La Saletta

La Saletta https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129857/bmid_la-saletta-65e21faf644f3.jpg 3 4 3

La Saletta : ke 150. výročí zjevení P. Marie. Kniha popisuje skutečnou událost, která se stala ve Francii v diecézi Grenoble, oblast Corpsu, dne 19. září 1846. Bylo to Zjevení Panny Marie – Smiřitelky, dvěma malým dětem, psáčkům Mélanii a Maximinovi. Je zde popisován život tehdejších lidí na venkově a jak toto Zjevení Panny Marie zapůsobilo na lidi, kteří dávali přednost práci na poli před modlitbou a účastí na mši svaté v neděli v kostele. Panna Maria si vybrala dvě chudé děti k tomu, aby lidi varovala, že jestliže nezmění svůj dosavadní způsob života a nezačnou se více modlit, chodit do kostela a nepřestanou-li klít, bude nucena pustit ruku svého Syna, která je již nyní velmi těžká a celou Francii zachvátí neúroda a hlad. Zjevení Panny Marie v La Salettě bylo uznáno biskupem diecéze Grenoble, Philibertem de Bruillardem dne 19. září 1851.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Vérité
Originální název:

Grace de la Salette


více info...

Přidat komentář

Achillesaželva
24.03.2024 5 z 5

Zjevení Panny Marie v La Salettě je církvi uznáno. Nikdo nemá povinnost věřit ani uznaným zjevením, pro spásu duše to není "nutné" (trochu kostrbaté vyjádření, ale asi je jasné, co mám na mysli). O to víc nerozumím, proč někdo zaútočí, když není nikým do ničeho nucen. Inu, každý máme své zápasy v jiné rovině.
Ačkoliv toto zjevení nemělo tak univerzální charakter, jako např. Fatima a bylo spíše pro Francii tehdejší doby, jistě co říká Panna Maria, je aplikovatelné na všechny její děti. Plačící Matka z La Salett měla obrovský vliv na můj křesťanský život zejména během dospívání. Vděčím jí za mnohé. Každou takovou publikaci, byť toto je jen malá brožura, vítám.

1Pomněnka
07.08.2023 odpad!

Nevěřím, že proroctví z La Saletta pochází od Ježíšovy matky. Cituji z tohoto proroctví: "Jestliže můj lid neuposlechne, budu muset uvolnit rámě svého Syna. Je tak silné a těžké, že ho už déle nemůžu udržet. Už tak dlouho za vás trpím. Nemá-li vás můj Syn opustit, musím ho neustále prosit. Ale vy na to nedbáte. I kdybyste se sebevíc modlili, nikdy nebudete schopni vynahradit mi to, co jsem pro vás vytrpěla. Dala jsem vám šest dnů k práci, sedmý den jsem si vyhradila pro sebe, ale lidé mi jej nechtějí dopřát. Proto je paže mého Syna tak těžká. Rovněž ti, co jezdí s vozy, nedovedou klít, aniž by do toho nemísili jméno mého Syna. Tyto dvě věci tolik zatěžují Jeho rámě." Za 1. Bůh, čili i Ježíš, nás miluje nesmírnou, věčnou a bezpodmínečnou láskou. Miluje nás ze své podstaty a proto nás také nikdy neopustí. Tvrdit, že nás miluje jenom proto, že ho o to Maria prosí, je znevažování a vlastně i popírání biblické i univerzální pravdy, že "Bůh je láska". 2. Ježíš je zde Marií popisován jako přísný, tvrdý, kontrolující a trestající Bůh. Zkráta takový, ze kterého jde strach. Takový, kterému by se člověk raději vyhnul. Za to Maria zde působí jako ta lidštější a milosrdnější, která nás právě před tímto strašným Bohem ochrání. Což je další velký omyl, který mnoho lidí od Boha odvádí, protože z takového Boha jde přirozeně strach. 3. Maria ani nikdo jiný v nebi netrpí a nevyžaduje usmiřování. Tvrzení, že Bůh, Ježíš nebo Maria potřebují usmiřovat za hříchy, je omyl, protože Bůh a nikdo ze svatých v nebi nejsou nikdy uražení. 4. Maria se nikdy nestaví na roveň Bohu. Není pravda, že Maria dala lidem šest dní k právci a sedmý den si vyhradila pro sebe. V době, kdy bylo lidmi zapisováno desatero, Maria ještě neexistovala. Já si matky Ježíše Krista vážím, často ji prosím v modlitbách o pomoc (ne skutečně se toho nebojím jako někteří křesťané), chápu ji jako tu, která pomáhá na cestě k Bohu. Tím spíš je mi líto, když z ní udělají to, co v tomto proroctví udělali. Toto všechno by nás mělo před přijetím takového poselství varovat. Jak málo lidé znají Boží lásku. Jak málo zná Boží lásku ti, kteří tuto knihu propagují. Také za mnoho mluví vydavatelství. RNDr. František Mráček, majitel vydavatelství Vérité, podlehl mnoha konspiracím a ty také šířil. Dostal se dosti daleko od toho, co znamná název jeho vydavatelství. A ještě jedna věc. Církev není neomylná.


Petrstik
14.07.2013 4 z 5

Obsah knihy je založen na ověřených faktech o mariánském zjevení v roce 1846.

Štítky knihy

19. století Francie poutní místa zjevení Panna Marie vizionáři La Saletta

Autorovy knížky

Jean Jaouen, M.S.
francouzská, 1898 - 1975
1996  65%La Saletta

Kniha La Saletta je v

Přečtených5x
Knihotéce4x