R.I.P.

R.I.P. https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492644/bmid_r-i-p-Rao-492644.jpg 4 12 3

Legenda o Batmanovi série

< 16. díl >

Smyčka kolem Batmanova krku se stahuje. Ukázalo se, že zvrácený psychiatr, doktor Simon Hurt, je vůdcem Černé rukavice, tajného spolku, jehož cílem je zničit Temného rytíře. Je k neuvěření, že Hurt o sobě tvrdí, že je Bruceův otec Thomas Wayne. Bruce musí krátce poté, co se zotavil z infarktu, čelit nelítostné organizaci, která drží v zajetí Jezebel Jet, ženu, kterou miluje. Nepřátelé jej doženou až na pokraj šílenství, netuší však, že si vytvořil záložní osobnost a postaví se jim jako podivný Batman ze Zur-En-Arrh. A Joker celou tu dobu vyčkává, aby mohl rozehrát vlastní smrtící partii... Obsahuje sešity série Batman #676-681 (květen 2008 - listopad 2008)... celý text

Přidat komentář

JennyTraut
23.05.2022 2 z 5

Dost jsem se ztrácel v ději, několikrát jsem se vracel i o stranu zpět, zda jsem něco nepřeskočil. Vydávat knihy takhle na přeskáčku, a ne chronologicky, není úplně dobrý nápad. Bohužel nejde o čtenáře, ale o zisk. Tímto systémem udrží i čtenáře, kteří by možná již další knihy v sérii nekupovali.

hroubek
03.04.2022 3 z 5

Četlo se mi to lépe, než jsem čekal. Už jsem se párkrát zmiňoval, že mi občas styl jakým Grant Morrison píše své scénáře nesedí. Zde jsem se bál, že se nebudu vůbec chytat, a bude to typicky morrisonovsky šílené a překombinované. Nakonec to bylo lepší a zábavnější. Má to dobrou atmosféru, zajímavé zvraty a několik velmi povedených momentů. Určitě to chce mít nějaké znalosti o tom, co se stalo v předchozích dílech. R.I.P. je celkem povedené zakončení jednoho příběhu.


Ivan Kučera
23.03.2022 3 z 5

Tento komiks v češtine (konkrétne v BB/art) vyšiel už v roku 2013 a v roku 2022 sa na trh vrátil v rámci Legendy o Batmanovi. Hovorí sa, že ak s týmto komplikovaným runom od zbožňovaného i nenávideného Granta Morrisona chcete začať, bolo by fajn mať najskôr prečítanú napr. Černú rukavici a Batmana a syna, ale ja som mal a pravdupovediac stále som R.I.P. nedokázal prísť na chuť. Určite je kontroverzné. To je v podstate dobre, lebo radšej kontroverzné, ako nudné, stereotypné a rutinérske. Určite to ale nie je pre každého. Rozhodne je ale fajn mať ho načítaného. Tak si vyberte.