Katastrofa kniha první

Katastrofa kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531381/bmid_katastrofa-kniha-prvni-65bfd384a68b0.jpg 4 7 2

Přidat komentář

hroubek
17.02.2024 3 z 5

Bohužel mi to nesedlo, tak jak jsem doufal. Nemůžu říci, že by se jednalo o špatný komiks, o tom žádná. Spíše se komiksu nepodařilo, aby se mi zaryl do hloubky a zanechal ve mně něco více. Má to skvělé momenty a okamžiky, ale já si nemohu pomoc, protože mi to celé přijde takové ploché. Scénáristé to hezky vymysleli, kreslíři to skvěle nakreslili - ty hrátky s panely jsou super. Hezky funguje střídání hrdinů, kdy na katastrofu koukáme z různých úhlů pohledu. Snad mi další části sednou mnohem více.

trudoš
06.02.2024 5 z 5

„19:04. Čtyři nejvyšší Gothamské mrakodrapy popadaly jako domino. 19:05. Začalo vybuchovat porušené plynové potrubí. 19:06. První velké požáry se právě vymkly kontrole.“
Po Soumraku, Poslání a Konci Temných rytířů se tvůrčí redakce DC pustila do dalšího megalomanského projektu, který sice v historických souvislostech nedosáhl takové proslulosti, ale jeho děsivost je minimálně z mého pohledu mnohem intenzivnější, než jakékoliv předchozí boje s pekelnými monstry, slovutnými zločinci či nekonečnými krizemi. Protože, co si budeme nalhávat, zemětřesení je reálnou hrozbou, která už mnohokrát dokázala, jak smrtící může být. A v případě světové metropole si její zkázonosnost stačí vynásobit několika tisíci.
Katastrofa se tak nese v poměrně jednoznačném duchu zkázy, proti níž jsou nadlidské schopnosti jednotlivých hrdinů zcela nicotné. Přičemž právě moment, kdy neohrožený Batman poprvé vidí následky spouště, jíž se na Gothamu dopustila matka příroda, patří k nejsilnějším momentům celého komiksu.


Autoři knihy

Charles Dixon
americká, 1954
Alan Grant
americká, 1949 - 2022
Doug Moench
americká, 1948
Dennis O'Neil
americká, 1939
Devin Grayson
americká

Kniha Katastrofa kniha první je v

Přečtených7x
Knihotéce11x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x