Láska voněla smrtí

Láska voněla smrtí https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428777/bmid_laska-vonela-smrti-8l2-428777.jpg 5 6 3

Po úspěchu knihy Umírání na splátky (2018) předkládá zkušený autor čtenářům další tři dramatické příběhy, jejichž ústředním hrdinou je pátrací kriminální reportér Jakub Kramář. Mnohé naznačují již samotné názvy kapitol: Výbuch v domě neřesti, Předčasný tah dámou a Láska voněla smrtí. Spojovacím motivem je zde, stejně jako tomu bylo minule, Kramářova až posedlá snaha dobrat se objektivní pravdy. Musí při tomto svém úsilí překonat mnohé nástrahy a v prvním z příběhů je do děje přímo zatažen únosem ženy, která se nacházela v jeho blízkosti.... celý text

Přidat komentář

konicekbily
20.07.2021 5 z 5

Tři krátké příběhy s jednou hlavní postavou - žurnalistou, který je vždy vtažen do děje a vyšetřování. Oceňuji, že každý z příběhů je úplně odlišný - jak dějem, postavami, zápletkami i rozuzleními. Moc pěkné odpočinkové čtení napsané stylem, který se mi líbil.

Jaruš7
21.09.2020 5 z 5

Povídky, čtoucí se jedním dechem.
Styl bez banalit, přímočarý, svižný, s tématikou současné doby.
Citace:" Je to klikař, těsně před penzí takhle zbohatnout a nemuset být odkázaný na pár tisícovek důchodu, ten šťastlivec se uměl narodit.
A co to onomu šťastlivci přineslo?
Před lety se chlubil, že nemá nepřátele a naopak kamarádů celý regiment.
Dnes, strach.
Nenávidí ho lidé, jimž ve svých domech musel zrušit ubytovací smlouvy, aby měl prostor pro podnikání, nenáviděli ho ti, kteří u něho podnikali za drahý nájem, nenáviděli ho i ti, jimž podnikání neumožnil a odmítl jejich vyčurané nabídky.
Ti všichni mohou mít chuť mu ublížit.
A všech se tak trochu bojí.
Je tohle - ruku na srdce - život šťastlivce ?!"

Zdařilé dílko, příjemná četba.


alnahu
12.09.2020 4 z 5

Kniha nám nabízí tři dramatické příběhy.Kriminální reportér Jakub Kramář pomáhá při jejich objasnění.První příběh 'Výbuch v domě neřesti',-řeší příběh majitelky Salónu,které je odeslán balíček s výbušninou,tu ženě přinese ochotny opravář televizorů,aniž by cokoliv tušil.'Druhý příběh 'Předčasný tah dámou'-rozehraná šachová hra,která pro Leopolda Machovce neskončila dobře.Užívá si nyní v celé a trápí se,že akci TAH DÁMOU spustil příliš předčasně a špatně ji načasoval.V třetím příběhu 'Láska voněla smrtí'-podle kterého je kniha pojmenována.Opět dojde k vraždám tentokrát dvojité-jedna žena doplatila za to,že podala pomocnou ruku a druhá za to,že se stala náhodným svědkem.Kniha z českého prostředí se mi četla dobře.