Leto porušených pravidiel

Leto porušených pravidiel https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512920/bmid_leto-porusenych-pravidiel-NN3-512920.jpg 4 79 26

Romantická jednohubka, ktorá sa vám vryje pod kožu! Keď Meredith Foxová pred osemnástimi mesiacmi prišla o sestru, pred všetkými sa uzavrela. Toto leto je však odhodlaná opäť sa otvoriť svetu. Na veľkej letnej svadbe sa zíde celá rodina. Meredith sa teší na tradičnú rodinnú hru „Asasín“, ktorú jej sestra milovala. Hoci sa snaží sústrediť na výhru, roztomilý družba ju neustále rozptyľuje. Je nakoniec v stávke viac než len výhra v hre?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Summer of Broken Rules , 2021


více info...

Přidat komentář

Ála1968
13.04.2024 4 z 5

Tohle bylo milé, romantické čtení.Je pravda, že ze začátku jsem se hodně prokousávala tím,kdo je kdo a ke komu kdo patří.Bylo tam hodně osob, což je na svatbu typické,a mě se dost pletli,ale když jsem je rozeznala,bylo to skvělé čtení,s láskyplným humorem i když se smutným pozadím.

piskotjanicka
01.03.2024 5 z 5

Hezký letní příběh, který se odehrává v krásném prostředí. Jedná se spíše o nenáročné čtení, ale je zde i téma úmrtí v rodině a jak se sním každý vyrovnává posvém. Moc se mi líbí hra, kterou hrají na farmě každý rok už generace kde se musí zapojit děti i dospělý. S touto hrou jsou provázané taktika, intriky, přátelství, láska a vše tak hezky propojené.


Boogi
21.02.2024 4 z 5

Tuhle knížku jsem si užila, ale mám k ní pár malinkých připomínek.

Zdálo se mi, že to bylo napsané stylem, který by se mohl líbit třeba desetiletým dětem. Prostě takové stručné a někdy by to chtělo víc popisování. Nakonec to ale až tam moc na škodu nebylo.
Taky mi tam chyběl nějaký zajímavý dějový zvrat (byly tam takové pokusy, ale nic extra). Možná kvůli tomu mi přišly nějaké části poměrně nudné a bojovala jsem sama se sebou abych je nepřeskočila, protože co kdyby se tam náhodou něco stalo?
Konec se mi zdál takový nedotažený a trochu nevysvětlený. Chtělo by ho to trochu ozvláštnit.
A nakonec ještě taková malá připomínka. Proč se na obálce píše, že je knížka inspirovaná písněmi Taylor Swift, když je tam i ní asi tak pět zmínek za všech těch 300 stránek? Není to tak, že by mi to nějak trhalo žíly, protože nejsem nějaká obrovská fanynka, ale přijde mi to takové zvláštní.

mischa5364
29.01.2024 3 z 5

Ideální letní kniha (jo proto jsem jí četla v prosinci). Byl to moc krásný příběh o rodině, lásce, kamarádství, ale také o ztrátě a zármutek.

Upřímně na celé knize se mi nejvíce líbila hra Atentát. Hned bych si ji zahrála s nimi. Ani chvíli jsem se nenudila. Moc se mi líbilo jak Meredith s Witem k sobě pomalu nacházeli cestu. Jejich vztah se mi moc líbil. Sladká láska.

Celkem se kniha moc dobře četla. Pokud hledáte jednoduchý příběh s letní romantikou. Mohu Léto porušených pravidel jen a jen doporučit.

michaelakoc
17.01.2024 4 z 5

U knihy je trochu zavádějící obálka, která nás láká na písničky Taylor Swift. Těch se v knize ale nedočkáme. Až na pár zmínek o Swifties tam není nic. Mně to ale ve výsledku nevadilo, protože já až taková Swiftie nejsem.

Příběh byl perfektní, krásně se četl, za 2 dny jsem měla přečteno. Odehrává se během 1 letního týdne, kdy se velká rodina sejde na Marta´s Vinyard, aby se všichni zúčastnili svatby sestřenice Sary a jejího snoubence Michaela.

Příběh je vyprávěn z pohledu Meredith, která před rokem a půl ztratila sestru. Pořád se z toho nevzpamatovala. Na svatbu přijíždí sama se svými rodiči po rozchodu s přítelem, se kterým chodila 4 roky. Všechno jí tam Claire připomíná a je to pro ni hodně náročné. Pomáhá jí nevlastní bratr Michaela Wit.

Na knize se mi moc líbily rodinné vztahy, které byly doopravdy silné, láskyplné a nádherné. Velkým zpestřením celé četby byla letní hra Atentát, kterou hrají všichni rodinní příslušníci a vznikají tak velmi vtipné situace. Finále à la Hunger Games nemělo chybu.

Abych hodnotila výše, chyběla mi tam nějaká hlubší zápletka, ale i tak knihu doporučuji. Nudit se rozhodně nebudete. Najdete zde témata ztráty blízké osoby, křivd a odpuštění, rodinných vztahů, prvních a opravdových lásek a toho, co si počít s budoucností.

Je to taková šťavnatá jednohubka.

terryaknihy
05.12.2023 3 z 5

Meredith před pár měsíci přišla o sestru a uzavřela se před svým okolím. Nyní však vyráží s rodinou na letní svatbu a je odhodlaná svůj postoj změnit, jelikož na svatbě se bude hrát jejich hra, která její sestru velmi bavila. No a samozřejmě tu máme družbu Wita.
Co mě na knize hned upoutalo, byla naprosto nádherná obálka! Letní, svěží, plná barev a opravdu umí zaujmout. Zároveň zmíňka o písničkách TS mě “ukecala, jenže bohužel asi nejsem tak velký skalní fanoušek, protože jsem to při čtení nějak nevnímala. Co mi také bohužel při čtení vadilo, byly zdlouhavé popisy. Popisy míst, ale taky smutku Mer po své sestře, bylo toho moc a vůbec bych se nezlobila, kdyby se několik stránek prostě ztratilo
Co mě naopak získalo, byl námět v příběhu v podobě rodinné hry. Bylo to příjemné osvěžení a něco, co v romantických knihách člověk extra nepotká. Zároveň postava Wita mě bavila a líbilo se mi, jaký mezi ním a Mer vzniká postupně vztah.
Léto porušených pravidel bych vám doporučila opravdu číst v létě, vzít si knihu k vodě a odpočinout si s romantickým mladým párem při procházkách po pláži :).

miloslava3256
29.10.2023 3 z 5

Kniha velmi dobře literárně napsaná, barvité okolí, děj i postavy. Opravdu letní pohoda, ale něco mi tam chybělo. Závěr mi přišel takový nudný. Dá se říct, příběh o první lásce, žádné extra drama. Kdybych knihu neposlouchala, tak bych ji asi odložila, ale! jako kulisa byla velmi dobrá.

Knihomol_ka
20.10.2023 3 z 5

Příběh určitě bude mít své kouzlo, když ho budete číst v létě. V anotaci se píše, že kniha je inspirovaná písněmi od Taylor Swift. To jsem bohužel nějak nezaregistrovala.

Autorka umí opravdu dobře vše popisovat. Jak postavy tak okolí. Na mě možná popisovala až moc věci, které nebyly až tak důležité a mohlo se stát, že se občas u toho nudíte. V příběhu se vyskytuje hodně postav. Chvílemi jsem byla z toho všeho zmatená.

Hlavní hrdinka Meredith byla svá a oblíbila jsem si ji stejně jako Wita.

Tohle je dívčí román a víc od toho nečekejte. Příběh je to krásný, ale asi mi tam něco chybělo. Pokud hledáte “oddechové čtení, tak tohle je ideální volba.

Ve spolupráci s @grada

E.T.007
12.10.2023 2 z 5

Napriek vysokému hodnoteniu musím skonštatovať, že mňa kniha dosť nudila. Príliš veľa postáv, príliš veľa zbytočných opisov kadekoho a kadečoho, sprostosti okolo svadby a tá hra na Asasína ma neskutočne nudila (fakt som nepochopila, ako niečo také môže byť pre nich zábava). Romantická linka ma tiež veľmi nebrala, takže za mňa slabé dve hviezdy.

KnihománieN
07.10.2023 3 z 5

Na začátku podzimu jsem si dopřála ještě jednu ryze letní romanci, která umí navodit správnou
atmosféru.
Pojďte se ponořit do příběhu Meredith, která má za sebou neuvěřitelnou ztrátu, a okouzlujícího Wita. Hlavní hrdinka Mer to neměla a nemá lehké, její smutek plní stránky raz dva a čtenáři nezbývá než se dojímat. O to je to těžší, když nakonec zjistíte, že autorka čerpala ze svých zkušeností. Ovšem neustále se opakující chvíle vzpomínek se objevují tak dlouho, že už se pro mě staly nežádoucími. Naštěstí ale energii, radost a především jiskření k tomu od začátku přidává postava Wita. Jeho osoba nádech příběhu hodně rozjasní, je to příjemná změna a osobně jsem ho měla nejradši, jelikož je to neuvěřitelně neobyčejně obyčejný mladý muž.
Ti dva se vzájemně doplňují, tvoří krásnou dvojici a zároveň během společných sedmi dní zjišťují, že se pro sebe stávají příliš důležitými. Jejich procházky po prosluněné pláži přinesou světlo i do vašich běžných dnů, nebo alespoň tak to bylo u mě.
Týden se zdá dost málo na vznik hlubšího vztahu a pouta, ale s tím si autorka dobře pohrála. Spojení mezi Mer a Witem prochází několika fázemi, včetně přátelství, a i když čas nedovoluje pomalý vývoj, tak se jedná o vztah něžný, skládající se z romantických chvil, pozorností a důvěrných rozhovorů.
Celý text byl napsaný takovým způsobem, že jsem si s postavami z knihy připadala takzvaně na ,,jedné lodi“ a rozhodně jsem se nenudila. A to díky prostředí ostrova, ale především díky velké rodinné hře - Atentát, která je ústředním tématem pro týdenní setkání všech příbuzných. V ní spočívalo nejvíce zábavy a také originality tohoto příběhu, jelikož romantická linka je úžasná, ale neskrývá žádná překvapení či nepředvídatelné události.
Jestliže jste romantická duše, tohle pro vás bude krásné jemné pohlazení a jistě si najdete své. Pro mě to bylo nejlepší zakončení letní sezóny, jaké bych si mohla přát, možná to tak bude i u vás. V každém případě držím Mer s Witem palce.
3,5/5*

Áňa 998
02.10.2023 4 z 5

K létu patří moře, hudba, zábava... A protože jsem si ho chtěla ještě trošku prodloužit, vrhla jsem se do knihy Léto porušených pravidel, jejíž obálka je přesně taková, jakou jsem hledala. Navíc, na motivy písní Taylor Swift? Nepovažuji se za nějak velkou fanynku, ale mám období, kdy ji hodně poslouchám.. To byla další motivace ke čtení!
.
Hlavní hrdinkou je Claire, která se nás ujme hned na začátku. Společně s ní se vydáme na ostrov, kde se setkáme s celou její rodinou. A že je pěkně velká! Není divu, že je na začátku knihy rodokmen, protože tolik množství postav... asi bych se zamotala!
.
Kromě rodinného setkání se ale taky chystá svatba Claiřiny sestřenice. Mimo jiné ale není opomenuto na tradici a hraje se hra Atentát. Vítězem může být jen jeden a Claire se rozhodne vyhrát pro svou sestru. Na tu pořád naražíme.
.
Téma sestry Claire se nad celým příběhem podivně vznáší. Něco se stalo, ale my nevíme co. Je to jako byste se potřebovali napít vody, tu měli před sebou, ale nedosáhli na ní.
.
Kromě toho tu byl i hravý prvek v podobě Vitta, protějšku Claire. A ano, mezi nimi to i zajiskří!
.
Léto porušených pravidel je milá oddechovka, ve které jsem jen doufala, že bude více Taylor Swift. Čekala jsem playlist, nebo třeba více odkazů v textu.
.
I tak jsem ale nadšená. Záviděla jsem Claire její širokou rodinu, tradice, krásné prostředí ostrova. Bylo to rychlé čtení, na konec léta jako stvořené. A ten konec? Ten mě donutil usmívat se jako měsíček na hnoji

lucky_ideas
25.09.2023 4 z 5

Hned na začátek bych chtěla podotknout, že kniha slibuje motivy písní Taylor Swift, které jsem já osobně moc nezaregistrovala. Možná je to překladem, možná i tím, že nejsem v této oblasti nijak extra znalá, ale když kniha něco takového slibuje, tak bych čekala alespoň např. playlist. Avšak nějaký fanoušek mi může klidně oponovat.

To byla menší výtka na úvod a teď jdeme na samé klady.

Ostrov Martha's Vineyard mě okouzlil, autorka umí dobře popisovat, ale ne nudným způsobem. Opravdu jsem si užila letní atmosféru, která sálala z těchto popisů i samotné romantické linky.

Hlavní hrdinka Meredith mi okamžitě sedla, zato Wit si mou pozornost tolik nezískal, prostě mi nějak nesedl.

Co se týče jedinečnosti samotného příběhu, tak za nejoriginálnější prvek považuji rodinnou hru, o které nechci říct víc než je nutné.

Léto porušených pravidel je skvělá letní "oddechovka", jež však zahrnuje i těžší témata, která bohužel k životu patří. Já ji osobně mohu s klidným srdcem doporučit.

_Brunetka_
18.09.2023 3 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 3,25*.

Tahle knížka byla velmi příjemným a odpočinkovým čtením. Autorčin styl psaní přirozeně plynul a nijak netlačil na pilu, nenajdete tu žádné zbytečné omáčky okolo. Příběh mě skoro od začátku zajímal. Námětem se jedná zase o něco originálnějšího, protože celou knihu provází rodinná hra zvaná Atentát, kterou je opravdu zábavné sledovat. Hlavní hrdinové jsou celkem sympaťáci, kterým budete fandit téměř okamžitě. Musím pochválit nejen jejich charakterové vykreslení, ale obecně se mi líbilo celé rodinné složení. Romantická linka se mezi nimi hezky a pomalu vyvíjela, čímž nabyla na skutečnosti a nebylo těžké jí kvůli znalosti nepředvídatelnosti života věřit. Největším plusem příběhu ale je to, že velmi dobře rozebírá problematiku ztráty blízkého člověka, pocitu odcizení, rozpadu rodiny, pocitu osamělosti,...a tím se stává velmi atraktivním společníkem pro čtenáře, kteří si sami něčím takovým prochází. Místy se tu objeví hezké myšlenky, ale není nouze ani o překvapivé momenty, vtipné situace,... Kniha mě prostě nenechala chladnou, což považuju za ten nejdůležitější aspekt. Konec mě potěšil. Tuto knížku vám tedy můžu s absolutním klidem doporučit, pokud hledáte nenáročnou a milou oddechovku, která ve vás má předpoklad i něco zanechat.

michaela5515
16.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Must have letošního léta. Četla jsem knihu v angličtině a rozhodně nelituju. Meredith mi sedla a Wit taky. Vlastně víceméně všichni. Rodinná hra to celé jen krásně dokreslila. Doufám, že příští léto ji Meredith vyhraje :) jen škoda, že chyběl playlist.

spencer
14.09.2023 3 z 5

Pokud hledáte letní romanci, ve které se skrývá mnohem víc než jen romantika, jste na správném místě. Léto porušených pravidel je poměrně zajímavým letním YA čtením, které vás ve svých detailních popisech rozhodně přenese na ostrov Martha's Vineyard.

Hlavní hrdinka Meredith přijíždí se svými rodiči na jmenovaný ostrov, kde je čeká každoroční rodinné setkání, které má tentokrát zakončit svatba její sestřenice. Mer ale bohužel neprožívá zrovna šťastné období, jelikož jí nedávno zemřela její sestra Claire a před odjezdem na ostrov se s ní rozešel její dlouholetý přítel. Nechce si tím ale zničit léto a rozhodne se na počest své sestry vyhrát rodinnou hru s originálním konceptem.

Nejednalo by se o romanci, kdyby se do děje nepřipletl románek. Z něj opravdu dostanete všechno, co byste si od něj mohli přát. Pokud vám ovšem sedne Wit, kluk do nějž se protagonistka zamiluje. Z počátku se mi líbil, avšak po určitých událostech už méně a nějak jsem si k němu nenašla cestu zpět.

Což ovšem nevadilo. Získala si mě úplně jiná linka zaměřující se více na rodinu. Prostřednictvím hry na Atentát totiž dostala rodina Meredith šanci se opět sblížit a společně si zavzpomínat na zesnulou Claire. Mám tyto zápletky ráda, takže jsem si užívala alespoň tuto.

Takže abych to shrnula. Nebude to nejspíš moje nejoblíbenější letní kniha, ale nejednalo se o špatné čtení, Věřím, že se většině čtenářů zalíbí, jen mně trochu dělalo problém si srovnat, kam děj míří. Jsem ovšem ráda, že jsem si ji přečetla a nebála bych se ji doporučit dál :)

nela3812
05.09.2023 4 z 5

Tohle je tak neskutečně milé a vtipné čtení, až se mi tomu nechce věřit. Vyprávění mi na prvních stránkách nejprve nesedlo, ale čím více stran jsem přečetla, tím více mě příběh pohlcoval. Jsem ráda, že jsem nedala na první dojem a knihu neodložila. Pokud to tedy budete cítit stejně, rozhodně to neváhejte a dejte tomu více prostoru! Nezklame vás to!

Nejzajímavějším prvkem celé knihy je hra. Celá rodina (tzn. desítky členů) hraje hru na vraždy a tajné oběti. Tato hra si mě získala okamžitě a pokud bude jakákoliv možnost, chci jí hrát a vyhrát! No a právě díky této hře jsem hltala stránku za stránkou a přemýšlela jsem, kdo nakonec zvítězí a doufala, že nás nečeká předvídatelný konec. To se mi, k mé radosti, splnilo.

Romantická linka má přesně takový ten letní románkový vibe. Opravdu se to dlouho tváří jako obyčejný letní románek, ale jak všichni víme, nikdy to letními románky nekončí. V tomto případě však tento pocit zůstával opravdu dlouho a my tak můžeme skrze hlavní hrdiny prožívat úplně jiné pocity, než je u romantických knih obvyklé. Okamžitá zamilovanost na první pohled nedorazí.

Obálka knihy se pyšní tím, že je napsaná na motivy písní T.S. většina songů se však v českém překladu ztratila a pokud neznáte jejich české názvy, pravděpodobně si jich tam, stejně jaká já, nevšimnete. Nejsem vyloženě hudební maniak, takže mi to tam nijak zvlášť nechybělo.

Příběh má ale až příliš mnoho postav. Ke každé získáme sice jen základní informace, ale úplně bohatě to stačí na to, abyste neměli tušení kdo je kdo a jak se tam vzali. Na začátku knihy je rodokmen, který mi však nijak nepomohl. Více stránek orientaci v postavách spíše komplikuje, než ulehčuje.

Hodnocení: 4/5
Za knihu děkuji @Cosmopolis

Knihomolka97
04.09.2023 5 z 5

Léto porušených pravidel bylo pro mě must have letošního léta a jsem ráda, že mi to tak pěkně vyšlo a knihu stihla přečíst ještě v srpnu (i když počasí už moc letní nebylo :D ).

Ach, to bylo skvělé! Zamilovala jsem se do prostředí, atmosféry, partičky lidí i té jejich zajímavé hry s názvem Atentát.

Romantická linka se vyvíjí rychle, jelikož se příběh odehrává prakticky během jednoho týdne. Mezi Mer a Vittem to ale hezky jiskří, jejich sbližování je uvěřitelné. Aspoň já jim to žrala i s navijákem a ani mi nevadilo, že se ehm.. ani jeden nedržel zpátky.
Jejich seznámení mě pobavilo (auvajs).

Nejde tu pouze o romantiku, ale také o vyrovnání se se ztrátou blízkého člověka. Mer totiž přišla o sestru Claire a její ztrátu nese opravdu velmi těžce. Claire byla navíc přebornice v jejich rodinné hře a Mer se snaží vyhrát hlavně pro ni.

Příběh je oddechový, dojemný, milý, vtipný, malou výtku bych viděla v tom, že chybí playlist.
4,5*/5*

lena.o.knihach
02.09.2023 4 z 5

Lepší zakončení letních prázdnin jsem si nemohla přát. Čekala jsem obyčejnou letní romanci, ale jejich rodinná hra, která čtenáře provází celým příběhem, knihu pozvedla na úplně jiný level a já byla velmi příjemně překvapená.

Na ostrov se sjíždí příbuzní ze strany ženicha i nevěsty, aby celý týden trávili spolu, připravovali věci na svatbu a hráli Atentát (něco jako hra na vraha, kdy po sobě stříkají z vodních pistolek).
Těch postav tam bylo vážně hodně a přiznám se, že některá jména jsem úplně nedávala, ale co se týče Meredith, Wita a jejich nejbližších, ti se dali zapamatovat v pohodě.

Léto porušených pravidel jsem zhltla jak malinu. Četlo se to samo, bylo to vtipný, chvílemi se řešili i vážné věci a na letní románek, který Mer vůbec neměla v plánu, se nečekalo příliš dlouho.

Tuto feel good romantiku - inspirovanou písněmi Taylor Swift - byste si určitě neměli nechat ujít. Mně nebude chybět v žádném seznamu knižních tipů na léto.

#spoluprace @grada_cz

dam.si.knihu
31.08.2023 4 z 5

Tohle je výborný feel good příběh, který se náramně hodí do letního počasí. Byť v sobě nese trochu smutnější nádech, tak i tak je to kniha, kterou si užijete při jakékoliv náladě. Autorka má velmi čtivý a nenáročný styl psaní, takže nebude mít problém se začíst. Ti, co mají naposlouchané písně od Taylor je nejspíše snáz uvidí v pozadí, nicméně za mě je škoda, že autorka kapitoly například nepojmenovala názvy dle skladeb. Protože i když já její písně miluju, tak jsem je né vždy zaregistrovala. V angličtině to rozhodně bude jiný zážitek. Za mě by to bylo mnohem lepší a čtenář by si tak ihned mohl s chutí onu skladbu pustit. :)

Dále v knize nechyběla hezká, na někoho možná trochu rychlá romantická zápletka. Co musím vypíchnout, je ta vynikající hra, která celou knihu doprovázela. Ta atmosféra celé rodiny a ostrova byla dokonalá. Co Vám budu, takovou svatbu a týden bych si nechala líbit.

Jestli hledáte nenáročnou, pohodovou letní romanci, tak po téhle určitě sáhněte.

knihomolkaJani
26.08.2023 3 z 5

Kniha je o ztrátě a lásce. V některý moment jsem s hlavní hrdinkou Meredith opravdu soucítila. Velmi silné téma, které je opravdu dobře zapracované. Ztráta a bolest je uvěřitelná, ale zase ne tak, aby to čtenáře uvádělo do depresivních stavů.
Děj celé knihy se odehrává během jednoho týdne + epilog. Vzhledem k časovému úseku mi možná jejich vzájemné vzplanutí připadalo trochu jako rychlokvaška. Zápletka je nerozvinutá, předvídatelná a dost osekaná.. Ovšem u typu YA mi to nijak nevadí.
Obě hlavní postavy (Meredith a Wit) mi byly moc sympatické. "Jsi chytrá, vtipná, starostlivá, energická, silná, statečná - to všechno jsi ty." "dokonalá kombinace roztomilosti a kousavosti."
Z knihy na vás léto opravdu dýchá , plusové body přičítám i za velmi příjemné prostředí.
A opomenout nesmím ani rodinnou hru Atentát - miluju to! Hned bych se zapojila taky.
#SpoutanáSWitrym
Jako letní jednohubku Vám knihu určitě doporučuji, je spíše pro méně náročné čtenáře.

Štítky knihy

ostrovy romantika léto

Autorovy knížky

K.L. Walther
americká
2023  79%Léto porušených pravidel

Kniha Leto porušených pravidiel je v

Přečtených96x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených6x
Knihotéce100x
Chystám se číst90x
Chci si koupit17x
dalších seznamech5x