Vítěz - svazek 2

Vítěz - svazek 2
https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66686/vitez-kroniky-fey-svazek-66686.jpg 5 16 16

Kroniky Fey série

< 10. díl

Feyové Před pěti staletími objevili pastevci v Ecrassianských horách zvláštní místo - místo moci. Odešli z něj s darem magie, který lačně uchopili a který po krvi předávali svým potomkům. Dar, jehož se ostatní natolik báli, že se je rozhodli vyhladit. A tak byla na tomto místě započata historie národa Feyů, který posléze vyšel z Ecrassianských hor a začal dobývat svět.... Modrý ostrov: Před pěti staletími objevil jediný muž podivuhodné místo. OIdešel z něj s darem magie, který pak zavrhl jako strašlivé dědictví. A tak byla započata historie lidu Modrého ostrova, zmítaného válkou. Válkou, která zrodila legendy o Nepříteli a Rocovi, jenž Nepřítele zahnal. A který dal lidu ostrova Slovo, jímž je nutné se řídit. Potomci vítězů udělali vše, aby se na válku zapomnělo. S výjimkou zapadlé Constanty se jim to i podařilo.... Feyové a Modrý ostrov Armáda oddílů zaplavuje Constantu a vítězí, aby vzápětí vyrazila vzhůru k Místu moci. K místu, kam spěchá i Matthias. K místu, kde se skrývá Nicholasova pětičlenná armáda a jeho děti, dědicové trůnu........ celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

The Victory - part 2 , 1998


více info...

Přidat komentář

alekis
19.12.2023 5 z 5

Dočetla jsem definitivně pár tisíc stran Kronik a doufám, že aspoň na deset let si od nich dám pokoj. Případné opáčko by totiž bylo už počtvrté. Nic se nemá přehánět a už vůbec ne v předvánočním čase. Hospodyňka, místo aby uváděla domácnost do vysokého lesku a provoněla ji vanilkou a skořicí, tak válčí na Modrém ostrově a ačkoliv ví, jak to skončí, stejně to prožívá jako poprvé. Taková pravá láska je vždycky jako poprvé, navíc zjistila jsem, že mám zas mezery, mnohé zapomenuto, osvěžit si děj a postavy bylo na místě.
Už k tomu nebudu víc psát, jen asi jedno: autorka nám v závěru vysvětlila, o co vlastně u těch mírných a války nevyhledávajících ostrovanů šlo. Jejich pravými protiklady byli militantní Feyové (zjistíme také, odkud a jak se vzali), rozsévající hrůzu a smrt na polovině světa - s plánem ovládnout ho celý. Pochopíme, proč se často ve všech dílech mluví o ostrovním náboženství, rocanismu, kdo to byl Roca a proč se před padesáti generacemi rozhodl, jak se rozhodl.
Teď se dívám, že se trochu opakuju, něco jsem už přiblížila v předešlém komentáři.
Tak nezbývá, než přát tomu, kdo se rozhodne na Modrý ostrov vypravit, ať si to užije! Stojí to za to. Pokud si dám opáčko za deset let a Databáze a já tady budeme, předpokládám, že napíšu další komentář ve stejném duchu.

Vzhůru na Modrý ostrov. Krásná Feyka, vnučka Černého krále, pluje kolem Kamenných strážců vstříc svému osudu... a ostrované mají ještě trochu času na to, aby žili své poklidné životy. Než začne ten tanec! Než poteče krev!

alekis
13.07.2019 5 z 5

Čtenář, který se dostal až k tomuto dílu, se musí smířit s tím, že je konec. Kroniky Fey se uzavírají, nekonečně zajímavý, zábavný, dramatický a dobrodružný příběh končí.
Vše se definitivně vysvětlilo. Zatímco Feyové, kdysi obyčejní pasáci koz, získali obrovské možnosti díky magii, jíž oplývalo místo Moci v Ecrassianských horách, a maximálně jich využívali k porobení jiných národů, muž později nazývaný Roca - Spasitel, který nalezl stejné místo v Krvavých útesech na Modrém ostrově, si uvědomil obrovské nebezpečí, které magie lidem přináší. Rozhodl se ji odvrhnout, zakázat, vymýtit dokonce i za cenu lidských životů, a navždy skrýt do zapomnění. Po padesáti generacích se ale ty přetrvávající pozůstatky ostrovní magie objevily a díky jim... příběh dopadl tak, jak dopadl...
Kroniky Fey je mimořádně vynikající sága. Ačkoliv zdánlivě velká rozsahem, na konci se čtenář může jen s povzdechem otázat: proč už je konec? Jak je to dál?


KikiEli
06.07.2015 5 z 5

Tak konečně můžu říct, že jsem dočetla tuhle úžasnou sérii. Nechápu, jak je možné, že se tak úžasné knihy nestaly bestselerem...
Ke konci už mi sice bylo jasné, jak vše dopadne, ale přesto jsem byla nadšená. Děj krásně plynul, postavy se parádně vyvíjely a nejlepší je promyšlenost celého příběhu.