Křehké otázky

Křehké otázky https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78362/krehke-otazky-78362.jpg 4 10 2

Rozhovory s Kateřinou Burianovou, Libuší Geprtovou, Martou Vančurovou, Vlastou Chramostovou, Josefem Somrem a Zuzanou Bydžovskou s fotografiemi Vlada Bohdana.

Přidat komentář

Mufka
29.03.2022 5 z 5

Mám knihy paní Maléřové strašně ráda. Kdysi jsem narazila na titul Příběhy z tribuny, a protože se v tomto prostředí mohu více či méně pohybovat, neváhala jsem. Rychle následovaly další knihy, ať už Jak potkat děti nebo Život je kulatý a další. Všechny jsou psány s nesmírným pochopení, bez odsouzení jakýchkoli rozhodnutí nebo činů, je z nich cítit velká láska(vost)... Lepší komentář než ten předchozí od "milamarus" asi ani napsat nelze...

milamarus
23.01.2020 5 z 5

Malá velká kniha. Pro mě přitažlivá tím, že informace jenom odkrývá. Nevystavuje je. Nenutí odpovídajícího k dlouhé odpovědi, k vysvětlování, netlačí ho do kouta, do bolesti. // Kniha, v níž je znát onen dar důvěry mezi oběma stranami. Dar docela obyčejného vzájemného porozumění. // Pět hvězd!

----------------------------------------------------------
ÚRYVEK:
(…) Josef Somr je chlap. Když stiskne, tak stiskne, když obejme, tak obejme. Moje maličká dcerka ho při prvním náhodném setkání pohladila po tváři a dala mu pusu. Pak si ho dlouze zálibně prohlížela. Byl dojatý a ubezpečoval mne, že jsem šťastná. Pohnutí v jeho očích jsem zažila ještě jednou. Dala jsem mu číst svůj text. Četl bez hnutí. Dočetl, uhnul očima, ve kterých jsem cítila slzy, souhlasně pokýval hlavou a spěšně odešel. Chtěla jsem mu říct, že ho mám ráda. Bylo pozdě. On se však najednou otočil: ,,Děkuju, mám vás rád, vždyť víte.“ Krásněji to řekne vždycky ten, kdo promluví první. (…)