Křehké zboží

Křehké zboží https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278600/bmid_krehke-zbozi-kfL-278600.jpg 4 50 7

Komorní příběh o křehkosti mezilidských a partnerských vztahů a zranitelnosti lidských citů.

Přidat komentář

Lele61
21.03.2024 4 z 5

Moje druhá knížka od Zdeňka Zapletala a opět zdařilá. Velmi čtivě napsaný román tentokrát ze sportovního prostředí. Děj se točí kolem náhodného setkání dvou přátel po mnoha letech. Oba mají poněkud rozdílné osudy a právě se snaží změnit svůj způsob života. Knížka o hledání štěstí a lásky a zároveň také o postupném uvědomování si hranice vlastních možností stojí za přečtení.

SSTknihy
10.09.2018 3 z 5

Čtivý příběh dvou dávných přátel, jejichž náhodné setkání vedlo nejen k rekapitulaci jejich dosavadních životů, ale i k nalezení síly podívat se na sebe a svůj život novýma očima a něco změnit. Štěstí není samozřejmost a sny se nemusejí vždy plnit. Naděje ale zůstává.


Bradavička
07.02.2018 4 z 5

Nebýt čtenářské výzvy, tak bych po této omšelé knížce v knihovně asi nešáhla....konec osmdesátých let...šedivá Praha a sídliště v Mlíně...on rozvedený třicátník, který už má sportovní kariéru za sebou a nahání mladé holky....ona rozvedená třicátnice, která se topí v depresích a zobe antidepresiva...Ten příběh je opravdu nadčasový a mohl by se klidně odehrát i teď. Autor úžasně rozehrává myšlenkové pohody jednotlivých hrdinů nad svými osudy, čtenář jim přeje, aby se konečně někam posunuli a něco se napravilo...ale povede si jim to?

barbarera
06.01.2018 5 z 5

Je to v pořadí druhá kniha od Zdenka Zapletala - kyjovského rodáka, na kterou jsem rovněž narazila náhodou. Lehký až ležérní styl, děj prokládaný retrospektívou, dobře čtivý.

Jessica007
03.08.2016 4 z 5

Knížku jsem četla krátce po jejím 1. vydání.

"Když skončí něco, co bylo krásné nebo třeba i obyčejné, zůstává v člověku bolestné prázdno, to prázdno se musí znovu něčím zaplnit."

gersie
20.04.2016 5 z 5

Další hezky čtivá knížka pana Zapletala. Jeho styl jsem si oblíbil. Používá velmi trefně kombinované jednoduché věty , krásně vystihující atmosféru , nebo pocity hrdinů.
Kniha by se obešla i bez tragického závěru a ani by neutrpěla na své kráse a dokonalosti.
Byl by to příběh obyčejných lidí potýkajících se s běžnou životní realitou.

WEIL
24.06.2011 2 z 5

Pobavilo mě to. Čtení na léto.


Navíc mi to autor sám podepsal, když nás "učil" o tvůrčím psaní.
Bohužel učit neumí vůbec... Byla to komedie, a autor nepochopil proč se mu tam bouří nováčci...

Kniha Křehké zboží je v

Právě čtených3x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce41x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x