Ľavá ruka Boha - Omnibus

Ľavá ruka Boha - Omnibus https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352799/bmid_lava-ruka-boha-omnibus-foQ-352799.jpg 4 20 3

Cale série

>

ÚŽASNÁ SÉRIA – TRI KNIHY V JEDNOM! Ľavá ruka Boha Posledné štyri istoty Pod krídlami smrti

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Left Hand of God – omnibus edition (The Left Hand of God + The Last Four Things + The Beating of his Wings) , 2010


více info...

Přidat komentář

Eridani
31.03.2024 3 z 5

Hodnotenie by si to zaslúžilo tak tri a pol, ale rozhodla som sa dať tri, pretože na 4 hviezdy to nie je. Je to trilógia, ktorej najväčšou slabinou je nevyrovnanosť jednotlivých dielov.
Prvý diel bol možno nie tak úplne fantasy, ale čítal sa ľahko. Druhý diel, bol však najslabší a ťahá celý dojem zo série nadol. Tretí diel bol odrazom oboch predtým, miestami výborný a miestami hrozný. Pozitívom a čo sa mi páčilo bolo, že to akým spôsobom autor pristupoval ku konfliktom, opisom jednotlivých miest, ľudí, spoločnosti je metaforou nášho skutočného sveta.
Za negatívum považujem miestami príliš podrobné opisy a inokedy zas príliš veľké skákanie v rámci deja alebo len stručné spomenutie toho čo sa udialo. To prečo tomu tak bolo, však bolo vysvetlené v treťom diely a aspoň mne to spätne potom dávalo zmysel.

Cimeřan
27.12.2020 3 z 5

Číst trilogii tak v sedmnácti, bych byl asi ohromen mnohem víc. Díly mají tendenci sinusoidy: první je velice slušný, druhý průměrný až slabý, třetí opět solidní. Líbí se mi využití dobových reálií (z husitských válek) pro popis bitevních scén. Možná by stálo za to trochu proškrtat vatu a udělat z trilogie jeden rozsáhlejší román. Pak by nebylo co vytknout.
69/100.


EmanuelBremi
20.02.2019 4 z 5

Sbírka vypadá už na první pohled velice pěkně a dá se pořídit za přijatelnou cenu. Zákazník však kupuje tři knihy v jedné, takže by nebylo špatné si předem projít hodnocení jednotlivých knih, protože jejich úroveň je proměnlivá i v rámci kapitol.
Není to příliš vhodné balení na cesty.

Za sebe mohu sérii i toto vydání doporučit. V knihovně to vypadá dobře a pro odpočinkovější čtení to stačí. Je tam pár opravdu dobrých mouder od vedlejších postav.