Keď nás pravda spojí

Keď nás pravda spojí https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433067/bmid_ked-nas-pravda-spoji-aR0-433067.jpg 4 59 12

Ich cesty sa rozdelili a oboja chcú začať odznova. Veria, že takto je to správne. Napokon, o nič vážne mezi nimi nešlo. Nič ich nespája. Život je však potvora a rozhodne sa znova zamiešať karty. Až krutá pravda, ktorú Collin nechcel vidieť, ho prinútí zmeniť rozhodnutie a vyhľadať Eleanor. Tentoraz si praje spojiť síly a dosiahnuť spravodlivosť. Podari sa mu získať Eleanorinu dôveru a nastoliť spravodlivosť? Začína sa nebezpečná hra, v ktorej můžu prisť o veľa.... celý text

Přidat komentář

Kristy.Seb
23.03.2024 4 z 5

Sny se plní, ale musíš pro ně podniknout správné kroky.

Tak to snad ne! Takovýhle konec? A co bude teď?

LenkaNovotna32
18.03.2024 2 z 5

Cista konina, nie kniha. Ako takeho chlapa ako je Collin by som pri sebe nezniesla! Citova padavaka, nerozhodný tridsať rocny chlap, nic len riesil co ked ma pravdu Carolin, co ked ma pravdu Tonny alebo jeho babka. Boha jeho!to ze bola Eleanor chudobna a prinutena kradnúť, ze zila v strachu a bola tyrana s nej este nerobi podradného cloveka.Nepacila sa mi kniha,bolo to slabe, postavy uplne ne prepracované, dej sa vliekol a hlavne autorka sa nas snazila presvedčiť ze kazda zena si zasluzi byt popoluskou. Ale prave naopak v tejto knihe je len poukázané ze ked si na dne a si len zobracka, mozes mat srdce zo zlata a cistu dusu aj tak su peniaze, moc a postavenie viac. Nic ine sa v tej knihe ani neukazuje iba to co je dobre pre meno Wainovcov. Ps:všimli ste si ze v kazdej jednej knihe je hl. hrdinka znasilnena a tyrana?


laura
27.03.2023 5 z 5

Příběh má spád, grády, je plný napětí - prostě to od začátku sviští a vy se vezete a nestačíte zírat. Jo, tohle se mi líbilo o moc víc než první díl. Opět je plný intrik, závisti, chtíče i nenávisti. Kam až je schopen člověk zajít, když něco chce? Když to chce tak moc, že neváhá vraždit?

Příběh o nenaplněné lásce, o touze, o zklamání. O pýše, aroganci i o křehké naději. O odmítání, nepochopení, neustálém boji se sebou samým, i o přetvářce. O bolesti. O zradě a osamění. O jizvách, které nám život uštědřil - ať už na těle či na duši.

Někdo by však měl zapracovat na korekci - hrubky a špatný překlad příběh narušují. Mně to tedy vadilo hodně.

Jinak skvělé! Nabité neustálými zvraty, překvapivé, čtivé. Nicméně konec jsem tak nějak předpokládala, takže mě nepřekvapil. Směřovalo to k tomu dlouho...

Terka18
06.02.2023 5 z 5

Božinku tak tohle byla naprostá dokonalost. Knihu jsem přečetla během jednoho dne. Četla se úplně sama. Collin byl úžasný a Eleanor je pravá žena,která se zamiluje a udělá cokoli. Jen ten konec? To není fér. Potřebuju třetí díl

Kniholapka
11.01.2023 4 z 5

Příjemné čtení, které plynulo. Přišly další zvraty a překážky. Život hrdinů se rozvíjí, poznáváme je více do hloubky a prožíváme s nimi útrapy i menší radosti.
Občas už mi vadily reakce typu: Ano miluji ho, ale nejsem dost dobrá; Miluji ji, ale vlastně ji nemohu mít... Jak kdybychom viděli nerozhodné puberťáky v akci...

Pedruska01
08.07.2022 5 z 5

Tak na toto jsem čekala takovou dobu! Nemohla jsem se dočkat, až mi to konečně dorazí v češtině a tadááá, je to tu. Po cca roce jsem dostala do rukou tolik potřebné pokračování, které bylo vážně nutností, zvláště po tom šíleném konci prvního dílu a rozhodně jsem neváhala. Všechno šlo stranou a začala jsem číst. Styl i tempo mi vyhovovalo, bylo to čtivé, nikterak uspěchané, vítám střídání pohledů postav a přiznám se, nějak to uteklo, až mi to je líto. :) Velmi rychle jsem se dostala do toho světa/děje knihy zpět k hrdinům, i když jsem měla velkou pauzu. Tentokrát oceňuju i překlad, respektive už jsem se nesetkala s tím, že by některé složení slov ve větě nedávali vůbec smysl jako tomu bylo v první knize. Překlepy pominu úplně, jsou ale neřeším.
Hlavní hrdinka Eleanor byla bohužel stále tak naivní, jak si pamatuju. Místy mi to až vadilo, jelikož si tím akorát ubližovala a taky jsem si říkala, že nikdo tak hloupý v takovém světě a době být už nemůže. Že ji to, co má za sebou snad naučí. Marně. Norin byla jasný důkaz, však na druhou stranu někdy vystoupila zase dost sebevědomě a rozumně. Takže jsem byla trochu na vážkách - kým vlastně je. Ale i tak jsem jí měla ráda a musela jí prostě držet palce, i když jsem jí spíše litovala. Neměla to vůbec jednoduché, respektive to, co zakusila bylo smutný a zatracenej hnus.
Druhý hlavní hrdina Collin byl fajn, sice se trošek v názoru na Eleanor, že je jen zlodějka, opakoval, až to bylo přehnané, respektive otravné, ale nejspíše o něm nemůžu říct křivého slova. Měla jsem ho ráda, byl to vlastně dobrý chlap a jen jsem sledovala to dění. Doma zažíval trochu dusno. Od sestry, kterou bych nejraději kopla pořádně do hlavy, a to na konci s obratem to vážně nespasila. Neuvěřitelně mě štvala. I babi byla jednou pro, pak proti - takovou si ji nepamatuju, i když na vině může být jen a jen moje hlava a ne samotná postava. Nějak se mi to nepozdávalo. Včetně toho, proč jí sakra říkají křestním jménem. Nebylo to, já nevím... normální/příjemné?A to nemluvím o Jamiem - to bylo velké, šokující, překvapivé zatraceně! Co to sakra...?!
Společně jako "páru" jim to šlo. Ze začátku se mi líbilo, jak se vlastně odmítají, a to vždy pro dobro toho druhého. Jasná známka, že ti dva měli srdce na správném místě. Trošku se pak i snad škádlili, což mě bavilo. Musím snad jen vytknout, že prohlášení, že se do sebe zamilovali, bez ohledu na situaci a komu to tlumočili, byla neustále na stole. Bylo to hezké i odvážné, ale když už to bylo po stopadesáté a stále to nekončilo, stalo se to krapet otravným. Nač omýlat jednu a tu samou informaci stále dokola? I mě jako velkému romantikovi to pilo krev. Škoda.
Příběh hezky odsýpal, nebylo nic co by drhlo, bylo nudné či stálo. Bavilo mě to a líbilo se mi to. Byly bohužel situace, jak jsem již nastínila, že se něco opakovalo a nemělo to konce, však přežít se to zase dalo. Dokonce to nebyla jen "nějaká" romantická záležitost jak chudá potkala prince, ale dostalo se tam i dost nebezpečí a vážna. To, co se stalo na konci mě málem položilo na lopatky. Kriste pane. Nevědět, že je ještě jeden díl, tak balím na výlet na Slovensko. :D Každopádně musím se přiznat, že tady mám dost velkého tucha, kterým směrem se to potom vydá, a čímž se vysvětlí tenhle šílený konec. Tak jsem jen hodně zvědavá, jak moc se (ne)trefím. :D Ale jinak skvělá práce.
Hodnotila bych asi takto: Tenhle díl, ač druhý rozhodně netrpí syndromem vycpávky. Užila jsem si ho a slupla ho jak malinu. Miniaturní výhrady a mušky na kráse by se bohužel našli, ale není to nic, co by snad zkazilo celkový dojem z příběhu, který mám teda jinak výborný. Líbilo se mi to - hodně, bavilo, dokázala jsem to s hrdiny prožívat, umělo mě to chytnout za srdce, šokovat a konec mě vážně rozsekal. Jsem tak šťastná, že je na zadní obálce spoiler, že bude i třetí díl přeložený do češtiny. Nemůžu se dočkat, protože tohle je prostě tradiční "infarktové" ukončení. Nemám problém doporučit, hodnocení maličko seškrábnu, ale stále nádherných 4,5*. Těším se na finále, snad bude dřív než za rok! :)

Ralemo
08.04.2022 5 z 5

Nádherné pokračování, příběh se rozvíjí, oba dva hlavní hrdinové zjišťují co vlastně od života chtějí a co je čeká. Napínavé, nechybí drama, zápletka ale ten konec? No ten mě dostal. Až na konci této knihy jsem zjistila, že existuje i pokračování. Velice zajímavý vývoj celého děje, všech událostí, citů, od příběhu se nešlo odtrhnout. Líbí se mi pohled z obou dvou stran hlavních hrdinů. Jdu se vrhnout na třetí díl.

knizninadsenec
04.12.2021 5 z 5

Senzační pokračování. Líbilo se mi to, jak se Collin snažil. Také, že začal uvažovat logicky a nevěřil všem lžím ze svého okolí. Bylo zajímavé sledovat vývoj událostí a postav.

Příběh byl zajímavý, poutavý. Mnoho se objasnilo a vyřešilo. Ale opět se zase našel někdo, kdo Collina oklamal. Těším, až se zase vrhnu na další díl, abych věděla, jak Collin odhalí pravdu, jak zareaguje. Také co bude s tím, kdo mu tak nehorázně lhal, alespoň doufám, že ano.

I tento díl doporučuji, sice zatím nevyšel v českém překladu, ale ten slovenský se čte také velmi dobře. Napínavý příběh o lásce, tajemstvích, lžích, pravdě, rodinné pověsti, cti....

Opět z pohledu Collina a Eleanor.
Krásné čtení. Konec je opět nečekaný a takový, že osobně mám chuť číst pokračování hned. Takže, až zase bude volný čas, hned se do příběhu ponořím. ️

Hodnotím též 6⭐/5⭐
Zaslouží si, je to dokonalý příběh.

evineckY
20.11.2021 5 z 5

To jako vážně ???!!!
Srdce mi tluče jako splašené a kdybych neviděla obálku 3 dílu, asi bych odpadla!
Já nemám ráda násilí a kriminálky nečtu, ale od této série se nemůžu odtrhnout. Kdy příjde konečně něco veselého a krásně romantického ? Vím, že v životě není jenom to hezké a sladké, ale proto čtu tu stupidní romantiku, aby alespoň dušička pookřála. Collina bych nejradši profackala

NikolaSkop
17.08.2020 5 z 5

No jako ten konec? Verim ze bude 3.dil!!

NicNedaNicNema
26.05.2020 5 z 5

(SPOILER) Konec trochu "láme" srdíčko.
No ale v reálném světě bych o takového tupce teda ani koště neopřela. Nepochybuju, že by i tak jí radši zlomil, než aby před rodinou dal přednost lásce, je vidět, že by stejně v tomto případě láska neměla naději na "Happy End".

Elena424
17.05.2020 5 z 5

Tak taky koniec som veru nečakala...ako som ju rýchlo prečítala, tak sa neviem dočkať na ďalší diel... Dúfam, že bude čoskoro