Kterak si stvořit ženu

Kterak si stvořit ženu https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19475/bmid_kterak-si-stvorit-zenu-wG8-19475.jpg 4 17 2

Rock Wagram je unavený kariérou filmové star. Lze však seskočit z kolotoče úspěchu a peněz? Díky vybroušenosti myšlenkové i formální zaujímá román Kterak si stvořit ženu v díle oblíbeného prozaika a dramatika Williama Saroyana výjimečné postavení.

Literatura světová
Vydáno: , Eminent
Originální název:

Rock Wagram , 1951


více info...

Přidat komentář

Muhibbis
06.03.2015 4 z 5

Pekná a zaujímavá kniha, predsa však nemôžem dať plný počet, pretože zložitosť niektorých myšlienok mi bránila v plnej miere pochopiť jej podstatu. Dej tu prakticky absentuje, čo však až tak nevadí, pretože rovnako ako napríklad v Kto chytá v žite ho nahrádzajú bohaté retrospekcie hlavného hrdinu. Zložitý štýl, čosi, čo sa minimálne javí ako ťažká filozofia a tak podobne robia z knihy pre mňa príliš silnú kávu. Samozrejme, dočítala som to, ale dodnes mi robí problémy pochopiť dielo v plnej miere.

Yarwen
24.02.2013 2 z 5

V knize je na jednoduchém a zvolna ubíhajícím příběhu rozebíráno místo ženy v životě muže - ať už se jedná o matku, babičku, dívky a zvláště pak životní partnerku.Arak Vahramjan alias Rock Wagram je úspěšný holywoodský herec a v okamžiku dosažení kristových let začíná přemýšlet o tom, že by si založil rodinu. Vybere si tedy z žen "tu svou", ovšem po návratu z války se potýká s osobní krizí a rodinný život se rozpadá - o věcech kolem pojednává právě tento příběh.Kniha je prokládána poetickými vložkami, které jsou na jedné straně barvité a květnaté, na straně druhé však postrádají logiku a smysl. Pro mě osobně měly hloubku až poslední dvě stránky knihy a poslední větu si budu pamatovat.Celkově se kniha stěží blíží průměru, vzhledem k tomu, jak mám Saroyana rád, byla pro mě zklamáním.