Lela a Kika se hádají

Lela a Kika se hádají https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506239/bmid_lela-a-kika-se-hadaji-lOp-506239.jpg 4 13 4

Každé malé dítě ví, že mezi rozbaleným a nerozbaleným lízátkem je nekonečně velký rozdíl. Lela a Kika jsou sestřenice a chodí do stejné školky. Kromě toho jsou i nejlepší kamarádky. A taky se pořád hádají — o to, kdo dostal lepší dárky pod stromeček, kdo bude první na houpačce nebo kdo si dá bonbon, když je jenom jeden. Připadá vám to povědomé? Úsměvnost v jádru absurdních situací je podána s neironizujícím jemným humorem, který dětem umožní nahlédnout konfliktní situace zvenčí a rodičům dodá tolik potřebný nadhled.... celý text

Přidat komentář

bibi.r
26.01.2024 4 z 5

Pro děti 3+
Rozkošný příběh dvou holčiček... Kamarádek a sestřenic, plný běžných dětských starostí a situací :).

Bonda
24.01.2024 5 z 5

Výborné! Prostě popis dětského chování, bez slov hodnocení, nálepkováni, moralizování, bez domácí psychologie. Pro dospělé dost vtipné čtení, pro děti skvělá příležitost podívat se na svoje chování poprvé jako z nadhledu, nahlédnout na ně. Ne, že by to znamenalo okamžité pochopení a proměnu. Upřímně, kniha mi spíš dala pocit, že pochopit některé absurdní lidské projevy (žabomyší války) je těžký intelektuální úkol. Ale nepodceňovala bych sílu jednoduchosti a poctivého popisu věci. V tuhle cestu věřím.


Knihomolka506
29.06.2023 5 z 5

Hádky jsou u sourozenců na denním pořádku. Kdo půjde později spát nebo kdo se vyhne úklidu. Tohle dělají také sestřenice Lela a Kika.
Hádají se o každou věc, která jim padne pod ruku , ať je to jedlé nebo ne a na tváři taky asi nezáleží. Jen na tom, kdo se k tomu dostane co nejdřív!
Běžné situace bez nadsázky vysvětlené tak, aby knížka byla srozumitelná i pro děti.

harmonicka
16.05.2023

Velmi výstižné,pro rodiče zrcadlo každodenních půtek. Děti moc bavilo.Ilustrace jsou překrásné.