Kronika lidstva

Kronika lidstva https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58968/bmid_kronika-lidstva-wCN-58968.jpg 5 63 6

Unikátní přehled dějin lidstva zahrnuje události od nejstarších dob až do konce března 2001. Už od svého prvního vydání roku 1992 tato kronika českým čtenářům nabízí na 1320 stranách výběr nejdůležitějších a nejzajímavějších historických faktů v přehledném uspořádání, mimořádně bohatou obrazovou dokumentaci (víc než 3600 většinou barevných ilustrací a dokumentů, reprodukcí uměleckých děl, fotografií a map). V příloze čtenáři naleznou stručné přehledy dějin 192 států, seznamy papežů a nositelů Nobelovy ceny, jmenný rejstřík.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Encyklopedie

Vydáno: , Fortuna Print
Originální název:

Chronik der Menschheit


více info...

Přidat komentář

ronyyy
05.07.2023 5 z 5

Strašně dobře zpracované

xulij01
08.01.2023 5 z 5

První, co zaujme, je velikost knihy, šířka zhruba 24 cm a výška 30 cm. Váha se pohybuje kolem 4,4 kg (vydání z roku 1998). Jedná se tedy skutečně o rozměrný svazek. Text se proplétá mezi bohatou obrazovou přílohou, často se u podobných encyklopedií stává, že nabízí sice perfektní fotky, ale text zaostává, tak to u tohoto svazku rozhodně neplatí, kniha je nabitá informacemi a vše je podáno jasnou a stručnou formou. Na levé stránce jsou vypíchnuta nejdůležitější data daného období se stručným popisem událostí (zabírá zhruba polovinu levé stránky), na zbytku prostoru je dané období blíže rozebráno.

Tištěno na kvalitním papíře, takže i když třeba u mapek je použito menší písmo, tak je to stále solidně čitelné. Celkově je obrazová příloha velmi různorodá (valná většina barevná), najdeme v ní umělecká díla zobrazující vládce, fotky kulturních památek, písemností, schémata, jak probíhaly bitvy, fresky, obrazy, mozaiky, architektonická díla… Text je díky tomu perfektně doplněn a čtenář si tak udělá základní představu o daném období.


jerisno
11.02.2022 4 z 5

"Kronika lidstva" nejde číst klasicky, od úvodu po závěr. Čtenář si musí "vyzobávat" události, které ho zajímají, nebo ty, které jsou pro něho zrovna aktuální.
Knihu rozhodně nestavět do horních polic v knihovně, hrozí riziko úrazu (i když, pokud někdo potřebuje, aby se mu konečně rozsvítilo, mohla by to být cesta ...). Možná vyzkouším !
Z této edice vlastním ještě "Kroniku filmu", tu mám o něco raději (a také méně váží).

JancaMia
17.07.2018 5 z 5

úžasná encyklopedie ..

braunerova
11.09.2016 4 z 5

Teda že bych to někdy přečetl celé to asi ne, spíše si hledám události, které mě zajímají. Na každé dvojstraně je vlevo sloupek s několika letopočty a k nim heslovitě vypsané důležité události, které jsou pak rozvedené vpravo. Co mě vadilo je váha - kniha je tak těžká, že se nedá držet v ruce. Mnohem praktičtější by byly 2 díly a na lepším papíře.

Felsenberg
12.07.2014 3 z 5

Pozoruhodný souhrn jedné větve opic, která slezla ze stromu a rozhlédla se po světě. Líbily se mi časté články o uměleckých směrech a velkých osobnostech vůbec. Některé události z novodobých dějiny jsou psány proamericky. Když si tak člověk prolétne lidské dějiny, tak se nemůže zbavit dojmu, že jsou plné válek a násilí. A ono to tak asi bylo a mám obavu, že i bude