Bitva trpaslíků

Bitva trpaslíků https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445686/bmid_bitva-trpasliku-uH1-445686.jpg 4 53 9

Krev dvojčat série

1. díl >

Nad Zemí zavládla temnota. Všude pochodují hordy Řetězového knížete, aby si podmanily i poslední svobodné země lidí, elfů a trpaslíků. Poslední nadějí je proroctví, které přináší zvěst o dvojčatech, jež řetězy Knížete zlomí a přemohou jej. V podzemní trpasličí říši Tokrondu žije tichý runotepec Gorin a jeho dvojče, energická Galdra. Nevědí nic o tom, že by měli být předurčeni k velkému úkolu, dokud jim o něm neřekne tajuplná Věštkyně zim. Avšak přislíbené vykoupení nemusí přinést jen Gorin a Galdra. A čas pracuje proti nim…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Der Kampf der Zwerge , 2018


více info...

Přidat komentář

Franc
08.09.2022 2 z 5

Tak nevím, nevím. Špatnou knihou toto dílo není, ale...... Ale nedokázal jsem se ponořit a začíst do příběhu.

Tento měl bezesporu atributy poutavé a hrdinské fantasy, leč vyprávění mi přišlo takové ploché. Četba ve mně nevzbudila výraznější emoce, osudy hrdinů mě nechávali chladnými.

Paradoxně mi nejzdařilejším přišlo zpracování záporného hrdiny, který se autorovi vydařil. Jeho jednání je jasné, přímé, nic neřešící kromě vytyčeného cíle. Lepší, než-li opakované pře hlavních hrdinů.

Možná by stačilo ubrat na rozsahu, kdy menší prostor by ubral na částech, kdy se nic moc neděje, a lépe pracovat s hlavními hrdiny. Potenciál tu bezesporu je, jenom ho zatím autor nebyl schopen lépe rozvinout.

Ronnie68
12.07.2022 3 z 5

Nemůžu tvrdit, že kniha byla špatná... Byla čtivá a příběh byl taktéž pěkný... Jen mi asi už neseděl fantasy styl trpaslíků a elfů... Třeba se to jednou ještě změní...


chomic_pisek
26.06.2022 3 z 5

Přečteno, ale chvilku mi to trvalo, nějak jsem se nazačetl, děj mě nevtáhl. Hlavní záporák, Řetězový kníže, se mi líbil asi ze všeho nejvíc. Jeho příběh se v průběhu knihy hezky poodkrýval a to jak dopadl a v jakém stavu je vlastně v "současnosti" je hodně nápaditý. Fantasy mám rád, vlastně asi nejradši ze všech žánrů, ale elf běhající ve vzduchu, létající užovky a veležížala, která se skálou prokousává jako cukrovou vatou na mě byli moc. A pak taky moje fantazie nestačila na to, když Vylami kopla užovku do slabin. U všech bohů, kde má užovka slabiny? :-) Dalšímu dílu šanci dám, přece jen to do sebe něco mělo (proto jsem se přiklonil spíš ke 3*), ale nedočkavost se konat nebude.

kubatko
21.05.2022 2 z 5

Ach jo...tuhle knihu jsem četla tak neskutečně dlouho... A přitom fantasy miluji, ale zrovna tady to bylo vše tak těžkopádné, zdlouhavé, nedokázala jsem se vžít do žádné z postav, bylo to skoro utrpení. Dočetla jsem to jen proto, že nemám ráda nedotčené knihy.
A takový potenciál v tom byl...
Druhý díl si asi jen půjčím, jestli vůbec.

whiolet
26.12.2021 3 z 5

Stará, dobrá fantasy, tak proč mě to sakra, tak moc nebavilo?!
Děj se na můj vkus moc vlekl, chvílemi jsem se ztrácela a styl vyprávění mi taky moc nesedl.
Kniha měla všechno, co bych od tohoto žánru očekávala, ale ve finále z toho mám velmi smíšené pocity.

grizlinka
14.02.2021 5 z 5

Velice dobra fantasy,nikde jsem se dlouho nenudila a pribeh mel spad.jak uz bylo napsano,doufam ze dalsi dil na sebe nenecha dlouho cekat :(

Turlogh
18.01.2021 5 z 5

Velice povedená fantasy se všemi náležitostmi tohoto žánru. Kniha se čte výborně, děj je zajímavý a akční. Jediné, co mě trochu rozhodilo, je to, že jsem očekával uzavřený děj, neb jsem nikde na knize nenašel, že by se mělo jednat o první díl a doufal jsem konečně v uzavřenou knihu, nikoli v mnoha dílný fantasy cyklus, jak je v poslední době bohužel v tomto žánru zvykem... Nu což, opět budeme čekat a patrně dlouho, na několik či mnoho knih na pokračování. I tak ale dávám pět hvězd neboť na prvotinu autora jest to skutečně výborně povedené. Howgh.

pefoo
12.01.2021 5 z 5

první díl byl opravdu skvělou poctivou fantasy.. krásný velký svět, pěkně popsaný a byl jsem velmi rád že to nebylo nijak uspěchané :) těším se na další díl.

Gustik5
03.12.2020 4 z 5

Bitva trpaslíků: Krev dvojčat je nesmírně čtivou a poctivou fantasy „ze staré školy,“ v níž hrdinové na epické výpravě čelí bezpočtu překážek a dobrodružství, která s nimi budete s radostí sdílet. I přes nějaká ta autorská škobrtnutí (například - pokud už ve fantasy románu musí být mapa, měla by se na ní dát nalézt všechna v knize zmíněná místa a města, což se mi nepovedlo) a místy lehkou vypravěčskou neotesanost (tu ale omlouvá fakt, že jde o knižní debut) se jedná o výbornou knihu, zasazenou v důvěrně známých, a přece tak trochu jiných kulisách, jakou si zamiluje každý čtenář obdobných děl (high fantasy ve stylu Tolkiena).

Prvotina se tak opravdu vyvedla a svému autorovi rozhodně zajistila místo v mezích žánru autorů, kteří jej utvářeli nejvýrazněji. Za sebe se nemohu dočkat pokračování a těším se, až do světa trpasličích dvojčat Galdry a Gorina a dvojčat elfských – Elyamura a Elyami zase zavítáme a dozvíme se, jak se dál vyvine jejich boj s Řetězovým knížetem, uzurpujícím si moc svrženého boha…

Autorovy další knížky

Hendrik Lambertus
německá, 1979
2020  74%Bitva trpaslíků
2022  81%Kouzlo elfů

Kniha Bitva trpaslíků je v

Právě čtených2x
Přečtených65x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených2x
Knihotéce201x
Chystám se číst108x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x