Letecké katastrofy

Letecké katastrofy https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407886/bmid_letecke-katastrofy-qiS-407886.jpg 3 26 9

S detektivem z oddělení leteckých havárií po stopách největších leteckých katastrof. Fascinující zkoumání toho, jak lidé i technika mohou selhat a tato kritická selhání vedou k leteckým katastrofám. Tato kniha vás provede vyšetřováním těch největších i nejpodivnějších nehod, od dob Amélie Earhartové až po záhadné zmizení malajsijského boeingu letu MH 370. Pochopíte, jak je důležité zjistit nejen proč a jak se katastrofa odehrála, ale rovněž jaká opatření z ní vyvodit, aby v budoucnu ke stejnému problému nedošlo.... celý text

Literatura faktu Doprava Historie
Vydáno: ekniha , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Deadly Departure: , 2000


více info...

Přidat komentář

Carpinus-CZ
02.03.2024 1 z 5

Souhlasím s předchozími komentáři. Tato knížka byla velké zklamání. Autorka skáče nelogicky z jednoho tématu do druhého, čtivějších bylo jen několik málo pasáží. Ty nelogické skoky z jednoho případu do druhého, přehršel zkratek, jmen, technických údajů mě až iritovaly. Nechápu, proč řazení případů nešlo logicky jeden po druhém po sobě, toto byl jeden velký chaos a velmi slabý výkon autorky. Vůbec jsem se nedokázal na čtení soustředit a začíst se a opakovaně jsem chtěl čtení předčasně ukončit. Nakonec jsem knížku dočetl, ale rozhodně ji ostatním ke čtení nedoporučuji!

sarkaditt
21.11.2022 2 z 5

Kniha mě nebavila, dalo mi velkou práci vůbec nad textem udržet pozornost. Spousta nezajímavých informací jako kdo se co na koho snažil hodit, jména, milionkrát používané zkratky... Nejotravnější byly konspirační teorie, to bylo až utrpení. Také mě zklamalo, že se tam ponejvíc řešily katastrofy X desítek let staré... V podstatě v celé knize bylo o dost méně zajímavostí, než co řeknou v jednom dílu televizních Leteckých katastrof. Slabota.


lucisa.n
15.05.2022 2 z 5

Tohle bylo zklamání. Já od knihy čekala něco jiného, ideálně, jedna kapitola/jedna katastrofa. Struktura knihy je ale poněkud jiná. V první části se hodně věnuje konspiračním teoriím ohledně ztraceného letu MH370 a k tomu vždy přirovnává osud jiného letu. Kniha je plná zkratek, jmen, technických věcí a hlavně plná chyb a překlepů. Tohle se tedy úplně nepovedlo.

Réza4
13.10.2021 3 z 5

Zajímavé nehody, ale struktura knihy mi nevyhovovala. Příliš mnoho nehod řazených hustě za sebou. Ocenila bych méně případů, ale podrobněji rozebraných.
A výtka k překladateli - stopy a míle ještě zvládám, ale tlak v librách na palce čtvereční už byl moc i na mě.

moničina
25.07.2021 2 z 5

Veľmi slabo spracované bez podrobností. Radšej mala uviesť len niekoĺko prípadov a vyhrať sa s nimi poriadne.

E_Lan
10.04.2020 4 z 5

Velmi zajímavá kniha z oblasti katastrof. Hezky popisuje jak se letectví poučuje ze svých chyb, ale také jak politika a ekonomické zájmy někdy převládnou nad bezpečím a pověstí společnosti produkující letadla. Jde o faktografickou knížku, člověk toto téma (stejně jako já) musí mít rád. Ač často létám????

Janadvorackova
05.03.2020 3 z 5

Zajímavé rozbory leteckých katastrof. Kdy, kdo, proč, jak...
Nikdy jsem letadlem neletěla a po tomhle knižním zážitku se mi ani nechce :).
Některé kapitoly, tedy pouze události v nich popsané, vám můžou být povědomé z nejrůznějších článků na různých vědecko-technických webech.

terimila
07.10.2019 4 z 5

Z téhle knihy jsem drobet rozpačitá. Letectví je moje dlouholetá vášeň a o nehody se zajímám hodně, dřív i z publicistického hlediska. Na téhle knížce oceňuju poctivost, se kterou se autorka věcem věnuje, mluví s odborníky, studuje podklady, hodně už toho pamatuje a zažila události z pohledu respektované novinářky. Je vidět, že toho hrozne moc ví.
V této knížce toho však nakupila až moc. Od spekulativní teorie o zmizelém malajsijském letadle (teorie o dekompresi nezní úplně nesmyslně, ale furt je to jen jedna z více možností) jede letem světem nejčernější leteckou historií, její výklad nehod a informace jsou nesmírně zajímavé a poutavé, ale... ale. To, jak jsou události řazené, nedává moc smyslu. Autorka chtěla nehody řadit podle souvislostí a vlivu lidského faktoru, ale bez názvů kapitol by to tam člověk fakt neviděl. Kdybych psala posudek diplomky, napsala bych, že struktura práce je nejasná a nepříliš logická.
Četlo se to dobře, i když místy člověk ztrácel orientaci v přeskakujích událostech a spoustě jmen. Líčení některých událostí by mohlo být přesnější, občas jsem jsem si některé informace o nehodách dohledávala mimo...a to už jsem se těmito událostmi zabývala a řekla bych, že už o nich něco málo vím. Úplný laik by se mohl místy ztrácet.
Co knížce málem ukradlo i druhou hvězdu a srazilo ji na průměr, je mizerná práce korektora českého překladu. Už dlouho jsem nečetla knížku tak nacpanou překlepy a chybami. Je to škoda.

JiříŠkorpík
01.08.2019 5 z 5

Na této knize je skvělé původnost díla. Autorka napsala tuto knihu na základě rozhovorů a komunikace s aktéry nehod nebo si dohledala zprávy (u starších nehod) a doptala se odborníků na interpretaci. Dokonce šla někdy tak daleko, že se přihlásila do kurzu letušek nebo výcvikových kurzů pro piloty, aby o tom mohla skutečně co nejvěrohodněji psát.

Štítky knihy

katastrofy letecké katastrofy

Autorovy knížky

Christine Negroni
americká, 1956
2018  60%Letecké katastrofy

Kniha Letecké katastrofy je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce14x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x