Kuřák Bible

Kuřák Bible https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517540/bmid_kurak-bible-ze7-517540.jpg 5 9 6

Wilhelm se narodil v roce 1954 v německém Ulmu. Jeho matka ho nechtěla a hrubě ho zanedbává. Když jí ho odebere sociálka, dítě je podvyživené, dehydrované, poseté strupy. Později se jeho otec znovu ožení a vezme si syna k sobě. Zdá se však, že je pozdě – chlapec je opakovaně umisťován v nápravných zařízeních pro děti a mládež, kde týrá ostatní děti. Vyrůstá z něj sadistický kluk, přezdívají mu „krvavý Willy“. Jednou ukradne auto a při divoké honičce zabije policistu. Spirála zla nemá konce: bankovní loupeže, vloupačky všeho druhu, neustálé rvačky a násilí Ve vězení si nechá hrdě potetovat celé tělo – jedna kérka za každý ze 148 spáchaných zločinů! Časem je v Německu veřejně známý jako nebezpečný násilník, žije jako štvanec. Jeho vlastní otec se ho tak bojí, že pro něj žádá trest smrti; nakonec je z toho „jen“ 25 let v žaláři se zvláštní ostrahou. Ve vězeňské cele si balí cigarety ze stránek Bible, ale s Bohem nechce mít nic společného. Po letech se „prokouří“ k Novému zákonu: Kristova láska je mocnější než vzdor – a Willy kapituluje. Postupně se z něho vylupuje nový člověk s milujícím srdcem... celý text

Duchovní literatura Náboženství Biografie a memoáry
Vydáno: , Paulínky
Originální název:

Der Bibelraucher , 2018


více info...

Přidat komentář

kirkpatrick
30.01.2024

Smutný a drsný osud poznamenaného muže, jenž se postupně ve víře obrátil a nalezl v Bohu velkou oporu.

Atisa
28.12.2023 5 z 5

Hodně silná kniha. Co vše může způsobit nedostatek lásky. Četla jsem se zatajeným dechem. A takových lidí jsou plné věznice. Je to ohromné svědectví, jak Boží slovo dokáže člověka proměnit a že Bůh nezatracuje ani toho největšího hříšníka. Přečetla jsem během pár dnů a určitě budu nad knihou ještě přemýšlet. Určitě doporučuji.


mirka0586
20.10.2023 5 z 5

Nedá se od knihy odtrhnout...

lidunka1
19.08.2023 5 z 5

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Na začátku autor píše, že ho máma nechtěla a pohodila ho do škarpy. To se mě hluboce dotklo že dvou důvodů: sama jsem děti mít nemohla a za druhé jsem četla v autobuse po cestě za malým dvoutýdenní synovcem. Při soudním líčení jsem si říkala, že by neměl být souzen Helme, ale jeho máma, táta, vychovatelé. Hluboce mě dojalo, když se Helme po obrácení jezdí omlouvat všem, kterým ublížil. Ta kniha člověka nakopne ke konání dobra.

Jana512
23.07.2023 5 z 5

Zajímavý životní příběh člověka, který nepoznal lásku, až v Ni uvěřil, stal se z něj člověk, který své zlé skutky snažil dát do pořádku a omluvit se lidem, kterým ublížil. Jeden z nich mu prozradil, že se modlí denně za jeho obrácení. Tak poznal lásku, která odpouští a nastal u něj celoživotní obrat.

Dudák1979
20.06.2023 5 z 5

Velmi zajimave a silne svedectvi o pusobeni Boha v zivote odepsaneho zlocince.