Kulíšek a Bobísek na cestě po Česku

Kulíšek a Bobísek na cestě po Česku https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505195/bmid_kulisek-a-bobisek-na-ceste-po-cesku-PcN-505195.jpg 5 6 4

Kouzelný skřítek Kulíšek se svým mladším bráškou skřítkem Bobískem poznávají svět, lépe řečeno celou Českou republiku a to všechno ze zad jejich kamarádky vlaštovky Vendulky. V každém kraji se setkají s různými bytostmi, jež jsou pro danou oblast typické. Vodníci, čerti, permoníci, divoženky, loupežníci – to vše čeká na naše cestovatele. Zažijí opravdu pořádná dobrodružství, poznají skutečně zajímavá zákoutí Česka a mnohdy pomohou či poradí. Ale cestu si vždy užijí. Staňte se i vy malými cestovali a cestujte spolu s Kulíškem, Bobískem a Vendulkou po Česku.... celý text

Přidat komentář

Mon.CouCou
27.08.2023 5 z 5

Když mi nějaký autor pošle knihu na recenzi, obvykle ji posílám dál do štafety, aby se dostala mezi co nejvíce čtenářů. Dnes však představím dílo, které v naší rodině musí zůstat navždycky!
Ano, pohádka Kulíšek a Bobísek na cestě po Česku od Sandry Dražilové-Zlámalové se nám dostala pod kůži.

Kulíšek a Bobísek společně s vlaštovčí kamarádkou Vendulkou vyráží na dobrodružství po toulkách naši vlasti. A prolezeme na cimpr campr všemi kouzelnými kraji tak, jak se to ještě nikomu nepovedlo. My totiž poznáváme místa, která neznáme, očima strašidýlek, čertíků, bílé paní, i různou strašidelnou havětí. Že se děti nemusí bát víc, než maminky připustí, naštěstí způsobil nosánek jednoho skřítka, co pozná zlo a může tak předejít katastrofě. Díky bohu, autorko!
Já asi v půlce knihy musela otevřít vyhledávač (mapu mám v autě, ty místa rozhodně navštívíme). Ale co ty kouzelné bytosti? Ono se traduje o ledasčem, tak jaké pověsti patří k různým regionům? Pomůžou tito skřítci zachránit toulavé duše? Jak silné je kouzlo přátelství? A proč mně z knihy spadla brada? (Fakt, nekecám!)
Já si tuto knihu musela objednat i v audio verzi a jsem hrozně zvědavá, jaké hlasy na mě promluví, protože, do háje, já bych chtěla toto do Večerníčku.

Sandra píše pohádky, které si musí zamilovat každé dítě. I to moje mrně (v prosinci 5), mi knihu nosí, abych mu ji četla. Listuje, ukazuje obrázky a upřímně-někdy mě s tím už i otravuje. Už ví, že se do knížky nemaluje ani se netrhá a i ráno místo budíčku mě probudí šustění papíru knihy. A ačkoli jsem už velká holka, ta kniha baví i mě!

veronika0382
25.04.2023 5 z 5

Tuhle boží cestovací knížku pro děti, by měl mít v knihovničce snad každý. Pohádka spojená s poznáváním naší krásné země je opravdu velmi originální nápad. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách


Cassidy.L
22.02.2023 5 z 5

Moc hezky napsaná dětská kniha, která přibližuje nejmenším krásy našeho kraje. Dcerka byla nadšená a manžel přišel na další skvělá místa k navštívení. Kapitoly byly milé, plné zajímavých informací a krásného poselství přátelství a nápomoci.

Bibouš
25.11.2022 5 z 5

Tahle kniha byla velmi milym prekvapenim! Zabavnou formou se dite uci o nasi vlasti a vlastne o tom ani nevi. Dcera nadsena, na vsechna kouzelna mista hned chce vyrazit. Diky za to, probudilo to v ni cestovatelskeho ducha Autorce posilam palec nahoru a velke diky, ona proste vi, jak na to A dospely se take priuci