Metaři Věčného života

Metaři Věčného života https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22793/bmid_metari-vecneho-zivota-GHP-22793.png 4 22 2

Ledová společnost série

< 20. díl >

Lien Rag se po příjezdu do Společnosti svatého kříže dostává do skupiny Zrzavých, kde se schovává ve svém převleku za jednoho z nich. Organizuje záchranu Harla Merna. Přijíždí za nimi Leouan se zprávou, že jsou hledáni skupinou Tarphysů. Před odjezdem Liena Raga do Společnosti svatého kříže naléhá Jdiren na Kida, aby mu pomohl. Když se tak neděje, nabádá Zrzavé, aby opustili Kidovu Společnost. Jdrien se vydává s nimi! My Kerová studuje možnosti a schopnosti Liensuna. Po té, co jsou znovu napadeni další skupinou lovců tuleňů, znovu odlétají a přistávají na síti 160. poledníku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Les Eboueurs de la Vie Eternelle , 1984


více info...

Přidat komentář

Hadati
11.01.2018 3 z 5

Lien Rag se rozhodl zachránit svého přítele Harla Merna, který je vězněn neokatolíky. Liensun se i nadále snaží dostat ke svému otci, který ale o něj nejeví žádný zájem.

yerry
04.10.2013 3 z 5

Sneh, zima a mráz a sneh zima a mráz. Príbeh sa posúva len málo dopredu, ... až na ten koniec. Arnauda už asi **[POZOR SPOILER!!!]** omrzel Lien Rag, Harl Mern a ich spoločníci a nechal ich v poslednom odstavci knihy zomrieť :D Vyše 40 zväzkov pred koncom pôvodnej série :) Tak toto si dovolí hádam len tento autor. Hlavná postava teda zomiera v tretine série. Ale ktovie, u Arnauda je možné všetko, možno zmŕtvychvstane. Veď je dosť možné, že zrzavci sú potomkovia samotného Ježiša Krista, Lien Rag bol naprogramovaný ako potomok kozmonautov. Neokatolíci im preto boli stále v pätách a napokon ich dostali Metari večného života - fanatická sekta, zložená z bývalých zametačov staníc.

Roztomilí obnovitelia slnka tu poletujú vo svojej vzducholodi sem tam aj s Lienovým mladším synom. *Do budúcna sa tu rysuje vzájomný konflikt oboch Lienových synov, jedného ako predstaviteľa zimy a druhého ako predstaviteľa tepla.* Zlikvidujú zopár záporákov a zmocnia sa vlaku. Zdá sa, že sexuchtivá améba to už má za sebou a neotravuje. Hodnotím ako priemer v merítku tejto série.


Štítky knihy

postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  75%Ledový národ
1993  79%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě

Kniha Metaři Věčného života je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce55x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x