Krutá milost

Krutá milost https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490668/bmid_kruta-milost-wtR-490668.jpg 4 39 7

Laskavý jed série

< 2. díl

Pokračování strhují fantasy Laskavý jed. Zahru přežila smrtící Přechod a nestojí o další dobrodružství. Pak se ale objeví princ Kasta a začne prohlašovat, že skutečným vítězem závodu a právoplatným dědicem trůnu je on, nikoli Jet. Na důkaz svého tvrzení ukazuje boží znamení, které má na těle. Stejné znamení však má i Zahru, a spolu s ním tedy i nárok na trůn. Zahru nehodlá dopustit, aby Orkena padla do Kastových nemilosrdných rukou a udělá pro to cokoliv. Třeba se i sama stane padouchem…... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Cruelest Mercy , 2021


více info...

Přidat komentář

whiolet
18.09.2023 3 z 5

Na druhý díl jsem se po dočtení jedničky celkem dost těšila,ale tohle bylo zklamání.
Můj oblíbenec Jet zde nedostal skoro žádný prostor, Kasta se nás snaží získat na svojí stranu a Zahru hraje víc her než je schopná ustát.
V knize mi také chyběla nějaká akce, bohužel jsem se do čtení musela i chvíli nutit,a to je zrovna u tohohle příběhu fakt škoda:/

M.C.SMITH
11.06.2023 2 z 5

Je mi to velmi líto, ale opravdu ne.
První díl mne bavil, ten jsem si užila, ale tady jsem se nemohla začíst a vůbec mne to netáhlo. Něco mi tam chybělo a mrzí mne to. Už nemám ani chuť čekat na třetí díl.


zuzak82
15.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Slabší než první díl. Zahru zjišťuje, že s laskavosti vždy nejdál nedojdeš. Kasta je pořád asi nejzajímavější ze všech postav. Naopak Jet je tady jen do počtu a nikam se moc neposune.

TeaS2015
18.12.2022 5 z 5

Intriky, dvorská přetvářka, změny v mysli a na duši člověka, které se stanou, když se dostane Zahru do soukolí, kterému nelze úplně zabránit v otáčení. To je podstatná linie, která se táhne celou touto knihou.
Umění udržet člověka v napětí, když nevíte, co bude za moment, považuji také za velké plus. Celkově hodnotím proti prvnímu, téměř oddechovému dílu lépe. Ačkoli i jednička je velmi podařená :)

jennefer
28.10.2022 3 z 5

Druhý díl mi už nepřišel tak zajímavý jako první. Ani vlastně nevím, čím to je. Možná že síla autorky je při cestách, v paláci už to pro mě tak zajímavé nebylo. A nebýt poslední kapitoly, třetí díl už dost pravděpodobně nečtu.

Ketfl
31.08.2022 4 z 5

I druhý díl se mi moc líbil. Zahru i Kasta mají na těle boží znamení, které je předurčuje k vládě. Oba by tedy měli usednout na trůn. Zahru ale Kastovi nevěří, zvlášť po tom, jak se zachoval v poušti. Zahru má tedy plné ruce práce - jako nevzdělaná obyčejná dívka se musí mnohé doučit, aby byla schopná vládnout celé zemi. Také se musí popasovat s novou kouzelnou mocí a zjistit, co Kasta skrývá. Líbilo se mi, jak se s tím Zahru snaží vypořádat, jak bojuje se svou paranoiou a pořád se snaží být laskavá. Až do okamžiku, kdy to nemusí být úplně černobílé a najednou je nucena sáhnout po dramatičtějších řešeních. Nakonec nastoupí strach, že je vlastně úplně stejná, jako Kasta. Kasta je celkově taková zajímavá postava v příběhu. Čtenář opravdu váhá, jak to celé je a na jaké straně vlastně Kasta stojí. Moje romantická duše ale stejně doufá v Zahru a Kastu jako pár. Každopádně na obzoru je válka, jsem tedy zvědavá, jak se s tím autorka v dalším díle popasuje. Moc pěkné čtení.

Fidibus
21.07.2022 4 z 5

(SPOILER) "Ne udělej si že mě znovu svého nepřítele."
Jet je skoro korunován, ale Zahru i Kasta mají znamení a jsou oba uznanáni jako potenciální vládci. Mestrah je chce stmelit a zároveň je zkouší, přičemž se jeho zdraví horší. Zahru se musí vyrovnat se spoustou věcí včetně svých pocitů a využití své nové moci, nejvíc však tápe ve vztahu ke Kastovi. Pochybuje i o Jetovi. Mestrah umírá a kdo ho nahradí? Končí to soubojem, ale i de facto smířením a vizí dalšího dílu - vypadá to na válku.
Celkem hezky napsáno, hodně zvratů, občas vtip, hlavně kolem Jadeho a zvířat, třeba krysy pověřené jako špionky. Možná je to někdy až moc plné zvratů a nejistoty...

Autorovy další knížky

Natalie Mae
americká
2021  78%Laskavý jed
2022  78%Krutá milost