V dobrém i ve zlém

V dobrém i ve zlém https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523689/bmid_kucharka-z-castamaru-651beac58115f.jpg 4 8 3

Skandální láska a smrtící intriky v závěrečné části úspěšné románové ságy. Clara Belmonteová pracuje v kuchyni vévody z Castamaru. Talentovaná dívka, která umí vykouzlit tak nápaditá a chutná jídla, že se až tají dech, se z pomocné kuchařky vypracovala na pozici hlavního šéfkuchaře. Její vzestup nelibě sleduje přísná hospodyně doňa Úrsula. Co však Claru skutečně dostane do potíží, je láska. Tajně miluje dona Diega a zdá se, že ani ona mu není lhostejná. Ale může věřit jeho citům? Přizná se vévoda ke vztahu, který naprosto neodpovídá jeho postavení? Zvlášť když jeho nepřátelé využijí každé příležitosti k tomu, aby ho pošpinili, a snaží se ho vlákat do nebezpečné pasti…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

La Cocinera de Castamar , 2019


více info...

Přidat komentář

alnahu
08.04.2024 3 z 5

Druhá závěrečná část příběhu Clary,která pracuje v kuchyni vévody z Castamaru,kde povýšila na hlavní kuchařku.Clara se zamiluje do dona Diega,ani ona mu není lhostejná,ale celé to komplikuje přísná hospodyně-tak se dočkáme spousty nástrah a intrik.Nenáročna oddechovka v které jsem se sice nějakého velkého děje nedočkala,ale díky dobové atmosféře se tento historicky román dal číst.První díl se mi líbil víc.

Ahmose
07.12.2023 3 z 5

Zaujímalo by ma ako by som túto knihu vnímal, keby som ju čítal hneď po prvom diely. Na to, že sa jedná o historickú romancu, ktoré bežne nečítam, tak ma náramne bavil. V prípade druhého dielu sa to už celkom povedať nedá. V tomto diely je výrazne viac deja a zvratov, ale už na prvý pohľad je kniha tenšia a autor dej nahustil do pomerne malého priestoru. Myslím, že udalosti, ktoré sa v knihe odohrali by vystačili, tak na ďalšie dva diely. Kniha tak pôsobí výrazne uponáhľaným dojmom. Autor tiež výrazne zredukoval scény z prostredia kuchyne a tak sa trochu vytratilo to čaro, ktoré som v prvom diely vnímal. Inak sa samozrejme stále jedná o milý, romantický príbeh, ktorý čitateľa ničím neprekvapí, ale dá sa pri ňom skvele vypnúť. Rovnako ako prvý diel aj tento je písaný jednoducho a tak, aby každý čitateľ všetko pochopil na prvýkrát. Tak trochu španielska telenovela v knižnom podaní. Odporúčam ako jednoduchšie čítanie po náročnom dni.


Venezia
17.11.2023 3 z 5

Druhý diel som čítala takmer po ôsmych mesiacoch a zistila som, že si veľa postáv a zápletky nepamätám. Prvý diel ma bavil, druhý už tak nie, možno to bolo tým časovým odstupom. Dej bol predvídateľný a román je vlastne historická romanca s happyendom ako vyšitým.
PS1: Začala som pozerať seriál, ale bol akysi iný, ako kniha, tak som to vzdala.
PS2: Pri čítaní som si spomenula na taliansku Elisu z Rivombrosy.

Štítky knihy

láska erotika služky, služebné předsudky

Autorovy další knížky

Fernando J. Múñez
španělská, 1972
2023  81%Clařino tajemství
2023  78%V dobrém i ve zlém

Kniha V dobrém i ve zlém je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Knihotéce60x
Chystám se číst15x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x