Lasica, Satinský a vy

Lasica, Satinský a vy https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95981/bmid_lasica-satinsky-a-vy-Lmj-95981.jpg 5 12 2

- Soirée - Radostná správa pre všetkých, ktorí majú ťažkosti s mechúrom. 61-011-70

Přidat komentář

Corso
22.06.2021 5 z 5

Tiez taka malicka knizocka ako Necakanie na Godota. Tieto klenoty som uz davno cmajzol nasim z kniznice. Obsahuje dve hry, pol knihy je natlacenej dolu hlavou, obsahuje legendarne dialogy ako "telefonat"...
Co robis?
Ja?
Hej ty?
Zavaram.
Hej? A co?
Pockaj, idem sa pozriet...
...
Ceresne.
A kolko?
Tri.
(volne parafrazovane, pisem v robote knizku nemam po ruke, nemam pamat na detaily :)

Kratko po tychto knizockach dvojici slapli normalizatori na prsty a s ich humorom bolo na cas utrum. Humor ad absurdum ustupil angazovanemu, ale kto videl neskorsie ich filmove role, vie ze to tam pod povrchom klokotalo. Stacila napr. dlhsia odmlka medzi vetami a meravou Milanovou tvarou a pohladom s mierne nadvyhnutym obocim. Cakalo sa na lepsie casy.

1amu
04.07.2018 5 z 5

Ano bylo to hezké, když jsme měli v Praze Slovenskou knihu. Naši "spolufederalisté" byli (pokud jde o vydávanou literaturu) o mílové kroky vpředu. Dokladem jejich náskoku je tato kniha. Mám vydání z Tatranu (r.1970).
A to jsme o L+S dlouho v Čechách a na Moravě i Slezsku dlouho nevěděli. Představil nám je v Hovorech H jejich moderátor.
Ano, zjevil se meteor na čs. zábavné scéně. Inteligentní humor 2 sympaťáků a brzy již byli oba i na plátnech kin. Celorepublikově oblíbeni. Sám jsem k této útlé knížečce přišel náhodou, byla v regále poslední.


Autoři knihy

Milan Lasica
slovenská, 1940 - 2021
Július Satinský
slovenská, 1941 - 2002

Kniha Lasica, Satinský a vy je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x