Legendární opolidé

Legendární opolidé https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22312/legendarni-opolide-22312.jpg 5 29 6

Obři, o nichž mluví legendy, byli mnohokrát spatřeni, vyfotografování a existuje množství odlitků stop, chlupů a jiných materiálů dokazujících jejich existenci. Autor se vydal po jejich stopách až do dalekého Nepálu, Afghánistánu, Pákistánu, Číny, Brazílie a dalších zemí.

Přidat komentář

Andělský
02.07.2023 5 z 5

Podle mě nejlepší kniha od pana Mareše, čest jeho památce. I když je to kniha kryptozoologická, pan Mareš uměl vykreslit prostředí tak dobře, že jsem se tam ocitl. Není těžké si pak představit, že v lesích, horách a džunglích může žít ledasco. Knihu jsem četl několikrát a pokaždé tam najdu něco nového. Jsem zvědavý, jestli budoucnost přinese odpovědi alespoň na některé otázky ohledně záhadných chlupatých obrů.

Leipreachán
15.05.2018 5 z 5

Takových knih by mělo vycházet víc! Krásné ilustrace, čtivý styl, hafo zajímavých informací.


mgeisselreiter
30.01.2014 4 z 5

Kniha je zajímavá nejen spoustou informací o gigantických opolidech vyskytujících se v současnosti skoro na všech kontinentech, ale také cestopisnými informacemi. Autor líčí ze své vlastní zkušenosti z cest zvyky horských kmenů jihovýchodní Asie, krásy kanadské divočiny apod. Doplněno spoustou pěkných ilustrací a několika přílohami barevných fotografií. Kniha opravdu velkého rozsahu je i velmi kvalitně a poctivě provedena. Obsahově zajímavá a čtivá. 75%, 30.1.2014.

KubaKJ
04.09.2013 5 z 5

Tak jsem si jí konečně taky přečetl a je to paráda! I když je knížka už ,,starší,, , má pořád k nabídnutí hodně nových a zajímavých informací na téma Yetti a pod. Dalším plusem je, že stejně tak, jako v dalších Marešových knihách autor podnikl vlastní cesty za těmito záhadnými tvory, takže může v knize zúročit vlastní zkušenosti a pátrání. Kniha je doplněna taky mnoha pěknými legendami a příběhy původních lidí daných zemí, včetně několika nádherných barevných kreseb Roberta Batemana. Prostě super!

bstejs
01.05.2012 5 z 5

Tuhle knížku můžu číst neustále dokola. Obsahuje tolik informací, že si je ani po desátém přečtení nebudete schopni zapamatovat. Bez nadsázky můžu říct, že je to nejlepší knížka na českém trhu, co se yettiho týče. Je to perfektní přehled výskytu yettiho po celém světě. Rozhodně doporučuji!

Jumbo
31.01.2012 5 z 5

Skvěle se čte. Obsahuje pro mne spoustu nových informací o opolidech z celého světa. Mnoho vyprávění očitých svědků a důkazy. V ostatních publikacích nebo článcích o yettim a podobných tvorech jsem se dočetla stále tytéž informace a historky - zde však lze najít podrobná líčení setkání s opolidmi, která jsem dosud nikde nečetla. Kniha mne zcela přesvědčila o existenci záhadných, dosud neprozkoumaných tvorů.