Smrt rodiny: Kniha druhá

Smrt rodiny: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506918/smrt-rodiny-kniha-druharSf2Gx-bEz-.jpg 4 15 3

Legenda o Batmanovi série

< 23. díl >

Joker se vrátil do Gothamu s plánem, který je hrozbou nikoliv jen pro Batmana, ale pro celou rodinu jeho spojenců. A jako předehru Batmanův arcinepřítel znovu přehrává pokroucené verze svých oblíbených zločinů. Nejděsivější ze všeho je ale Jokerovo prohlášení, že zná pravou totožnost Temného rytíře i všech, kdo mu pomáhají v jeho misi: Alfréd Pennyworth, komorník Bruce Wayna, byl unesen, aby sehrál roli v odporné oslavě. Batmanovi spojenci, včetně Catwoman a Nightwinga, byli umlčeni a uneseni. A Arkhamův ústav je ve vší tajnosti připravován na bizarní akci, která navždy změní život batmanovské rodiny ...... celý text

Přidat komentář

Luigi1
10.10.2023 4 z 5

Joker je nenapravitelný a škodí kde se dá

Arkagas
06.05.2023 3 z 5

Smrt rodiny je komiks, který je neskutečně zmatený a de fakto postrádá jakoukoliv větší logiku, protože Joker je tady prostě pán všeho, nad kterého nikdo nevyzraje, je neporazitelný a vždy o krok napřed. Jasně, na to jsme zvyklí, ale od toho tu máme Batmana, který mu tady ale jaksi nestačí, protože všichni jeho pomocníci jsou ve spárech Koblížka. Přesto všechno je tohle na konci vysvětlené a celý děj obou knih do sebe tak nějak zapadne, i když na zmatenosti jí to neubere. Kresba je výborná, příběh je sice ulítlý, ale přesto se od něj těžko odlepuje a milovníci universa se prostě budou bavit.
Tyhle komiksy nejsou úplně na prolítnutí, ale na plné soustředění čtenáře a to se mi na nich líbí. Takže neurazí, nenadchne a čtení jsem si užila.

Moje hodnocení: 7/10


hroubek
07.12.2022 4 z 5

Tento komiks má jednu velkou chyby. Tou chybou je, že i rámci komiksové logiky, kdy je skoro všechno možné a nemožné, je tak moc nelogický a těžko uvěřitelný až to bolí. Snyder vytvořil z Jokera největšího plánovače v celém DC světě, který dokáže být na více místech současně, vytvořit plán, který běží dlouhé roky a nikdo si ho nevšimne, a je skoro nesmrtelný (tohle je v pozdějších dílech vysvětleno). Naštěstí to Snyder napsal hodně zábavně a napínavě, že jsem na tu logickou chybu moc nemyslel a snažil jsem si to užít. Snyder si vyhrál s dialogy a s určitými momenty, které jsou parádní a předvádí Jokera v nejšílenější poloze. Hodně moc se mi líbila závěrečná hostina a její konec. Smrt rodiny: Kniha druhá je dost povedený a napínavý komiks.

Autoři knihy

Scott Snyder
americká, 1976
James Tynion IV
americká, 1987
Peter J. Tomasi
americká, 1967
Kyle Higgins
americká