Lery: Příběh želvího kluka

Lery: Příběh želvího kluka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520821/bmid_lery-pribeh-zelviho-kluka-65898e3551b25.png 5 14 7

Jednoho dne se na tichomořském ostrově vylíhne želví kluk jménem Lery. Nemá bratříčka ani sestřičku, na ostrově je dočista sám. Vydá se na cestu oceánem, aby našel svou milovanou maminku. Ale ne vždy je vše tak jednoduché, jak bychom chtěli. Leryho čeká spoustu nástrah, nebezpečí a napínavých situací, ze kterých mrazí. Jak si malý želváček ve velkém světě poradí? Zažijte spolu s Lerym pravé oceánské dobrodružství. Poznejte tajuplný svět zvířat pod hladinou, který občas působí temně a strašidelně, ale je také plný přátelství a lásky.... celý text

Přidat komentář

lucakuca
13.03.2024 5 z 5

Zamilovala jsem se do obrázků!
Ukradla jsem knihu a musela ji přečíst jako první!!!!!
Obrázky jsou božské a příběh něžný jako maminčina náruč.
Pecka!

mončičák42
12.02.2024 5 z 5

Krásná knížka pro děti, která zaujme nejen svým obsahem, ale také překrásnými ilustracemi. Můj prvňáček byl nadšený a po přečtení mi sdělil, že se moc těší na zítra na druhý díl. To mu splnit nemohu, každopádně autorka napsala několik dalších knížek, tak si spolu rádi ještě nějakou přečteme.


Danago
09.11.2023 5 z 5

Nádherná kniha zaujme na první pohled překrásnými ilustracemi, které jak můžu opradvu zodpovědně porovnat vypadají jako živé.
Příběh je jednoduchý, ale malý želví klouček Lery tu od úplného začátku zažívá hodně smutné příhody, takže bych se to bála číst úplně malým dětem , aby neměli zlé sny, popravdě mě samotné se dotkly už první stránky. Je to určitým způsobem dobrodružné čtení pro děti. Asi opravdu od 6,7 let.
Příběh zde vykresluje přátelství, ale i nebezpečí, zákeřnost a to že není dobré být příliš důvěřivý. Ale kdo to v životě pozná? Někdy ani my dospělí.
S knížkou se dá moc dobře pracovat a můžete svým dětem ukázat jak krásný je podmořský svět, ale i tímto způsobem upozornit, co se může stát i ve světě lidském.
Ale je to přece jenom pohádka, takže dobrého konce se dočkáme. I když do poslední stránky to není vůbec jisté.
Doporučuji klidně dětem až do 10ti let a hravým dospělým.

veruptackova
16.10.2023 4 z 5

První, co vás jednoznačně zaujme, když vezmete knihu do ruky, jsou překrásné ilustrace Bibi Hykl. Už jen kvůli nim věřím, že stojí za to si knihu pořídit.

Příběh samotný ale rozhodně také stojí za zmínku. Musím přiznat, že jsem byla při čtení v šoku. Na první pohled se totiž podle množství textu kniha zdá, jako ideální na předčítání pro nejmenší. Rozhodně udrží pozornost i tříletého dítěte. Ale pozor! Život se s Lerym rozhodně nepáře a já až při čtení pochopila, proč je kniha doporučovaná pro čtenáře od 7 let. Z tohoto důvodu doporučuji opravdu číst s dětmi, aby měly možnost se na některé věci zeptat nebo jim i něco vysvětlit. Na Leryho totiž čeká opravdu spousta strastí a příběh zobrazuje nejen ty hezké věci v životě. 

Snad jediné, co bych knize vytkla je na můj vkus trochu zvláštní kombinace jmen. K hlavním hrdinům Annie, Lerymu a Oliverovi mi další postava jménem Alfonz úplně neseděla. To je však jen drobný detail na jinak překrásně ilustrované knize.  

Leryho příběh v sobě přes spoustu hrůz skrývá i šťastný konec a krásné poselství. Takže pokud hledáte příběh pro děti,který neukazuje svět jen v odstínech růžové, rozhodně Vám Leryho mohu doporučit.

veronika0382
02.10.2023 5 z 5

Pohádka vypráví o přátelství, odvaze a lásce. Je dojemná, milá a zkrátka krásná. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Cassidy.L
06.09.2023 5 z 5

Další krásná kniha z pera S. Dražilové Zlámalové a ilustrace Bibi Hykl - nádhera. Kresby jsou super, příběh se šťastným koncem. Co víc si přát :)

Dája1990
30.08.2023 5 z 5

Nádherný příběh o želvičce ,která hledá svou maminku . Dcerka 6 let byla nadšená z nádherných ilustrací . Líbil se i příběh . Krátký akorát na čtení před spaním Dáváme tedy plný počet hvězdiček jak za příběh tak za ilustrace . Dcerka tvrdí ,že zvířátka v oceánu vypadají jako živé a má pravdu