Hřbitovní vlaky

Hřbitovní vlaky https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22795/bmid_hrbitovni-vlaky-Rml-22795.png 4 22 2

Ledová společnost série

< 21. díl >

Všechny Společnosti ovládající ledový svět se dohodly a přijaly jednotný kalendář. Během oslavy Nového roku 2360 přijíždí do Kaempolisu Melkian, hledá Yeuze a dělá vše pro to, aby se s ní sešel. Yeuze se od něj dozvídá, že Melkian byl jedním z Metařů Věčného ledu, kteří odsoudili Liena Raga k zmrazení. Jdrien již přes deset let žije mezi svými druhy-Lidmi z Chladu. Odchází ze Skládky a vydává se po stopách svého otce Liena Raga. Obnovitelé Slunce vytvořili malou Společnost vzducholodí a napadají stanice Společnosti mořského ledovce. Ze svých „ďábelských strojů“ bombardují Kidovu chloubu – viadukt, který má jeho společnost spojit s Panamerickou.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Les Trains Cimetieres , 1985


více info...

Přidat komentář

Hadati
11.01.2018 4 z 5

Tento díl je velkým osvěžením, protože se odehrává přibližně 10 let od předchozího dílu, kdy hlavní postava celé série Lien Rag byla doslova poslána k ledu. Místo Lien Raga teď sledujeme zejména osudy jeho syna Jdriena a prostřednictvím Trpaslíka pak události odehrávající se ve společnosti Mořského ledovce.

yerry
03.01.2014 4 z 5

Milujem túto sériu :) Opäť jedna z častí, ktorej nechýba riadna dávka morbídnosti, jednoduchosti a priamočiarosti. Prirovnal by som ju k jednému zo superrýchlych songov s ešte rýchlejším ukončením od kapely D.R.I. (Dirty Rotten Imbeciles) Arnaud sa s ničím neserie a nikto tu nie je svätý. Lien Rag ako inak, a sakra tak nič, lebo to tu prespoilerujem, ale je to s ním pravdepodobne podľa mojich skorších predpokladov. Trochu sa to obtrie aj okolo orálneho sexu, bodaj by aj nie, to by Arnaud nemohol byť droit français auteur de fiction...

Prezradím len, že obnovitelia slnka sa správne zradikalizovali v štýle guerillas zo Svetlého chodníku a Kidovi tu hádžu menšie pumy na hlavu a ten jeho viadukt. A samozrejme autor nešetrí žiadnu spoločnosť, lebo každá má maslo na hlave, presne ako v reále.

Príjemné oddychové čítanie, ktoré nie je rušené žiadnymi zbytočnými kecami, mŕtvoly zostanú mŕtvolami, takže žiadny posr. korporátni zombíci tu nepobehujú. Moje hodnotenie jednotlivých zväzkov série má úplne inú kvalitu a pohybuje sa v iných intenciách inej reality, takže aj hodnotenie tejto časti spadá práve do tohoto intervalu.