Lehce nabyl, lehce pozbyl / Láska může být osudná / Kdo se směje naposled

Lehce nabyl, lehce pozbyl / Láska může být osudná / Kdo se směje naposled https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69568/lehce-nabyl-lehce-pozbyl-laska-muze-byt-osudna-kdo-se-smeje-naposled-69568.jpg 4 15 7

Omnibus 3v1 série

< 33. díl >

Lehce nabyl, lehce pozbyl Zaměstanec firmy Lawrenceovy sejfy Chet Carson na sebe vzal vinu svého kamaráda a kvůli své první krádeži, navíc špatně naplánované, se dostal do vězení. Při první příležitosti utekl a práci i úkryt našel v poušti v osamělé čerpací stanici, kde se ale zanedlouho ocitá v pasti. Láska může být osudná Val Cade byl šťastný muž. Byl to velmi slavný, bohatý a nadaný fotograf, kterému se v životě dařilo všechno, na co sáhl. Úspěch ho nezkazil, zůstal prostým mužem s výjimečným talentem. Jako mnoho tvůrčích lidí měl však také slabiny – byl trochu výstřední, pil víc, než kolik bylo zdrávo, a rád se obklopoval krásnými ženami. Když mu do života vstoupila Juana Roccová, byl přesvědčen, že krásnější dívku co živ nepotkal, a v tomto okamžiku se jeho život obrátil naruby. Kdo se směje naposled Farrell Brannigan, prezident Kalifornské národní banky, postavil novou pobočku v Sharnvillu, rozvíjejícím se městě na kalifornském pobřeží. Díky práci Larryho Lucase, vynikajícího mladého odborníka na elektronické zabezpečovací systémy, mohl udělat bance velkou reklamu ve sdělovacích prostředcích a právem ji označit jako „nejbezpečnější banku pod sluncem“. Avšak z Branniganovy minulosti se vynoří nesmiřitelný psychopatický nepřítel, který touží po pomstě a rozhodne se banku vyloupit. Nebo jde ještě o něco jiného?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Come Easy, Go Easy / Cade / My Laugh Comes Las , 2011


více info...

Přidat komentář

aralka
29.03.2020 3 z 5

Celkově bych hodnotila průměrně. Poslední část Kdo se směje naposled byla nejslabší, celé to bylo takové trochu naivní obzvlášť v porovnání s dnešními moderními detektivkami a thrillery.......tady vše plyne, tak nějak poklidně, dobré především pro zklidnění pocuchaných nervů či pro ukrácení dlouhé chvíle například při cestě MHD, i když v tomto případě zase není moc vhodná hmotnost a objem knihy 528 stran :-)

SteveP1
29.05.2019 4 z 5

Parádní počteníčko. Čte se to samo, Chase prostě uměl. Jen nevím, proč ve třetím příběhu to hlavní padouch vymyslel tak složitě, aby dosáhl svého cíle. Ale pointa skvělá, jak ze života.


Chesterton
31.05.2018

Poctivě jsem se snažila dát na doporučení. Styl psaní mi vyhovuje, téma bohužel neoslovilo.
Navíc jako bonus hledám v detektivkách humor případně moudrost mezi řádky. Této jsem pravda dala malou šanci, ale i proto, že nic z toho dějem neprosvítá. Není to chyba autora, ale mého vnitřního nastavení :)
A to jsem nehledala barvotisk ani náhodou :)))

Pet007
05.04.2015 5 z 5

Všechny tři detektivky se mi líbily. Hrdinové sice sklouzli na opačnou stranu zákona a dva dokonce na konci svého příběhu umírají, ale právě proto se to vše zdá tak opravdové. Lidé mají své slabosti a v životě je málokdy čekají dobré konce. Nikdo prostě nemůže dopředu vědět, jak se zachová v mezní situaci.

astroweb
26.12.2014 3 z 5

I když napínavé, přece jen bych řekl, že slabší.

čef
12.01.2014 5 z 5

Vynikající výběr vynikajícího autora. Drtivé příběhy tří chlapů, kteří se dostali kvůli zaslepené lásce(tak už jsme nastaveni) do velkých trablů. Nic není předem dané a většina nedopadne tak jak jsme si to plánovali a přáli. Není to příliš pohodové čtení a kdo očekává barvotiskové příběhy s happyendem, ať do toho raději ani nejde.

Jaička
24.03.2013 5 z 5

Autor mi stylem psaní trochu připomínal Kinga,všechny příběhy napínavé a čtivé,určitě se k nim ještě vrátím,žádnou knihu nečtu jen jednou a tato mě taky nemine. Doporučuji.