Stříbrný stonek

Stříbrný stonek https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500632/bmid_stribrny-stonek-yTi-500632.jpg 4 50 11

Vítejte v Ebonwildském lese plném nástrah a nebezpečí! Závěrečný díl fantasy trilogie. „Přijď a najdi mě.“ To byla poslední slova princezny Aurélie, která Zan nedokáže dostat z hlavy. Ve snaze vyslyšet její volání se proto vydává na dobrodružnou cestu plnou nástrah. Chce Aurélii vyhledat a vrátit jí dar, který pro něj obětovala – vlastní život. Věci však nejsou takové, jaké se zdají být, a Ebonwildeský les skrývá mnohá nebezpečí, o nichž dosud nikdo neměl ani potuchy.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Ebonwilde , 2022


více info...

Přidat komentář

Skippka
02.02.2024 5 z 5

Musela jsem si přečíst první dva díly znova, abych se neztrácela. Přesto jsem občas musela zapřemýšlet nad časovou osou. Každopádně se mi závěr líbil :-)

Sofonisba
06.06.2023 5 z 5

Gratuluji autorce k úžasnému ukončení celé série. Děj zcela pohltil a do poslední stránky nic nebylo tak, jak tvářilo. Určitě si všechny tři knihy přečtu ještě jednou - a tentokrát hezky jednu po druhé, bez časových prodlev :))


andrejci
26.02.2023 4 z 5

Poslední díl je za mnou. A já ho hodnotím kladně. Líbil se mi, děj rychle utíkal a sledovali jsme děj hned z několika pohledů a časů. To mi přišlo super. Na celé knížce mi to přišlo asi nejlepší. Rozhodně, ale nedoporučuji si dávat mezi jednotlivými díly větší časové prodlevy. Já se ze začátku hodně ztrácela a i tak se mi nepovedlo na všechno vzpomenut. Což mě mrzí. Z toho důvodu jsem strhla hvězdičku.
Celou sérii rozhodně hodnotím kladně a možná si celou sérii někdy v budoucnu přečtu znovu na jeden zátah, abych měla všechny souvislosti.

Katka_Malfoy
24.02.2023 5 z 5

Dokonalé ukončení celé série, která si zaslouží větší pozornost. A vím, že si ji celou musím přečíst ještě jednou. Opravdu nedoporučuji číst ji třeba rok po té, co jste přečetli předchozí dva. Budete se ztrácet, musíte opravu přečíst celou sérii najednou, a pak nejlépe ještě jednou a řeknete si ajooo. To mi nedošlo!

Tenebris_Draco
13.02.2023 4 z 5

Upřímně jsem se ze začátku ztrácela. Většina postav mi naskakovala velmi pomalu. Převážně z důvodu, že už jsou to dva roky, co jsem četla poslední díl. Ovšem po čase jsem si to vybavila a užila.
Nebylo to tak skvělé, jako předešlé díly, tedy pro mě. Což bylo také kvůli tomu, že díly nebyly vydané za sebou.
Přesto to za přečtení stojí a možná si to i užijete, hlavně kvůli nezvyklým zvratům.

Alíček83
20.01.2023 3 z 5

Předchozí díly jsem četla před rokem a půl, což většinou u ostatních knížek nevadí, hned mi postavy naskočí. Ale tady jsem byla marná. Vůbec jsem se nechytala. O to horší bylo, když se měnila minulost s přítomností, skákání z postavy na postavu do různých časů. V půlce jsem to chtěla vzdát, ale nakonec jsem vydržela do konce. Na konci už bylo vše propletené, vysvětlené, každá postava a její dějová linka. Líbilo se mi napětí, překvapivý děj, i krutost příběhu.

1259
12.01.2023 5 z 5

I když sem se ze začátku v příběhu trochu ztrácela, tak sem se do knížky začetla fakt dobře. Děj byl nabitý energií, bojem a láskou a jako vždy tam nemohlo dopadnout všechno tak, jak by mělo, ale i tak super.

barbb8k
15.12.2022 4 z 5

Jakmile mi tato kniha přišla, musela jsem ji hned začít číst. Po opravdu otevřeném konci tento díl začal docela vlažně. Už na prvních stranách jsme se dozvěděli strašnou spoustu nových věcí, ale děj se pořádně rozjel až na nějaké sté stránce.
Styl, jakým autorka píše, je hrozně čtivý. Přestože jsem tuto knihu četla dlouho, nebylo to z důvodu, že bych se do ní nedokázala začíst, to právě naopak. Když jsem našla čas na čtení, ubíhalo to velmi rychle.

Svět této série je naprosto kouzelný, každý kout, ulička, rostlinka...
Tak stejně magie. Strašně se mi líbí nápad stříbrovlákna, divoké magie a krve. A úplně nejlepší je nápad Přadleny a proroctví. Obdivuji, jak si se vším dokázala autorka tak krásně pohrát.
A na postavy také nesmím zapomenout. Přestože se moc nezměnily od předchozího dílu, řekla bych, že jsem si je oblíbila více. Že by se jim trochu víc zlepšil charakter? Netuším. Jediné co můžu říct je to, že se mi prostě líbily. Také Přadlena... Ta její minulost, rozervanost, láska... Asi nejlepší postava z celé série.
3,5/5⭐

Duchoslp
14.12.2022 4 z 5

Závěrečný díl je vyvrcholením celé série. Všechny postavy a jejich osudy jsou vzájemně propojené. Napínavé a skvělé čtení od začátku až do konce

Njangu
21.11.2022 5 z 5

Já jsem ze série, jako celku, úplně nadšená. Spousta akce, výborně se to četlo, stránky se otáčely sami. Kdo má rád hodně mrtvých na cestě ke konci, přijde si na své. Já jsem cíťa, pár těch hlavních postav, bych nechala na živu. Ale to není výtka ke knížce, to jen že nemám ráda smutné konce. Tenhle byl šťastný, ale hořký. Doufám, že si to všichni užijete, jako já. Nenechte knihu upadnou na dno čtecího seznamu.

Lokina
08.11.2022 4 z 5

Já jsem vcelku spokojená. Není to úplně nejlepší YA, ale lepší nadprůměr to určitě je.
Četlo se to hezky, má čtivý styl, bylo to napínavé, překvapující. Oceňuji, že kapitoly jsou vyprávěné více postavami a že jsou označené, kdy se odehrávají, lépe jsem se tak orientovala v ději.
Součástí těchto knih jsou milostné trojúhelníky, ani zde nechybí. Není nijak otravný, nevěnuje se mu moc prostoru a nezasahuje do děje. Za což jsem ráda, protože už jsem z toho vyrostla.
Zklamal mě ale konec, který je až moc uspěchaný a zasloužil by si více rozvinout dění a životy hrdinů po závěrečné bitvě. Klidně bych snesla pár kapitol navíc.

Autorovy další knížky

Crystal Smith
americká
2020  78%Krvavý lístek
2020  79%Temný kvítek
2022  78%Stříbrný stonek