Temné vítězství: Kniha první

Temné vítězství: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497367/bmid_temne-vitezstvi-kniha-prvni-Bba-497367.jpg 5 15 3

Legenda o Batmanovi série

< 20. díl >

Sváteční vrah je venku z vězení, zásluhou peněz a vlivu zločineckého klanu Falconeových; verdikt soudu zněl: choromyslnost. A zabíjení začalo nanovo — sérií vražd gothamských policistů. Na místě činu za sebou vrah nechává dětskou hru připevněnou na těle každé oběti, vodítka ukazující na Harveyho Denta, který si nyní říká Two-Face. Na případu pracuje komisař James Gordon, jemuž stále častěji hází klacky pod nohy nová okresní prokurátorka Janice Porterová — žena, které se zjevně hnusí Batmanovy metody. A zatímco se Temný rytíř snaží vraha policistů zastavit, jako by ztrácel vlastní lidskou tvář, jelikož se stále častěji uchyluje do ústraní... Obsahuje sešity série Batman: Dark Victory #0-6 (září 1999 - březen 2000)... celý text

Přidat komentář

farb
04.12.2022 5 z 5

Za mě fenomenální batmanovská detektivka. Laskomina, s netopýrem přesně v té poloze, ve které ho mám nejradši. A ta Saleova kresba!

Ivan Kučera
15.06.2022 4 z 5

Skvelá vec. Určite jeden z 50. najzásadnejších Batmanových príbehov. Pre mňa napriek tomu skôr „len“ remake, než sequel Dlouhého Halloweenu. Spoločných bodov je skrátka priveľa a tých pár noviniek, ktoré sa tu vyskytnú, má pravdupovediac skôr len kozmetický charakter (povýšenia Jima Gordona). Bez debaty je skvelá kresba, ale opäť: keďže sa ako na nej, tak na kresbe Dlouhého Halloweenu podieľal rovnaký ilustrátor, o to mohutnejšie sa znásobuje naliehavý pocit istej zbytočnosti, remakovosti. Ale nechcem si sťažovať. Uvedomujem si, že tieto moje slová znejú možno príliš rozmaznane. Je to ako sťažovať si na to, že v utorok máte dvojposchodovú čokoládovú tortu posypanú exkluzívnymi belgickými pralinkami... a v utorok tiež. Komiks u nás prvý raz vyšiel v r. 2011 a opäť v r. 2022 v rámci kompletu Legenda o Batmanovi.


hroubek
14.06.2022 5 z 5

Jeph Loeb a Tim Sale, moje oblíbená autorská dvojice. A zcela právem. Loeb má specifický styl vypravování, který nemusí sednout každému. Nejde mu o akci, ale mnohem více o postavy a jejich myšlenkové pochody, a Loeb rád komiksové postavy polidšťuje. Kresba Tima Salea je jiná, ale na první pohled jí poznáme. A já jí mám moc rád. Dokáže krásně vystihnout všechny emoce a pocity, které postavy zrovna prožívají. Tyhle dva pánové se moc dobře doplňují a jejich příběhy je radost číst, a prohlížet si stránky plné krásné kresby. Co se týče příběhu, tak Temné vítězství je parádní komiks, který zaujme a nepustí, a opravdu je velmi dobré číst oba díly hned po sobě(já to tak udělal). Příběh má spád, zajímavé a funkční zvraty, osudovost a spoustu skvělých momentů. Místy je trochu přeplácaný a některé věci šli udělat elegantněji(třeba titulní vrah, nebo zbytečně moc padouchů), nicméně to jsou snad jediný větší chybičky na tomto parádním komiksu. Batman: Temné vítězství nabízí dobré a napínavé čtení, a i když to není úplně na maximální hodnocení, tak i tak ho dostane, protože čtyři hvězdy by byly prostě málo.

PS: Komentář je pro oba dva díly.