Soumrak Temného rytíře: Kniha druhá

Soumrak Temného rytíře: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515347/bmid_soumrak-temneho-rytire-kniha-druha-ukI-515347.jpg 5 15 3

Legenda o Batmanovi série

< 37. díl >

Čeká vás velká událost. Bane poháněný Venomem dokončuje svůj mistrovský plán a Temný rytíř čelí své nejdrtivější porážce. Zničení Arkhamu osvobodilo Jokera a Scarecrowa, kteří šíří chaos, zatímco Firefly mění ulice v ohnivé peklo. Robin (Tim Drake) a Azrael (Jean-Paul Valley) dělají co mohou, zatímco Batman se ocitá na pokraji fyzického i psychického zhroucení. Pro jednou někdo Bruce Wayna překonává jak v boji, tak v přemýšlení. Batmana čeká porážka plná hořkosti........ celý text

Přidat komentář

Ivan Kučera
22.07.2023 3 z 5

No... neviem. Nezostáva mi nič iné, než čakať na záver Knighfallu a dúfať, že aspoň ten ma zasiahne. Čo vzhľadom na koniec dvojky nie je úplne nereálne. Áno, presne tak: ako ukazuje obálka, konečne dochádza k tomu zvratu, na ktorý všetci zvrhlo čakáme (a ktorým sa do nemalej miery inšpiroval slávny režisér Nolan v závere svojej trilógie s Christianom Baleom). Dvojka nie je zlá, len je proste príliš monotónna. V podstate scenáristi zopakovali koncept prvého dejstva: z Arkhamu po Baneovom útoku ušli najdrsnejší zločinci, Batman ich chytá, bojuje s nimi a síce vyhráva, ale po každom kuse je viac a viac zdecimovaný. Čo je vcelku jasné, ale keďže sa písal začiatok 9O. rokov, scenáristi nám to museli explicitne prízvukovať na každej piatej strane, takže Batman neustále tvrdí, že je naprosto vyhořený a totálně na dně. Ono to samozrejme nie je zlé, tie 3* si to zaslúži určite, ale nadšený nie som. Pár momentov je skvelých (Batman mlátiaci Jokera a pripomínajúci mu vraždu Jasona Todda), rovnako tak osudová temnota, ku ktorej to nezadržateľne smeruje. Batman svojím spôsobom vie, že toto nemôže dopadnúť dobre, napriek tomu je mu jasné, že musí vydržať do trpkého konca, pretože je to jeho cesta, ktorú si kedysi dobrovoľne vybral. Ale proste ako vravím, scenár je rutinný. A niektoré veci zostarli (Bane je hrôzostrašný protivník, ale tá jeho banda z Cirkusu Humberto v čele so Sokoliarom Tomášom, to ako vážne?).

memphisz
16.07.2023 4 z 5

V Gothamu panuje chaos rozpoutaný zlotřilým Banem. Chovanci Arkhamova ústavu řádí v ulicích a unavený Batman má co dělat, aby se s nimi vypořádal. Po každém dalším souboji je čím dál tím vyčerpanější. Bane ho mezitím z dálky sleduje a studuje. Po řadě zatčení béčkových padouchů dojde i na střety s extraligou zla a samotným Jokerem. Batman je ale také jen člověk a tak dojde na konec svých sil. Dostane zkrátka více ran, než může zvládnout. Toho využije Bane a konečně se mu postaví tváří v tvář. Batman v zoufalém stavu nemá šanci a my dostaneme ikonický moment, ve kterém Bane Batmana zlomí a následně předhodí jeho zbité tělo obyvatelům Gothamu. Nyní je to už Baneovo město.


hroubek
27.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Parádní depresivní komiks, který má pár chybiček. Jak Bane slíbil, tak i udělal. Zlomil Batmana, a to jak fyzicky, tak i psychicky. A je to moc dobře napsané. Tvůrci s každým dalším číslem trýzní Batmana/Bruce a jeho pád je nevyhnutelný. Každá výzva, kterou Batman podstoupí je náročnější a zákeřnější. A pak přijde samotný souboj s Banem, jenž se nedrží zkrátka a Temný rytíř zažije jednu z největší porážek ve své kariéře. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.

Autoři knihy

Charles Dixon
americká, 1954
Doug Moench
americká, 1948

Kniha Soumrak Temného rytíře: Kniha druhá je v

Přečtených15x
Knihotéce21x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x