nebyl nic moc. Čekala jsem něco jiného, na můj vkus se to hrozně táhlo a čtení mě tolik nebavilo.

alfa30
05.08.2022 5 z 5

Krásná kniha. Čtivá od začátku do konce.

terryaknihy
01.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Páni, tak tady jsem si ale naběhla :D.. Dle obálky jsem po knize čapla ve snaze začíst se do hezké a příjemné romantiky s nádechem Julie Caplin. Jak jen jsem se mýlila..
Nakonec se to ale četlo krásně rychle a nebýt jedné opravdu smutné části (já tohle prostě blbě nesu..), tak to bylo velmi dobré. Označila bych knihu za takové drama, kdy se nám hlavní postavy snaží vyrovnat s úmrtím manžela/rodiče a každý po svém, v novém prostředí. Všechny postavy byly sympatické a asi každý by chtěl místo, jako je Kavárna nových začátků navštívit. To místo, kde se mění životy :).

Štítky knihy

kavárny romantika cukrárna nový začátek

Autorovy další knížky

2021  81%Jednou snad
2022  82%Léto v Kavárně nových začátků
2022  72%Svátky v Kavárně nových začátků
2005  60%Jak myslet štíhle

Kniha Léto v Kavárně nových začátků je v

Právě čtených3x
Přečtených131x
Čtenářské výzvě24x
Doporučených1x
Knihotéce127x
Chystám se číst123x
Chci si koupit31x
dalších seznamech6x