Lawless a ďábel z Euston Square

Lawless a ďábel z Euston Square https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247588/mid_lawless-a-dabel-z-euston-square-Ymz-247588.jpg 3 23 8

Detektivní příběh z viktoriánské Anglie ve stylu Jacka Rozparovače. Londýn 1859–1862. Nováček u Scottland Yardu seržant Campbell Lawless řeší případ na první pohled banální sabotáže, k níž dojde na stavbě nádraží Euston Station. Na místě je ale nalezena také mrtvola a spousta věcí zde nehraje. Kromě toho dochází v Londýně k záhadným vniknutím do domů bohatých a vlivných lidí, při nichž se vlastně nic podstatného neztratí. Pokaždé však na místě činu zůstává lidská kost… V nebezpečí se ocitá i samotný následník britského trůnu a ukazuje se, že ne každý je tím, kým se být zdál…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Brána
Originální název:

Lawless and the Devil of Euston Square , 2013


více info...

Přidat komentář

luthien
30.10.2022 3 z 5

Nalákala mě obálka a prostředí viktoriánské Anglie, které mám moc ráda. Ze začátku jsem se rychle začetla do příběhu a líbilo se mi i to, že hlavní postava je ze Skotska, takže si v Londýně připadá trochu jako cizinec. Postupně se ale případ stává čím dál víc komplikovaným a tempo příběhu je opravdu dost pomalé. Celé vyšetřování se táhne v průběhu tří let. Ne, že by mě kniha přímo nudila, ale ke konci už jsem to opravdu chtěla mít za sebou. Rozhodně tohle není typ knihy, kterou přečtete jedním dechem, budete na ni potřebovat trochu trpělivosti. Konec byl ale překvapivě dobrý a posledních dvacet stran už jsem rychle zhltla. Pokud by celá knihy byla napsaná tak, jako závěr, bylo by to určitě na pět hvězdiček, takhle je to ale jen průměr. V originále existují ještě další dva díly, ale nemám chuť se do nich pouštět. Za přečtení to stálo, ale myslím, že už se ke knize vracet nebudu.

Zirvith
22.01.2022 2 z 5

Tuhle knihu jsem měla chuť odložit už po pár stránkách, nakonec jsem se překonala a snažila v ní pomalu pokračovat, protože pokud je to možné, tak se snažím dočíst každou knihu.
Že bylo mnoho postav mi nevadilo, většina se dala celkem zapamatovat. Nelíbí se mi však, jak rozsáhlá ta kniha je. Hodně nezáživných a nudných částí. Tohle muselo být opravdu umění vůbec napsat. Ale zase na druhou stranu je kniha dokonale podrobná.
Některé části byly zajímavější, jiné nudnější, ale celá kniha se četla celou dobu víceméně stejně - nechytla mě ani ke konci, možná tak posledních několik stránek bylo celkem napínavých. Ale víc jak pár stránek najednou jsem přečíst nezvládla, takže mi nějaký ten měsíc trvalo, než jsem se dostala až ke konci.


Libušš
24.01.2019 4 z 5

Myslím, že je to má první kniha na mé cestě k tomu být knihomol.
Nejspíš budu jedna z mála, komu se ta kniha líbila, i přes místa složitá k zorientování a přes nedostatky - překlepy a chyby.
Krásný, detektivní příběh zasazený do viktoriánské Anglie, kterou spisovatel v průběhu celého příběhu krásně popisoval. Z počátku je sice kniha nezajímavá, ale to bývá skoro u každé. Dlouhé čtení (necelých 500 stránek), né však složité. Příběh byl krásně popsán, stejně tak i řádně ukončený.

Galadwen
14.12.2018 2 z 5

Kniha mne bohužel příliš nezaujala. Větší část mi připadala utopená v nudě a chaosu, postav bylo velmi mnoho a žádná nějak zajímavá. Zůstanu-li v britských termínech, můj šálek čaje to nebyl.

vincek1
30.05.2016 2 z 5

Kniha má pěkný obal, ale to je vše co mě zaujalo. Kniha podle mého není ani klasická ani jiná detektivka. Velké množství postav, které se motají kolem složitě vykonstruovaného příběhu.

peedbook
06.01.2016 4 z 5

Príjemné čítanie aj keď sa môže niekomu zdať chaotické, ale podľa autora o to v tej knihe ide ....

JanaG.
12.10.2015 2 z 5

knížka byla docela nudná tím, že tam byly pasáže, které byly naprosto zbytečné. Děj jsem čekala trošku víc akční, ale toho jsem se dočkala až těsně před koncem knížky a jen na chviličku. Kniha ani neurazí, ale ani nenadchne. Také bych zmínila, že kniha je plná překlepů a hrubek, což se mi také nelíbilo!

BlackFun
26.08.2015 2 z 5

Opravdu jsem chtěla, aby se mi kniha líbila! Krásný a tématický obal, psáno pěkným jazykem, ale naprosto nudný děj a přehršel postav. Musím konstatovat velké zklamání a nakonec jsem knihu odložila.. :(

Štítky knihy

Anglie Londýn viktoriánská doba historické detektivky Scotland Yard vyšetřování

Autorovy knížky

William Sutton
skotská, 1970
2015  63%Lawless a ďábel z Euston Square

Kniha Lawless a ďábel z Euston Square je v

Právě čtených1x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce12x
Chystám se číst22x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x