Svatý Leibowitz a Vládkyně divokých koní

Svatý Leibowitz a Vládkyně divokých koní https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21874/mid_svaty-leibowitz-a-vladkyne-divokych-l23-21874.jpg 4 15 4

Leibowitz série

< 2. díl

Téměř čtyřicet let po vydání Chvalozpěvu na Leibowitze, jednoho z nejdůležitějších a nejhlubších sci-fi románů všech dob, přichází Svatý Leibowitz a Vládkyně divokých koní, syrový, brilantní a strhující příběh tajemství, mystiky a božího šílenství. Ve středu postnukleárního temného věku je katolická církev, rozpolcená vnitřním svárem, stále začleněna do urputného boje o moc se světskými vládci zpustošených USA. Bratr Černozub svatý Jiří, jeden z mnichů svatého Leibowitze, muž ztrácející své poslání, je odveden charismatickým kardinálem Eliou Hnědáčkem. S Hnědáčkem neúnavně a tajně pracujícím pro konečné vítězství církve je Černozub brzy smeten událostmi – a vlastními bouřlivými emocemi – jak se církev pouští do poslední křížové výpravy. Duchaplný, ironický a propracovaný Svatý Leibowitz a Vládkyně divokých koní je příhodnou upomínkou na jednoho z nejlepších spisovatelů sci-fi.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Saint Leibowitz and the Wild Horse Woman , 1997


více info...

Přidat komentář

Finn69
14.12.2021 4 z 5

Ne, už to není Chvalozpěv na Leibowicze, ale i tento nedopsaný druhý díl má něco do sebe. Pokud vás Chvalozpěv zaujal a nebo máte alespoň rádi to pravé postapo s pořádně hlubokým ponořením do (nejen) křesťanské mystiky, zkuste to.

Bulba
25.08.2018 5 z 5

Chvalozpěv na Leibowitze je více strhující vyprávění, než tato kniha. Občas jsem se hůře orientoval v množství postav a národů, ale příběh má cosi do sebe, popis uvedený u knihy ho celkem přesně vystihuje.


GregLapatat
30.12.2017

Greg Lapatat by chtěl zareagovat na komentář Hvězdného světla ohledně docházení energie: podle Grega Lapatata dochází energie zcela v souladu s průběhem příběhu. Když se zpočátku slavná křížová výprava mění v zubožené plahočení blátem, když osnovatelé mocenských intrik po veškeré námaze zjišťují, že věci nepůjdou podle jejich plánů, ale nakonec vždycky podle náhody nebo sil, které si nelze podřídit, když většina postav zjišťuje, že jejich konání bylo v souladu s Kazatelem marnost nad marnost - jak by mohla energie nedojít?

hvezdosvit
08.04.2014 3 z 5

Církev se na čele barbarských nomádů žene nastolit nový světový pořádek. Autorem nedopsanému vyprávění bohužel dojde v závěru energie a čtenář může marně litovat promarněné příležitosti zopakovat si vizionářství první knihy o svatém Leibowitzovi a jeho následnících.

Štítky knihy

postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Walter M. Miller
americká, 1923 - 1996
1994  78%Chvalozpěv na Leibowitze
2005  75%Svatý Leibowitz a Vládkyně divokých koní