Komentáře knihy Krušnohorské osudy

martin9929
06.05.2026

Krásné povídání o Krušných horách doplněné spoustou zajímavých dobových fotografií.

alenkacermi
22.02.2026

Krušné hory - má srdeční záležitost. Ráda se tam neustále vracím a poznávám další a další zajímavá místa. Ta z knihy většinou znám, ale přesto je tam pár informací, která jsem nevěděla. A díky za to.
Kniha je velice čtivá a plná krásných fotografií.

knihovna1
31.01.2026

Kniha se mi líbila. Zajímavé povídání o krásných místech naší republiky. Hezké fotografie, dobové pohlednice i mapy. A nakladatelství MoBA, tak kniha se hodí do výzvy.

E_Lan
31.01.2026

Moc hezké povídání o krušnohoří. Je radost se dozvědět několik tak zajímavých věcí o našem okolí. Navíc jsem získal mnoho tipů na své cyklo i pěší výlety. Obrazová část je také vydařená. Super počin.

Crozz
24.10.2025

Super, jen škoda že je to moc krátký.

valda
05.10.2025

Kniha plná starých i nových fotografií a příběhů ze zajímavých míst v Krušných horách. Tahle krajina je samozřejmě poznamenaná úplným přerušením německé kultury, po 2. světové válce, a tak je zajímavé podívat se, jak se tady předtím žilo. Můžete se těšit i na příběhy poválečné a autoři ukážou i část historie ze saské části za hranicemi. Přece jenom, dřív tady ta hranice prakticky nebyla, a tak jsou dějiny často provázané.

mikryn
26.08.2025

Kniha mi přiblížila Krušné hory. Jednou bych se do nich chtěl podívat. Su moravák. Slyšel jsme s panem Javůrkem podcast a líbí se mi, jak kope za svoji krajinu.

oldriskaa3h4
21.08.2025

Jsou místa která díky této knize navštívím určitě ještě jednou. Krušné hory jsou nádherné, mám to tu ráda. Kniha je hezky zpracovaná, plná dobových i současných fotografií, doplněná o zajímavé příběhy.

Kanylka
20.06.2025

Moc hezky zpracované příběhy. Kdo tahle místa zná nebo navštívil, ví. Mě nezbývá nic jiného, než knihu pojmout jako výzvu a teprve tato místa objevit....

anibeni
24.04.2025

Velmi citlivě zpracovaná publikace z Krušných hor, ve které je tak akorát historie a plno dobových fotek pro vykreslení tehdejší atmosféry. Obzvlášť silné pak je vnímání míst, která má člověk prochozená a o to větší touha je navštívit místa, která naopak nezná.. Toto se povedlo..

alnahu
19.03.2025

(SPOILER) Na tuto knihu jsem se těšila ,skvěle mi přiblížila dějiny a události v tomto pohoří.
Tento kraj jsme s rodinou docela protestovali. Krušné hory jsou mi blízké i tím, že jsem si vzala
karlovaráka .
A před šesti lety se mi Krušnohorsko stalo domovem a jsem zde spokojená.
Pan Javůrek a pan Urban, nás skvěle provedou tímto krajem a také příběhy zdejších lidí. Zjistila jsem díky této knize, že mi přeci jen ještě nějaká místa chybí navštívit.
Za mě skvělá kniha, která nás provede slavnou historií hornické minulosti ,která přivedla Krušné hory na seznam UNESCO.

bigcomet
15.03.2025

Tohle je prostě další skvělá kniha od Štěpána Javůrka. Protentokrát krátké příběhy z Krušných hor, známé i neznáme, ale prostě boží. Těším se na další díl tohoto skvělého autora.

jarucha
10.03.2025

Moc hezky zpracovaná kniha. Až pojedu zase do Krušných hor, určitě si knihu vezmu sebou ať vím, co na procházkách nevynechat.

Lole
08.02.2025

Krušné hory a města pod nimi mají specifickou atmosféru a pověst. Sama jsem v tě místech vyrůstala a za panelákem měla už kopce. Když se jako malý touláte, tak netušíte jaké poklady se kolem vás skrývají. Kolem dokola je spousty zajímavých míst, který kdyby byli u Prahy, tak jsou významným turistickým pokladem, ale protože jsou v této oblasti, tak jsou schované a jen místní znají jejich kouzlo. Kniha ukazuje naštěstí jen střípek zajímavých míst, co lze v Krušných horách navštívit. Oceňuji, že historie šla dál než za 20 století a dala prostor místům jako byl Annaberg na německé částí hor. Knihy jako tyto mi připomínají, že kraj z kterého pocházím není jen komíny a povrchové doly, ale právě spousty zajímavých míst a nádherné přírody :)

Annannas
19.01.2025

Nádherně zpracovaná kniha..... dobové pohlednice i krásné současné fotky doprovázené zajímavými příběhy.

Iki1
18.11.2024

Kniha mě velmi zaujala svým pečlivým zpracováním a hlavně spoustou historických pohlednic a fotografií. Přímo láká k turistické návštěvě tohoto pohoří a prohlídce mnoha míst, která si v minulosti prošla nepříliš příznivým osudem. Za mě je fajn, že Krušné hory nejsou příliš zalidněné, protože pak si zájemci jejich návštěvu opravdu užijí.

Maraiser
03.11.2024

Příběhy z Krušných hor, něco velmi poučné a inspirující. Některé mi přišly tak trochu navíc, do Krušných hor mi úplně nezapadly.

Kaka.cs
05.10.2024

Skvělé vyprávění o historii zajímavých míst a osobností Krušných hor. Člověk si opět silně uvědomí, čím vším si tyto hory ve své historii prošly.

chrudas
03.10.2024

Na knihu Krušnohorské osudy jsem čekala dlouho a čekání se vyplatilo. Krásná kniha o krásách našich hor. Těším se na další pokračování, které nám Štěpán Javůrek slibuje :-)

Jordanka9
31.08.2024

Kniha 20 příběhů z historie Krušných hor mě zaujala, ihned, jak jsem zjistila, že vyšla další kniha oblíbeného autora Štěpána Javůrka- tentokrát ovšem za vydatného přispění geologa Michala Urbana. Zaujaly mě krásné fotografie doprovázející jednotlivé příběhy.
Připojuji se k výstižnému komentáři oblíbeného uživatele Čefa - jsou to i moje hory!
Snad se projde i přes některé škarohlídy i vyhlášení CHKO.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi