Kushielovo vtělení

Kushielovo vtělení https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/102604/kushielovo-vteleni-102604.jpg 5 39 7

Kushiel série

< 3. díl

Phèdre věří, že už dosáhla všeho, po čem kdy toužila. Avšak na její milovanou zem, která už léta prosperuje a těší se míru i výhodným spojenectvím, dopadá nový stín. S žádostí o pomoc nečekaně přichází její největší nepřítel a Phèdre mu musí vyhovět. * Znovu se tak dostává do cizích končin, na místa mnohem vzdálenější a temnější, kde vládnou síly mnohem strašnější než dosud. S věrným Joscelinem prochází společně peklem, aby nakonec nalezla něco, o čem nikdy netušila, že hledá…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Kushiel's Avatar , 2003


více info...

Přidat komentář

ctenarMarLnYI
13.04.2024 5 z 5

Trochu mi trvalo než jsem se začetla ale pak už to bylo dobré. Není to zas taková oddechovka a někde to bylo docela kruté. Ale takový je i realný život. Hrdinka se narodila s darem o který nestála a který ji dělal ze života peklo. Ale nějak se s tím porvali a nakonec to dopadlo dobře takže super.

Deia
09.02.2023 5 z 5

Táto séria sa mi číta veľmi dobre a ani táto časť nebola výnimkou. Spočiatku sa toho v knihe veľa nedeje, Phedre v podstate putuje z miesta na miesto a všetko plánuje, ale mňa aj tieto časti veľmi bavili. Hlavne autorka pri budovaní svojho sveta vychádzala z toho nášho a tak ma bavilo zamýšľať sa nad tým, kam vlastne putovali a kde sú. Rozličných kultúr je v knihe tiež požehnane. A aj keď som spočiatku čakala, že Phedre bude musieť využívať svoje schopnosti Kushielovej strely - to znamená, že bolesť jej spôsobuje rozkoš, tak spočiatku sa nič také nedialo. Ale potom sa všetci dostali na miesto, ktoré bolo jedným slovom strašné. Kruté, drsné, všetci tam trpeli... Vôbec som to nečakala a veľmi veľmi som dúfala, že sa im stamadiaľ podarí dostať. A v tejto časti sme sa dočkali aj rôznych božských postrčení. Koniec sa už potom trošku vliekol. Ale aj keď to nebola najlepšia časť, tou pre mňa stále ostáva jednotka (aj keď paradoxne som ju hodnotila trošičku horšie), tak viem, že táto séria mi v hlave ostane ešte dlho. Autorkin štýl písania je naozaj podmanivý a aj keď sem tam rozťahaný, tak mne sa úplne dostal pod kožu. Je škoda, že tieto knihy nie sú v našich končinách viac známejšie, lebo kým tu vyšla iba táto trilógia, tak v zahraničí je to už niekoľko sérii.


pollyn
19.07.2021 5 z 5

Boží. Fakt. Hlavní dějovou linku jsem sice odhadla, ale i tak jsem četla jedním a zatajeným dechem.
Navíc Hyacintova část byla prostě dokonalá s jedním velkým aaaach.

Janičta
27.05.2017 3 z 5

Ne že by mě kniha vyloženě zklamala, ale na můj vkus tam bylo až moc "boží/andělské vůle". Prostě potřebujeme hrdiny někam nějak dostat, tak je tam dostrkáme vyšší mocí. Tento prvek obsahuje spousta FS knih, ale ne každý autor s tím umí pracovat tak, aby to působilo nenásilně a uvěřitelně a ne jako berlička na které pak pajdá celý příběh.
Děj mi přišel trochu zdlouhavý, ale když jsem se začetla, padala stránka za stránkou.
Celkově hodnotím trilogii pozitivně. Škoda, že není víc profláknutá.
Ráda bych se dočkala i dalších dílů, jsem zvědavá co z Imriho vyrostlo, ale to jsou asi marné naděje...

Diddi
22.01.2014 5 z 5

,,Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše odpovídá" André Maurois

Má duše odpověděla :) .

Anitte
17.09.2013 4 z 5

Na první dva díly jsem narazila v knihovně omylem, nicméně jsem je přecetla za týden, ale když po dvou letech koupili i tento, tak už jsem měla problémy se začíst. Hlavně v druhé polovině, kdy mi přišlo, že se celý děj strasně vleče. Nicméně celou sérii vřele doporučuju:). Doufám, že nakladatelství koupí licenci při další "Kushielskou" sérii.

Kacitko
02.01.2013 4 z 5

Ani třetí díl nezklamal ...

Autorovy další knížky

Jacqueline Carey
americká, 1964
2009  88%Kushielova střela
2011  91%Kushielova vyvolená
2011  91%Kushielovo vtělení

Kniha Kushielovo vtělení je v

Právě čtených1x
Přečtených50x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených11x
Knihotéce50x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x