Ledové oči

Ledové oči https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143055/bmid_ledove-oci-gTf-143055.jpg 3 65 11

Pečlivě zvaž, komu věnuješ svou důvěru. Mohl by to být nesprávný člověk... Noc v Berlíně. Školní výlet považuje Kira za skvělý nápad až do chvíle, kdy zabloudí. V cizím městě si připadá ztracená a zoufalá. Z ničeho nic se však odněkud vynoří mladý muž, který jí pomůže. Gunnar je pro Kiru záhadou, je jako její spřízněná duše, se kterou se nechce rozloučit. Zůstávají v kontaktu a píší si e-maily. Každý však skrývá nějaké to tajemství, někdo malé a druhý temné a děsivé... Příběh, který začal tak romanticky, se mění v noční můru. Zvládne se Kira zbavit nebezpečí, které jí hrozí?... celý text

Literatura světová Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Kalte Augen , 2010


více info...

Přidat komentář

Dada077
22.01.2021 3 z 5

kniha pre teenagerov , také tie telefonáty s kamarátkami, prvé sexuálne skúsenosti, únik pred mamou, bezhlavé ponorenie sa do vzťahu z celkom neznámym chlapcom

Petulla72
18.11.2018 3 z 5

Kniha byla vcelku taková zmatená, žádný složitý děj nečekejte. Myslím, že styl psaní nemusí každému sedět, knihu jsem přečetla asi za 45 minut (hrubý odhad - autor se snaží říct, že je to jednoduché na čtení a nemá to moc stránek).
Rozumím o co autorce šlo a skoro by se jí to i povedlo, stačilo by jenom trochu prohloubit děj, více myšlenkových procesů, více popisování...


Zlatinka.Emilly
26.03.2018 3 z 5

Nad každým čteným příběhem je dobré se zamýšlet, protože nám má co říct i do našeho života. Tento by mohl být pro mnohé dívky/ženy varováním. Věci nebývají takové, jak se zdají. Hlavně nemít hlavu v oblacích, ale více přemýšlet a sečíst dohromady jedna a jedna. Kira nepřemýšlela, ačkoliv nejednou jí v hlavě ťuklo - tohle jsem přece Gunarovi neříkala!! Samotný příběh měl logiku, ale byly tady určité aspekty, které se vymykaly zdravému rozumu. Kira volá kamarádům, kteří jsou xxx km daleko a přesto během velmi malého času jsou na dosah záchrany. Kde se zatoulala policie? Jak to, že i Gunarova matka se ocitla na místě, kde odpočívali před další cestou do Itálie. Kde se tam najednou vzala? Spousta otazníků, pokud bych chtěla hledat logiku. Ale po té, co jsem si od této autorky přečetla její další knihu Černý sníh, se už ničemu nedivím. Ale myslím si, že za přečtení obě knihy stojí. Nabízím je dál, pokud máte zájem :)

Pedruska01
27.08.2015 3 z 5

Ve většině případů souhlasím s komentáři pode mnou. Kniha se občas špatně četla. Byla zmatená, nedotažená. Krátké úsečné věty, nedávajíc moc význam. Nevím... Našlo by se toho ještě mnohem víc, samozřejmě. Autorka to zřejmě odflákla anebo na ní nepracovala dostatečně. Možná kniha byla moc krátká na pointu celého toho příběhu. Půlka knihy mě ani nijak zvlášť nebavila, ale pak přišla nějaká akce a mě se to i zalíbilo - jenže cca v půlce! Celkem pozdě, ale vydržela jsem to až do konce, takže hurá. :D
Podobné záležitosti mám ráda - vyšinutý blbečky a hloupý holčičky, ale Kira byla mega naivní a hloupá bytost. Někdy? - Většinou mě tím vytáčela. To její chování... občas... hlava mi to nebrala.
Hodnotím průměrně. Zvažovala jsem i 2 hvězdy, ale ta druhá polovina knihy to trochu vyžehlila. (2,5 hvězdy)

Attia
18.07.2015 2 z 5

Zajímavý nápad, ale v mnoha směrech nedotažené, příliš málo stran na to, aby se příběh mohl pořádně rozjet a zaujmout čtenáře. Navíc mi vadily krátké jakoby usekávané věty, špatně se mi to četlo.
Slabých 50%

Michaela91
08.06.2015 2 z 5

Knížka mě chvílemi bavila a jindy zase ne. Vadil mi styl v jakém byla napsaná, žádné souvětí vetšinou jen jednoduché věty. Konec mě překvapil, ale znovu bych ji nečetla.

NachlJ
10.05.2015 4 z 5

je spoustu lepších knih, ale zase není jedna z nejhorších.

Brace
23.04.2015 1 z 5

Koupeno v levných knihách za 19 korun. Po přečtení mě přepadly úvahy, jak jinak a lépe se dá naložit s dvackou.

Radzha
20.03.2015 2 z 5

Kniha jako taková má něco málo do sebe. Závan nápadu se tam najít dá, ale tím to asi končí. Postavena je na romantickém základu. Láska, kterou by chtěla zažít asi každá puberťačka. Jestli jsou ale dnešní patnáctiletí stejní, jako v knize, tak jsem asi starší než jsem myslel. Hlavní "hrdinka" je, jak to jen říct, tupá jako tágo a hlavního "hrdinu" je zbytečné popisovat.
Věty jsou tak jednoduché až mě to bolelo číst. Měly asi navázat pocit napětí, který se ke mně ale nedostavil a ani nezvonil na zvonek dole v baráku.
Takže kniha je fajn, pokud je vám 15 a méně, chcete zabít čas ve vlaku, nebo nechcete přemýšlet nad tím, co čtete. Nebýt toho, že mě kniha vyšla levněji než cheeseburger v Mc, tak bych asi velice litoval.

Lemon
01.02.2015 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Tato kniha byla přesně pro mě. Byla tam i romantika i násilí což se mi hodně líbilo, doporučuji všem co je toto spojení příjemné :) .. Za mě určitě 5 hvězdiček.

*Táňa*
18.07.2013 3 z 5

Celá kniha byla taková.. divná. U konce to bylo trošku napínavé, takže jsem ji rychle přečetla, ale ještě teď nad knihou kroutím hlavou. Byl to průměr, možná trošku podprůměr... ale dávám 3 hvězdičky.

Autorovy knížky

Karin Stehle
německá, 1972
2012  60%Ledové oči

Kniha Ledové oči je v

Přečtených96x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce37x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x