Krvavý kšeft

Krvavý kšeft https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100312/krvavy-kseft-100312.jpg 3 4 2

Devatenáctiletá Rachel zmizela, jako by se propadla do podsvětí města Manchesteru. Její nevlastní otec si proto najme soukromého detektiva jménem David Cunane, jehož pověst není nejlepší. Rád pije, většinou je přitahován k těm špatným ženám a prakticky je přeborníkem v řešení ztracených případů – pohybuje se totiž přímo na rozhraní obou světů. Stopy Rachel ho vedou mezi kriminální živly, ale nekonec se dostává i přímo do centra policejní korupce. Je vtahován stále hlouběji do mohutné sítě podvodu, lsti a nebezpečí. (www.pitaval.cz)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Středoevropské nakladatelství
Originální název:

Red for Rachel , 1994


více info...

Přidat komentář

Metla
15.05.2019

Věnovala jsem "Krvavému kšeftu" včerejší den, dostala jsem se na stranu 123 a položila si následující otázky: Zaujala mě zápletka a chci vědět, jestli se najde pohřešovaná dívka? Je mi sympatický hlavní hrdina? Líbí se mi autorův literární styl? Odpověď zněla 3x "ani ne", což vedlo k dalšímu dotazu: Je nějaký důvod pokračovat v četbě? Když se do něčeho pustím, mám ve zvyku to dokončit. Ale: život je krátký a mám k dispozici kvanta jiných knih, proč tedy ztrácet čas u stěží průměrného pokusu o detektivku drsné školy, devalvované kostrbatým překladem?
Jestli vám nevadí metrosexuální soukromé očko, co věčně řeší svůj šatník a vzhled, při práci i v soukromí se chová jako debil a opakovaně otravuje nepovedenými vztahy s opačným pohlavím, možná by se vám "Krvavý kšeft" mohl trefit do vkusu. Osobně dávám přednost literatuře, ve které si oblíbím (alespoň nějaké) postavy, dialogy nejsou jak ze špatného scénáře a na překladu mistr Jouda nepodílel se.
Úvodní třetinu bych ocejchovala na 45% a šup s tím zpátky do knihovny.

kalache
30.12.2014 3 z 5

rádoby drsná škola,ale něco tomu schází...


Autorovy knížky

Frank Lean
britská, 1942
1996  55%Krvavý kšeft