Kronika Libavska

Kronika Libavska https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428100/bmid_kronika-libavska-seste-doplnene-vyd-MJT-428100.png 5 2 1

Přidat komentář

pajaroh
06.06.2022 5 z 5

Poklad pro někoho žijícího nedaleko Libavé. Dozvěděla jsem se mnoho zajímavých informací o místech, která znám jen zarostlá a zbořená, o událostech, o kterých jsem od dětství slýchávala, a o mnoha dalších věcech, které jsem netušila. Obrazová dokumentace a staré fotky jsou obrovským přínosem (především v tomto šestém vydání) nejen pro představu, jak popisovaná místa, vesnice, samoty vypadaly, ale také jako záznam tehdejšího běžného života.

"Nyní je všude ticho, které ruší jen štěbetající drobní ptáci v koruně staré jabloně. Lidé zmizeli a stopy jejich každodenního úsilí se stále více ztrácí. Příroda si všechno postupně bere zpět. Něco tu však po dřívějších obyvatelích zůstalo, co náletová zeleň a křoviny ještě dlouho nepřekryjí. Je to duch tohoto kraje, chcete-li, jeho genius loci. Je to neviditelná síla, nedá se popsat ani přenést. je nutno ji zažít.
Možná poprvé krajinou projdeme, aniž bychom si něčeho všimli. A aniž bychom si toho všimli, něco nás nutí zastavit, rozlédnout se a zamyslet nad svojí, někdy pomíjivou snahou o přetváření všeho kolem nás za každou cenu."

Autorovy další knížky

Jindřich Machala
česká, 1944
2015  90%Kronika Libavska
2009  60%Kronika Libavska
2018  100%Kronika Libavska

Kniha Kronika Libavska je v

Přečtených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x