Blue: Kdekoli mě najdeš

Blue: Kdekoli mě najdeš https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518771/bmid_blue-kdekoli-me-najdes-faw-518771.jpg 4 43 10

Křehké pouto série

< 2. díl

Láska nemusí být dokonalá. Stačí, když je opravdová. Jane je sama. Protože jí náhle zemřela maminka. Protože jí bratr lhal. A protože má tajemství, o kterém se nikdo nesmí dozvědět. Ještě k tomu si dělá starosti o přijetí na vysokou a domů za bratrem jít prostě nemůže. Potají tedy přespává v bistru, kde pracuje jako servírka. Alespoň při tom přijde na jiné myšlenky. Zvlášť když do bistra zavítá Alex. Alex je arogantní, ironický a vznětlivý. A přesto ji fascinuje. Postupně si totiž všímá, že onen pohledný student politiky reaguje s přehnanou jízlivostí jen v určitých situacích, a získává pocit, jako by si ostatní lidi držel dál od těla záměrně. A když se Jane dozvídá, proč tomu tak je, láme jí to srdce...... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Blue: Wo immer du mich findest , 2021


více info...

Přidat komentář

Ann98
17.04.2024 4 z 5

Po prvním dílu jsem byla nadšená a měla jsem velká očekávání. Obálka je stejně nádherná jako u prvního dílu, anotace mě zaujala, naváděla k tomu, že se bude jednat o hate to love příběh. Bohužel ve finále tomu tak vůbec nebylo. Hlavní hrdinové k sobě chovali sympatie hned od začátku, jen si to nechtěli přiznat.
Jane jsem si zamilovala. Alexe jsem si oblíbila díky jeho ironickému přístupu, někdy je to více než potřeba. Líbilo se mi, že autorka vytvořila křehkou a zlomenou mužskou postavu, která potřebuje najít oporu v podobě silné partnerky. Je to hezká změna oproti všem hrdinům s velkým egem.
Jejich vztah byl hodně kamarádský (žádná hate to love). A hodně pomalý (opravdu slow burn). Možná to díky tomu trošku působí, že tam není žádný vývoj vztahu. Líbilo se mi Janino dobírání Alexe, kdy mu přála, aby ho potkaly samé nepříjemné a obtěžující věci. Bylo to svým způsobem krásně roztomilé. Takové špičkování.
Alexova rodina byla šílená, málem jsem nad stylem výchovy vyletěla z kůže. I jeho bratra mi bylo líto ve finále. Nechoval se rozhodně fér, ale je jasné, že to byla jen ochranná vrstva. Doufám, že se jeho vztah k Alexovi zlepšil.
Jak je zvykem, kniha se zabývá mnoha důležitými tématy jako je homofobie, sexismus nebo objektifikace žen. Proto má děj lehce melancholický nádech.

Návod na origami nesmí chybět :)

Andrejka91
05.03.2024 5 z 5

První díl se mi moc líbil a ten druhý je také naprosto skvělý.
Tohle je snad jediná kniha, co jsem kdy četla, kde hlavní hrdina chlap není ten typický alfa samec jako jsme v každé knize zvyklí.
Tato dvojka hlavních hrdinů je jiná a naprosto si mě získala.


Terka18
03.03.2024 5 z 5

Vážně zajímavý nápad na příběh a podle mě velice dobře napsaný. Téma je ve skutečnosti velice hluboké a žádné povrchnosti v knize nenajdete, tedy podle mě. Příběh se mi moc líbil a chytil mě za srdce a je to jeden z těch, které si budu pamatovat ještě dlouho. Neotřelé téma a jsem ráda, za takové zakončení, které se mi dostalo. Brala bych i další díl ohledně Alexova bratra a jak on se s tím vším srovnal.

0197
14.02.2024 5 z 5

No pane jo. Už první díl mě nadchl a překvapil a tento byl ještě lepší. Určitě si obě knihy zaslouží větší pozornost.

Jane se snažila poprat se vším nepěkným a smutným, co se jí poslední dobou v životě přihodilo. Působila vyspěleji než na 19 let. Aby toho nebylo málo, lezl ji krkem v bistru jeden blbec v polokošili.

Podle anotace jsem čekala, že Alex bude takový ten typický bad boy, ale to vůbec. Choval se sice povýšenecky, pořád trousil ironické poznámky, ale brzy zjistíme, proč se schovával za ironií.

Děj příjemně plynul a já se nemohla odtrhnout. Postupně se začali sbližovat, i když Alex byl tvrdý oříšek, ale nedalo se mu divit. Vidíme, jak vše vnímá, jak při běžných zvucích trpí a co vše na něm "lidová" výchova zanechala. Bylo to hrozný. Jedna věc mě pak na něm docela překvapila, ráda bych napsala co, protože se to v knize u hlavního hrdiny často nevidí, ale byl by to spoiler, tak bohužel pomlčím.

Líbily se mi části, kdy Jane bydlela v divočině i to, jak si přáli různé nepříjemnosti. Některé byly originální a fakt otravné :-). Grafické zpracování uvnitř knihy bylo krásné, jen pak škoda toho množství překlepů.

Ke knize se vrátím. Autorka zvolila zajímavé a neokoukané téma a vše něžně a s citem popsala. V těch množství vysokoškolských romancí (nejen od německých autorek) tato v dobrém vyčnívá. Dočkáme se i nějakých těch intimnějších momentů. Sice to stejně jako u prvního dílu nedotáhli do konce, ale nevadí :-).

- oba pohledy
- od nenávisti k lásce
- problematické vztahy s rodinou
- trauma z dětství
- slow burn

sabinaK
11.02.2024 4 z 5

Příběh jako takový nebyl vůbec špatný. Co mě ale neskutečně vytáčí, jsou překlepy. Tady jich bylo požehnaně. K tomu navíc spousta vět, které nedávaly smysl. Google překladač? :D

Tynule
27.01.2024 5 z 5

(SPOILER) BLUE: KDEKOLIV MĚ NAJDEŠ
Nikola Hotel

Jane nedávno umřela matka. I když má bratra cítí se osamělá a skrývá před světem velké tajemství, které vím jen část lidí ale nesmí se dostat na veřejnost. Jane se nedávno nepohodla s bratrem a domu se odmítá vrátit, jelikož pracuje jako číšnice v bistru a má klíče tak zde i přespává. Do bistra často chodívá arogantní a vznětlivý Alex, který má své divné chování a Jane se v něm nemůže vyznat. Však jejich cesty se začínají střetávat nejen v bistru a my pozorujeme jak se tyto dvě bytosti k sobě hledají tu správnou cestu. Nahlížíme na cestu Jane která se hlásí na vysokou školu, začíná svůj život na vlastních nohách v chatce uprostřed divočiny ale taky sledujeme její tajemství které ji začíná více sledovat. Nemusíte se bát, jelikož Alexův život taky stojí za to (spíše nestojí) ale rádi do něj nakouknete na jeho život na farmě chování jeho rodiny a vůbec proč je takový jaký je, jelikož to co si zažil, tak se divím, že z něho vyrostl dospělý muž s názorem.
Romantická linka je tu něžná pomalá a ukazuje nám jak je potřeba se navzájem poznávat, respektovat hranice a podporovat druhého partnera.

Knížku jsem četla v rámci spolupráce a strašně se mi líbila. První díl jsem nečetla a nevadilo mi to, nijak na sebe díly nenavazují. Děj se odehrává okolo jiných postav.
Velice jsem si oblíbila hlášky Jane která si Alexe dobírala a přála mu věci které jsou v životě nepříjemné a obtěžující avšak není to nic nepřátelského.
Dále jsem kvitovala vzájemné otukávání postav a nastavování hranic.
Děsila jsem se nad Alexovou rodinou která byla šílená a představa, že někdo zažil takovou výchovu mě zvedá ze židle.

Knihu považuji za velmi povedenou i s vážným tématem.
Nemohu ani opomenout na krásnou ilustraci kapříka provázejícího na každé stránce a na konci knihy i návod na origami kapříka, lišky či srdce.


5/5

Ve spolupráce s @knihydobrovsky @kniznizavislaci

Etule
24.01.2024 4 z 5

Četlo se to dobře. Rozhodně to bylo srdcervoucí, s Alexem jsem soucítila, ale musím říct, že Jane mi místy lezla na nervy. Ale líbilo se mi, jak byla chápavá a jak se k Alexovi začala chovat poté, co ho poznala.
Nicméně jsem jim tu romantiku moc nevěřila. Bohužel. Něco mi tam nesedělo, ale rozhodně to nesouviselo s tím, že tam nebyl sex nebo něco takového. Možná to bylo tím, jak najednou Jane otočila. Ale další knihy od autorky si ráda přečtu. ;)

Šárka88
23.01.2024 4 z 5

Další díl za mnou a tentokrát to bylo takové slowburn, spíše více odpočinkové čtení, kde se nevyskytne žádná zápletka a žádná akce. Vše bylo v ději nalajnované. Hodně i předvídatelné, tak mě závěr nepřekvapil. Alex a Jane, dvě spřízněné duše, které vás pohltí od první stránky.
Jsem zvědavá, zda bude třetí díl, třeba Luke??

happy19
05.01.2024 5 z 5

Nádherný,bolavý,silný příběh!
Bylo to jako pozorovat zamračenou oblohu,kde ani nedoufáte,že se objeví slunce...a co když...?
Tohle nemůžete minout...kniha se srdcem a duší!

„Svou sílu cítíte, když prožíváte bolest.“

monika0181
09.12.2023 5 z 5

Slzy v očích, dojetí ... tak krásný příběh Jane a Alexe byl. Oba si nesou životem velká traumata. Ta Jane již známe z prvního dílu, ale nejsou o to menší než ta Alexova, jen jim je věnováno méně důrazu. A Alexem jsem soucítila opravdu hodně, krom jeho vztahu s rodinou mě srdce drásala jeho misofonie, kterou bohužel z rodiny znám a vím, jak neskutečně obrovské potíže dělá a pro normálního člověka je neuchopitelná (většina z nás nesnáší zvuk nožem o sklo, misofonici mají tyto zvuky v hlavě 24/7). Příběh je plný emocí, lásky, porozumění. Knihu jsem v podstatě zhltla, příběh se mi vlil do žil. Jsem plná emocí a zážitků. Kniha je psána vtipně, čtivě, láskyplně. Alex mě štval, jak si sám nevěří. Ale nikdo z nás si neumí představit tu bolest v srdci, co musel od otce snášet. Jak dalece nás fyzické i psychické týrání poznamená. Jsem moc ráda, že příběh končí happy endem. Byla jsem za něj moc ráda a Jane i Alexovi jsem ho moc přála. Je to další z oblíbených knih, která v knihovně jistě zůstane. Za přečtení rozhodně stojí.

Štítky knihy

německá literatura romantika

Autorovy další knížky

Nikola Hotel
německá, 1978
2023  86%Ever: Když se mě dotkneš
2023  89%Blue: Kdekoli mě najdeš

Kniha Blue: Kdekoli mě najdeš je v

Právě čtených2x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených3x
Knihotéce107x
Chystám se číst73x
Chci si koupit22x
dalších seznamech6x