Láska po italsku

Láska po italsku https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413450/bmid_laska-po-italsku-euE-413450.jpg 3 26 7

Přátelství, láska, horké slunce a dávné tajemství, které se postupně rozplétá během cesty po Itálii. Na začátku románu autorky Fanny Blake stála záhada: kdo je neznámá žena, jíž je určen dopis bez adresy? Sandy jako čerstvá vdova je ve svých padesáti na životní křižovatce. Vydává se po stopách dopisu, a cestou objevuje nejen půvaby letní Itálie, ale také krásy nových přátelství, a dokonce nečekaně nachází i lásku. Charaktery lidí, které přitom potkává, a vztahy k nim jsou vykresleny tak zajímavě a vtipně, že je nebudete chtít opustit. Obrázky Říma, Neapole a slunné Kampánie jsou jako živé, nad popisy jídel se vám budou sbíhat sliny – prostě báječné čtení, které ve vás vyvolá dokonalou iluzi italských prázdnin.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

An Italian Summer , 2018


více info...

Přidat komentář

klara.franta
23.10.2023 3 z 5

Čekala jsem trochu víc romantiky, napětí a nějakou tu pestrost...
Letní oddychové čtení, ale trochu míň moderní, není to úplně digitální doba. Hlavní hrdinka není na první pohled moc průbojná a je nevýrazná, díky matce pátrá po nevypátratelném. Její vztahy nemastné neslané, první polovina knihy mě moc nezaujala. V druhé polovině knihy se rozjede pátrání a má to trošku svižnost a děj, ale přesto mě tahle kniha nebavila úplně 100%.

Zlatinka.Emilly
31.07.2022 3 z 5

Nic moc, čekala jsem od knihy víc. Popis Itálie taky slabý, řešení rodinných problémů Alice dost naivní. Nejvíce super pátrání po Anně, na to bych se, být Fanny Blake, víc zaměřila. Už číst nebudu, posílám dál.


rampapa
11.03.2022 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Miluji Itálii a tahle knížka je moc pěkné napsaná. Krásně oddechové čtení v téhle době. Knížka se mi moc líbila a velmi ji doporučuji všem co mají rádi romantiku.

kudrdlinka
24.03.2020 4 z 5

Knížka se mi líbila, je to hezký letní příběh a Sandy mi byla sympatická. Normálně by mě to lákalo vyrazit na podobný zájezd a užívat si krásy Itálie, kde jsem byla vloni poprvé. Ale v současné době se mi to nedočítalo moc dobře, hlavou mi často probíhala aktuální situace nejen v Itálii, kde je to opravdu vážné, ale i u nás a jinde ve světě. Ale věřím, že zase bude líp ....

mariva
02.01.2020 3 z 5

Knížka se odehrává na mnou oblíbených místech a umožnila mi vrátit se v duchu na některá známá místa. To bylo asi největší plus. Jinak byl hlavně v počátku trochu problém se začíst a zorientovat v jednotlivých postavách a ve střídavém vyprávění děje. Taky trochu moc popisů kulturních památek poukazuje na to, že autorka absolvovala nějaký podobný zájezd a podrobně si zapisovala jednotlivá místa, ale děj tím dost utrpěl. Přitom námět byl zajímavý a kdyby se víc soustředila na děj, mohla se knížka číst mnohem lépe.

alzbeta4340
09.11.2019 5 z 5

Hezké čtení, i když jiné, než by podle názvu a obálky mohly čtenářky očekávat. Učitelka Sandy cestuje po Itálii, kde chce kromě cestovatelských zážitků najít i přítelkyni své zemřelé matky. Román zároveň popisuje i vztahy mezi jednotlivými účastníky zájezdu a atmosféru letního Říma či Neapole. Kniha je zručně napsaná, četla se mi výborně. Doporučuji pro milovníky Itálie.

veronika0382
02.10.2019 4 z 5

Trochu mi na knize vadilo chaotické střídání vypravěčů. Ale atmosféra slunné Itálie všechno vynahradila! Román úžasně popisuje dokonalé italské prázdniny, budete se toulat se skupinkou „účastníků zájezdu“ uličkami Říma, navštívíte známá i neznámá místa, poputujete dokonce ve stopách Elizabeth Gilbertové a její knihy Jíst, meditovat, milovat. Navštívíte tajemné Pompeje a prozkoumáte uličky Neapole. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách