Lásky z karamelu

Lásky z karamelu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505454/bmid_lasky-z-karamelu-om6-505454.jpg 4 8 5

Láska je ako karamel. Sladká, horúca a rovnako krehká. Neodolateľná. Alica, majiteľka vychýrenej cukrárne Amélia, by o tom vedela písať celé romány. Jedného dňa sa pod markízu pred jej cukrárňou skryje pred prudkým lejakom záhadný mladík. Rovnakú smršť v ňom zanechá aj pohľad na očarujúcu Alicu. Mladý Max dokáže odolať pokušeniu na sladké dobroty, nie však Alici. Lenže zrelá Alica má za sebou pestrú minulosť, zatiaľ čo Maxa čaká bohatá budúcnosť. Ach, koľkokrát sa ešte ich cesty stretnú?... celý text

Přidat komentář

Vlasta71
19.04.2024 5 z 5

Krásný příběh ze života. Autorka nás ujistí, že láska kvete v každém věku. Sledujeme život Alice její trable s dvojčátky, hlavně v období puberty.
Ale i nalezení lásky s mladším mužem. Jak na to zareagují dvojčata, rodina a přátelé? Vydrží jejích láska?

knihomolka_eli
11.04.2024 4 z 5

Alica je majiteľkou cukrárne Amélia. Jedného dňa sa pred jej cukrárňou ukryje pred dažďom sympatický mladý muž, Max. Alica ho na prvý pohľad veľmi očarila. No je od neho staršia a nepovažuje akýkoľvek vzťah s ním za dobrý nápad. Kým ona má za sebou minulosť, ktorá nebola ani zďaleka ružová, Maxa ešte čakajú tie najlepšie roky a ona mu ich nechce vziať. Ako to medzi nimi dopadne? Prekonajú Alicine predsudky ohľadom vekového rozdielu alebo sa nebudú stretávať?

Tak táto Evitovka ma skutočne milo prekvapila :) Nevyhľadávam tento žaner, no knižka Lásky z karamelu ma bavila. Dobre som si pri nej oddýchla a tiež som sa pri nej veľa nasmiala.

Alicin životný príbeh bol zaujímavý. Páčili sa mi kapitoly z minulosti, ktorými nám autorka priblížila aj ťažšie momenty z Alicinho života. Dvojičky Emu a Elu som si hneď obľúbila a bola som zvedavá, kam budú smerovať ich cesty :)

Rozhovory Alice s Riou boli úplne uveriteľné. Presne také, aké spolu vedia viesť len najlepšie priateľky :)

Zaujal ma aj príbeh Maxa, ktorý nemal vždy na ružiach ustlané a nemal práve šťastné detstvo.

Oceňujem tiež epilóg, v ktorom bolo pekne zhrnuté, akými cestami smeroval ďalší osud postáv...niekomu sa plnili sny a niekomu sa vrátilo presne to, čo si aj zaslúžil.

Knižku som prečítala behom jedného popoludnia a užila som si ju. Určite si od autorky prečítam aj ďalšie.

Knižka Lásky z karamelu sa ku mne dostala vďaka autorskej štafete. Chcela by som sa poďakovať autorke Kataríne Kunikovej, že poskytla knižku do štafety a tiež Lucke Svobodovej za organizáciu a možnosť prečítať si ju :)


Jurajovamaka
16.02.2023 5 z 5

Láska má veľa podôb, nechce sa ukázať zranená...Príbeh o tom, že láska kvitne v každom veku...stále sa niečo zaujímavé deje, máte chuť čítať a čítať až kým sa neprelúskate k záveru...
Dávno som nečítala takú výbornú ,,Evitovku,, jeden výborný sladký koláčik s príchuťou karamelu...za MŇA jednoznačne ODPORÚČAM

Majka1979
20.01.2023 5 z 5

Aký je to život, keď človek zostane sám na všetko? Áno, je pravda, mala rodičov, ale tí mali svoje problémy. Mala kamarátku, ale tá si chcela užívať. Mali len 19 rokov, tak to, že Alica zostala tehotná bolo niečo, čo nikto nečakal, a ani ona. A že sa z toho narodia dvojičky, tak o to väčší to bol šok. Alica svoj život obetovala svojim deťom, Eme a Ele. Odsťahovala sa od rodičov, otvorila si svoju vlastnú cukráreň, zamestnala svoju najlepšiu kamarátku. Čo môže byť lepšie? Ale kde v tom poradovníku bola ona sama? Nikdy nemala čas pre seba, dievčatá vyrástli a zostala sama. Nie úplne sama, ale bez muža, bez lásky milujúceho muža, bez sexu, jednoducho bez života, akým by už teraz mohla žiť.
Zmení sa v jej živote niečo? Nájde si ju jej osudový chlap? A čo jej dcéry? Ako ony naložia so svojimi životmi? Pôjdu v šľapajách svojej mamy? Ak to chcete zistiť, odporúčam prečítať si tento naozaj skvelý príbeh

Jane2016
23.12.2022 5 z 5

Musím se přiznat, že tohle byla jedna z nejvtipnějších, nejbláznivějších, ale i nejhezčích knížek, kterou jsem tento rok četla. Knížka je tak skvělá a sladká, jak prozrazuje její název.

Ale popořadě. Jakmile jsem začala číst, opět jsem se maličko prala se slovenštinou, ale to naštěstí po pár stránkách přešlo a potom jsem si až do konce čtení ani nevzpomněla na to, že čtu v jiném jazyce.

Alici jsem si zamilovala hned na samotném začátku, je to silná bojovnice, úžasná máma, ale taky potrhlá ženská, se kterou ale nehrozí, že se budete nudit! Celý příběh je úžasně napsaný, tak žensky, že jsem se musela usmívat nad rozhovory Alice s kamarádkami, protože mi to místy samotné připomínalo mě samotnou. V příběhu se dozvídáme všechny potřebné střípky z historie pěkně popořadě, takže příběh graduje až do sladkého závěru.

Líbilo se mi, že v knize se točilo spoustu osudů. To tomu podle mě dalo úplně jiný nádech. Jsem neskutečně ráda za to, že jsem si knihu mohla přečíst, protože do mě vlila takovou hezkou Vánoční atmosféru, protože v ní šlo hlavně o rodinu a lásku. Myslím, že když se na knihu podívám za nějakou dobu, budu mít pořád ten stejný a hřejivý pocit.

Autorovy další knížky

2020  75%Zákon príťažlivosti
2020  76%Láska dvoch svetov
2022  88%Lásky z karamelu
2023  88%Letušky

Kniha Lásky z karamelu je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce38x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x