Legenda jménem Elvis Aaron Presley

Legenda jménem Elvis Aaron Presley https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219590/bmid_legenda-jmenem-elvis-aaron-presley-219590.jpg 4 5 2

Kniha obsahuje podrobný zpěvákův životopis s bohatým fotografickým doprovodem. Snahou autora bylo podat skutečně objektivní, z hodnověrných a ověřených pramenů pohled na život největší hvězdy na hudebním poli a pro nezasvěcené přináší skutečně mnoho zajímavých a překvapujících fakt. Obsahem knihy je podrobná, fotografiemi plakátů doprovázená kompletní filmografie. Též velice podrobná diskografie přinese Elvisovým fanouškům cenné podklady pro to, aby si své sbírky skladeb utřídili, popř doplnili .... celý text

Přidat komentář

1amu
18.01.2020 4 z 5

Kdyby nebylo Elvise, nebyli by ani Beatles, pravil John Lennon.
Byl první z největších, dodal Roy Orbison.
Ten hoch měl všechno.Skvělou vizáž, pohyby, manažéra a talent, zhodnotil Carl Perkins.
Elvis zavedl beat do všeho. Do hudby, oblečení, jazyka, je to celá sociální revoluce, z níž čerpala šedesátá léta (řečeno místo "amen"na konci motlitby) zakončil vážený Leonard Bernstein.
Elvis Aaron Presley byl požehnáním pro černou, jižanskou hudbu - správně usoudil Little Richard.
8.ledna roku 2020 by mu bylo "pouhých" 85 let . Nemohl se jich dožít v tom děsivém frmolu svého hektického života. Snažil se, ale pitva prokázala v Elvisově těle 14 druhů léků, z toho 10 v množství více než nebezpečném.
Měl všechno: peníze, obrovský talent, fascinující hlas, doprovod krásných dívek, nádhernou Priscillu a dcerku Lisu Marii.
Měl ale bohužel i vypočítavého manažéra (který ho "bral pěkně na hůl"), hledícího spíše na svůj podíl $, než na Elvisovu životosprávu ( Plukovník Parker utratil v Las Vegas u rulety jednoho večera 3,000.000 $)!
Petr Černocký napsal s kolektivem dobrou knihu.

dexterman
03.06.2016 3 z 5

Nejsem přílišným fanouškem Elvise . Líbí se mi pouze některé jeho songy . Co se týká knihy tak ta je napsaná poměrně dobře . Popravdě jsem ji přečetl abych zjistil něco o životě této legendy . Je trošku na škodu že ji psali zrovna čeští autoři . I když pro někoho je to možná dobře . Kniha se na Elvise snaží nahlížet bez fám a podobných věcí . Na informace je opravdu bohatá stejně jako na spoustu obrazových materiálů a krásných fotek . Nicméně jsem čekal že mne to osloví daleko více . Proto knihu hodnotím jen jako dobrou .


Štítky knihy

hudba

Autorovy další knížky

Pavel Černocký
česká, 1945
2019  40%Takoví jsme byli...
1997  88%Legenda jménem Elvis Aaron Presley

Kniha Legenda jménem Elvis Aaron Presley je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x
dalších seznamech1x