Sběratel trofejí / Otevřená sezóna / Mimo dosah

Sběratel trofejí / Otevřená sezóna / Mimo dosah https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153100/sberatel-trofeji-ote-153100.jpg 4 17 13

Omnibus 3v1 série

< 34. díl >

C. J. Box je dobře obeznámen s divokou přírodou amerického Wyomingu a má dokonalý cit pro autenticitu místa. A co víc, dokáže stvořit nezapomenutelného hrdinu revírníka Joea Picketta: muže plného chyb, přesto silného, čestného, který odmítá přijímat úplatky a má k oblíbenosti daleko. Musí řešit spletité případy chamtivosti, touhu po moci, vraždy. SBĚRATEL TROFEJÍ Idylický den pozdního léta vezme za své, když při rybolovu se svými dcerami narazí revírník Joe Pickett na zohavené tělo losa. Začne tedy vyšetřovat prozatím ojedinělý incident. O několik dní později, po objevu malého stáda podobně znetvořeného dobytka, si ale uvědomí, že jde o něco mnohem hrozivějšího, než si dokáže představit. Cvičí se snad na zvířatech nějaký vrah, chystající se na náročnější kořist? OTEVŘENÁ SEZÓNA Joe Pickett na hranici dřeva za svým domem objeví mrtvolu místního loveckého průvodce. Přestože jsou po objevu dalších dvou mrtvol takzvané vraždy zálesáků rychle vyřešeny, Picketta verze místní policie neuspokojí a ve vyšetřování pokračuje. Zjišťuje, že muž v kupě dřeva zanechal tři malá zvířátka – zástupce druhu považovaného léta za vyhynulý. Pokud by tato skutečnost vyšla najevo, mezinárodní společnosti InterWest by to zhatilo veškeré naděje na stavbu plynovodu táhnoucího se přes celý stát. MIMO DOSAH Wyomingský revírník Will Jensen spáchal sebevraždu. Picketta se tragédie dotýká víc než osobně, protože je pověřen dočasnou péčí o tetonský revír. Je to úplně jiný svět, elitní hřiště bohatých a mocných a zároveň epicentrum výbojů ekologických extremistů. Přestože Pickettovi nová práce rychle přerůstá přes hlavu, pochybuje o údajné sebevraždě Willa Jensena. Určité indicie naznačují, že byl k sebevraždě dohnán a Picketta posedne touha zjistit proč.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Trophy Hunt / Open Season / Out of Range , 2005


více info...

Přidat komentář

AlenaF
25.11.2022 5 z 5

Spisovatel patří k mým oblíbeným. Příběhy byly skvělé, hlavní postava Joe Pickett sympatický. Doporučuji k přečtení.

zdendula31
31.01.2022 4 z 5

První knihy od autora a rozhodně nejsem zklamaná.Zajímavé prostředí,pěkně psané,prostě se četlo fajn.


Boby17
25.01.2022 4 z 5

Tak mám za sebou poslední ze tří příběhů čestného a sympatického
revírníka Joea Picketta. Asi se mi líbil nejvíce. Byl jsem napjatý až do konce, jak to dopadne. Jak s jeho rodinou, tak se zaměstnáním. Srážka s oligarchou byla opravdu tvrdá. Knížka se četla jedna báseň, jen pro mě měla velkou nevýhodu v tom, že nebyla k dispozici e_verze pro čtečku. Tomuto příběhu dávám 5 hvězd.
Celou knihu pak hodnotím: 5+3,3+5=13,3:3=4,43, tedy zaokrouhleně na 4 celé.

Boby17
05.06.2020 4 z 5

Sběratel trofejí a Joe Pickett podruhé, ale bohužel ne druhý příběh v pořadí. To mě tedy hodně štvalo, protože v průběhu čtení jsem narážel na odkazy na jinou dějově předcházející knížku. Jak jsem z DK zjistil, vydavatelé si s Ch.J. Boxem zjevně pohrávají a "přifařují" ho do různých seskupení tři v jednom, jako šampón. Ze samotného Sběratele trofejí jsem vcelku rozpačitý a až samotný závěr můj dojem trochu napravil. Přesto nadpřirozeno zůstalo nevysvětleno, a to by se v detektivce stát nemělo. Proto této části dávám 3,3 hvězdy.

zahadum
20.05.2020 5 z 5

Úplne neznámy autor pre mňa, veľká kniha v ktorej sú tri príbehy. Autor, znalý danej tématike vytvoril postavu revírnika Joeho ktorý žije s manželkou a dvomi dcérami v štátnom dome revírnika vo Wyomingu. Nikdy by ma nenapadlo,že lesník alebo príslušník lesnej stráže ak by som to tak laicky mohol preložiť, bude takto zaujímavý v kriminálnej detektívke. Zvláštne a realistické prípady v originálnom prostredí lesov, lovnej zveri kde vládne korupcia, snaha o územia, kšefty rovnako dobre ako vo veľkomeste.Nie je núdza o vraždy, zákerne a podlé činy ľudí ktorý chcú prírodu využiť pre svoje sebecké chúťky. Prípady sa výborne navzájom prepletajú a spoznávame celý rad ľudí ktorý pracujú v americkom lesnom ale aj kriminálnom odvetí nakoľko sám autor pracoval kedysi ako revírnik a pozná detaily. Opisy prírody, ľudí ktorý žijú z lovu zvierat, ekologické problémy, problémy v komunitách, problémy so zákonom to všetko autor hravo a pútavo zvláda. Kniha má 700 strán ale nedalo sa od knihy odtrhnúť a je naozaj veľkí škoda,že v našej distribúcii nie sú momentálne ďalšie prípady z tohoto jedinečného prostredia. Odporúčam a nedajte sa odradiť počtom strán ani tým,že kniha z " Levné knihy ". Naopak je to veľmi skveléh čítanie ktoré predčí väčšinu dnešnej produkcie od známych autorov. Výhradu mám jedine v tom,že v knihe sú tri príbehy ale nie sú chronologicky správne za sebou zoradené a druhý prípad mal byť prvý. Neviem o čo šlo vydavateľovi ale žiaľ človek to zistí až pri čítaní druhého dielu. Nie je to nič hrozné ale paradoxne prvý prípad spoiluje veci z druhého prípadu.

Boby17
17.05.2020 4 z 5

Vzhledem k tomu, že se jedná o tři samostatné příběhy spojené do jednoho "špalku", dovolím si dávat komentáře k jednotlivým částem zčerstva tak, jak je budu postupně dočítat.
Otevřená sezóna mezi nás uvedla čestného revírníka Joea Picketta i s jeho rodinou - těhotnou manželkou a dvěma dcerami. Nečekaně se zapletl do událostí, které, jak si postupně začal uvědomovat, přesáhly význam samotného města a okresu. Velké peníze v pozadí, chamtivost a bezohlednost nakonec ohrozily členy jeho rodiny. Kniha nabírala stále větší tempo a závěr jsem doslova hltal. Koncovka byla drsná, ale spravedlivá. U nás by mu to však neprošlo a tahali by ho po soudech za nepřiměřenou obranu, protože zločinci zde mají mnohdy více práv, než jejich oběti. První příběh z hor ve Wyomingu si za mě jednoznačně zaslouží pět hvězd.

Sabina335
07.04.2020 4 z 5

krásné knihy

babicka_amalka
07.05.2018 3 z 5

není to špatné; Sběratel trofejí mě sice zcela nenadchl, ale zbylé dva příběhy se četly dobře; jen jsem nepochopila záměr vydavatele, proč: 1. příběhy v knize neseřadil chronologicky, jak se děj vyvíjel; 2. proč ze čtyř knih vydal jen tři....

AlčaVaca
31.10.2017 5 z 5

Sympatický spisovatel i hlavní postava. Opravdu velká škoda, že u nás další pokračování nevyšlo. Ráda bych se dozvěděla, jak se postava Joea a jeho rodiny vyvíjí. Nenápadný autor, o kterém není u nás slyšet, přesto by si zasloužil více pozornosti. Kdejaký "bestseller" by strčil do kapsy. Při čtení jsem měla pocit, že jsem součástí téměř nedotčené přírody. Krásné čtení, určitě doporučuji.

orangerose
22.03.2017 5 z 5

Na to že jsem na tuhle knížku našla v levných knihách náhodou za 69 kč , jsem překvapena příběhy 3 revírníka Joea Picketta- Sběratel trofejí - to mně trochu připomnělo Dextera knižní sérii, pěkně akční a zamotaná,
Otevřená sezona - nečekaný děj a dobrý příběh,
Mimo dosah- pěkně nečekaný konec - celá knížka je výborná detektivka. :)

nero 13
23.02.2017 5 z 5

Tři příběhy revírníka Joea Picketta z prostředí nejdivočejší části USA, Wyomingských hor, mě velmi mile překvapily a rozhodně doporučuji si je přečíst.

Brace
07.06.2015 5 z 5

Zatímco originálních knih o Joeu Pickettovi je již 16, u nás vyšly překladem pouze tři. A bohužel nic nenasvědčuje tomu, že by v nejbližší době mělo dojít ke změně. Což je převeliká škoda, mě příběhy o americkém revírníkovi nadchnuly. Ony příběhy máte aspoň možnost sehnat v Omnibus 3v1 balení v levných knihách za luxusních 69 korun. Takže nemohu jinak než 5 hvězd.

Pepek24
12.04.2014 5 z 5

Jedním slovem užasné. Joe Pickett je vynikajcim hrdinou, doporučuji všem co mají rádi hrdiny zásadové a zárověn vnitřně zžíraného pochybami.