Len kým si tu

Len kým si tu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218874/bmid_len-kym-si-tu-5YI-218874.jpg 4 34 11

Životný príbeh mladej ženy a láska vo všetkých jej podobách: láska k mužovi, k rodine, deťom a tiež láska z pohľadu muža; láska k peniazom, k sexu, ženám, ale aj k sebe samému... Kniha je plná vyznaní, ktoré nik z nás nevysloví, pretože nemá odvahu. Často ich túži povedať, ale kým sa odhodlá, býva neskoro... Alternativa-radsej nie!!! Michaela, mladá a úspešná žena, stráca pevnú pôdu pod nohami. Všetko sa začína, keď otvorí doručený e-mail s fotkami cudzích žien v náručí jej priateľa. Lavína sa spúšťa... Nepríjemné kolegyne ju prinútia opustiť prácu, ktorú milovala. Dlhoročný vzťah sa jej rúca a zdravotný stav naberá katastrofické obrátky. Túži sa vrátiť k rodine, na miesta, kde vyrastala. Počas jazdy autom jej príde zle, zastaví a náhodne stretáva lekára, ktorý sa jej snaží pomôcť. Príchod do domu starých rodičov jej vykúpenie neprináša. Okrem rodinných problémov čelí aj atakom svojho bývalého priateľa. Odmieta snubný prsteň, ktorým ju Marek prosí o odpustenie, o chvíľu jej osud otočí zrkadlo... Kto bol záhadným odosielateľom fotiek Marekových mileniek? Čo skrýva mladý lekár Dávid pred svetom, a prečo nebol ľahostajný k osudu cudzej ženy na diaľnici? Kedy si vlastne uvedomíme, čo pre nás naši najbližší znamenajú? A prečo sú Vianoce pre Michaelu najsmutnejším sviatkom roku?... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Marenčin PT
Originální název:

Len kým si tu , 2014


více info...

Přidat komentář

matogeminimato
22.11.2023 3 z 5

Občas treba zmenu. Neviem kedy som naposledy čítal,, červenú knihovnu".
Klasický príbeh o sklamanej žene, ktorú neustále podvádzal a využíval partner a napriek tomu jej,, ťažkom odputávaní sa od neho".Ale aj ona nájde svojho,, princa na bielom koni"A nakoniec zvíťazí láska nad lží a nenávistí, ako tuším povedal Mahátmá Gándhí

Jurajovamaka
04.02.2021 5 z 5

Kniha o láske vo všetkých jej formách...mne sa toto dielko páčilo, rada ju ODPORÚČAM ďalej ;-)


ZÓNA
13.11.2020 2 z 5

Literatura pro ženy určitě dokáže nabídnout mnohem lepší knihy.
Román slovenské autorky je velice slabý. Naivní, skýtající tolik balastu, kolik jen dokážete unést. Jednoduchý příběh v kterém se ukrývá především láska. Zhrzená, rodičovská, lidská. Přesto neosloví.
Možná namítnete, že muž nemá co mluvit do textu, který je určený ženám...
Možná máte pravdu, ale i mužský pohled má přeci hodnotu.
Oceňuji snahu, ale ta dobrou knihu nedělá.
Chybí zde talent. Slova postrádají náruživost. Energii... A...
Přirozenost.

aralka
20.03.2019 1 z 5

Celkově čas strávený s touto knihou považuji za zmařený.. nečekala jsem žádné zázraky, ale myslela jsem, že to bude příjemná oddechovka, ale literární úroveň je velmi nízká... vadily mi nablblé šroubované dialogy, předvídatelné chování postav a červenoknihovní děj, vše jaksi toporné a prvoplánovité....paní "spisovatelka" nevypsaná a moc tlačí na pilu :-(

PaníColumbová
06.01.2019 5 z 5

Do čtení se mi popravdě moc nechtělo, nezaujala mě obálka a zdejší recence. Kniha předčila veškerá má očekávání. Děj byl tak napínavý, že se od něj nešlo odpoutat a po dočtení posledních řádků se mi chtělo plakat... Ty slovenky prostě umí opravdu psát! :-)

Lenoulinka
30.10.2018 4 z 5

Příběh Michaely, která řeší své osobní a pracovní vztahy, které jsou protkány zdravotními komplikacemi. Nechybí intriky, nevěra, láska k bližním, smrt a vše, co život přináší. I když byla knížka spíše smutná, tak se dobře četla.

gargamelka
23.09.2018 5 z 5

Příběh velmi čtivý, ze života. O vztazích, peripetiích,pracovním prostředí, zdraví a hlavně naději na lepší zítřky :) Krásně je popsán vztah s milovanou babičkou. Babičky jsou ty kouzelné osoby, které jsou občas “nesnesitelné”, ale nejde je nemilovat! Rády přes obtíže upečou boží koláče po kterých se prostě stýská a sbíhají sliny. Umí vyslechnout a poradit, což bude způsobeno prostě “jen” jejich přítomností, která je mocná a jednou žalostně chybí. Jak je popsáno na str.151-každá stařenka má boží klid v duši a o nás se s nikým nedělí.

alnahu
15.03.2017 5 z 5

Životní příběh Michaeli ,příběh o lásce k babičce, rodině, bývalému příteli i k tomu současnému. Velmi emoční příběh ze života se mě velmi líbil, knihu jsem přečetla jedním dechem. Kniha má také velmi pěknou obálku.

sabca
18.08.2016 4 z 5

Příběh Michaely, který se odehrával v Bratislavě a i na vesnici se četl celkem dobře. Bylo v něm vše. Láska, nevěra, nemoc tak jak to chodí v běžném životě. Byl více smutný než veselý. Doporučuji

homnika
01.01.2016 5 z 5

Doporucuju. Krasna a ctiva.

Ms.Iris
16.04.2015 5 z 5

Veľmi pekný príbeh, aj keď obsahoval dosť smutných častí, pri ktorých som si i poplakala. No o to viac ma knižôčka zaujala a zhltla som ju za jeden deň. Jednoducho skvelé čítanie.

Autorovy další knížky

Eva Hrašková
slovenská, 1988
2016  69%V zajatí vášne
2017  70%V zajatí strachu
2015  71%Dokud jsi tady
2019  80%Mrazivá odplata
2016  67%Sestra