Kruh života

Kruh života https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43488/kruh-zivota-43488.jpg 4 21 8

Psychologický román pro ženy, ve kterém hrdinky tří generací řeší své životní problémy. Hlavní hrdinka Šárka je třicetiletá svobodná žena. Žije se svým přítelem, má práci, která ji příliš nenaplňuje. Začíná si uvědomovat, že nechce žít pohodlný nudný život ve vyčpělém vztahu jako její matka a v osamělosti jako babička, která se nedávno stala vdovou. Rozhodne se změnit svůj život, najde si zajímavou práci novinářky, po které vždycky toužila, rozejde se svým přítelem, který ji sobecky omezoval. Netuší však, že život je daleko složitější, než si představovala a že bude muset čelit nejen ona, ale i její nebližší nečekaným překážkám.... celý text

Přidat komentář

Ála41
04.05.2020 2 z 5

Málo hvězdiček dávám jen proto, že je to teda fakt nevesele až pesimisticke čtení se smutným koncem. Až mě po docteni mrazí nepříjemně v zádech a fakt mi není hezky. Dojem, který kniha zanechala, není vůbec příjemný. Jinak se kniha čte velmi dobře, myslím, že je i dobře napsaná a postavy hluboce promyšlené, skvele vykreslene. Ale víckrát ani náhodou a ani radši nedoporučuji.. Kvůli tomu smutnemu dojmu po docteni...

Ála1968
29.03.2020 2 z 5

Nelíbilo se mi to.V celé knize nebyl nikdo,kdo by byl trochu štastný.Bylo to dost depresivní,samá negativa.A ten konec,který by mohl být trochu pozitivní-zase nic.


Aleh
30.08.2019 4 z 5

Tři ženy, tří generace, tři historická období, ve kterých žily, a kterými byly utvářeny. Šárka, její matka a její babička. Šárka rekapituluje svůj život, nechtěla by žít jako její matka a babička, nechtěla by opakovat stejné chyby. Pere se s tím svým životem jak nejlépe umí, neuvědomuje si však, že naše životy tvoří také naše dlouholeté životní zkušenosti, ke kterým musíme léty dospět. A nic není v životě tak jednoznačné, jak by se na první pohled zdálo. Bude to pro Šárku osudné nebo ne? Zajímavá kniha o tom, jak úhel pohledu na svět ovlivňuje a mění náš život. A oceňuji, jak autorka popsala myšlenky a pocity všech tří žen.

1alena1
17.02.2019 5 z 5

Velice zajímavá kniha, moc se mi líbila i další kniha Obrácené srdce. Jsou v obou nádherně, detailně popsané pocity žen. V této jsou to pocity a zážitky žen tří generací, které každá prožila svůj život v rozdílné době - je to o lásce, ale ne o lásce úplně šťastné. Moc mě to bavilo a doporučuji k přečtení - asi spíše pro ženy středního a vyššího věku, které už mají něco prožito, aby dokázaly ocenit popis myšlení hrdinek.

Aneleh
12.06.2016 5 z 5

Velmi čtivá kniha, která zabývá tématem "ženského údělu" a dívá se na něj z pohledu tří generací - babičky, matky a dcery. Pozoruhodná kniha, škoda, že o autorce nelze najít nic bližšího, ani proč již dál nepíše. Její postavy jsou perfektně vylíčené a čtenáře dokáže doopravdy zaujmout.

Dannielle
16.05.2016 5 z 5

Výborná kniha. Úplně jsem Šárce rozuměla. Tajně jsem doufala, že to všechno dobře dopadne. Toto však není Červená knihovna. Bylo mi z toho smutno.

kika 13
06.11.2012 4 z 5

Zajímavé jak každá generace žen se na problémy dívá jiným úhlem pohledu.

anajov
23.04.2012 5 z 5

Dobře napsaný život pohledem tří žen - každé z jiné generace, babička, matka a dcera. Jak píše autorka - jedna poznamenána životem první republiky, druhá socialismem a třetí kapitalismem. Autorka se zaměřuje jaký má která z těchto žen pohled na muže a přístup k životu po boku těchto mužů a pak i o životě bez nich. Kniha se dobře četla, pro mě po delší době chytlavě napsaný příběh.

Autorovy další knížky

2005  72%Obrácené srdce
2004  73%Kruh života
2006  91%Bobule - Od rudého praporu k sametu
2016  0%Společně jako doma:

Kniha Kruh života je v

Přečtených31x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x