Krátký román o lásce

Krátký román o lásce https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357751/bmid_kratky-roman-o-lasce-00O-357751.jpg 2 8 3

Krátký román o lásce je, jak už název napovídá, příběhem o lásce, o postupně vznikajícím vztahu a odehrává se v luxusní vile na Jadranu. Starší muž se snaží navázat milostný vztah s pětatřicetiletou makléřkou. Bude úspěšný, nebo to skončí jen u několika polibků a sbohem? A jak moc ovlivní jeho snažení vražda, kterou se pokouší zakamuflovat?... celý text

Přidat komentář

Dámaskloboukem
06.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Ono to opravdu není o lásce, spíše sonda do života 57-leteho muže. Autor ví, o čem píše, takže je to docela autentické.
Hlavní hrdina Michal je vzdělaný, finančně zabezpečeny, ovdovělý podnikatel v literatuře , politicky korektní, mající přehled přes vaření s utkvělým (a opakovaně čtenáři zduraznovanym) názorem, ze vypadá na svůj věk mnohem lépe, než by měl.
Spatří o 20 let mladší makléřku, se kterou po týdnu u moře hodlá vstoupit do svazku manželského. Celou dobu jí opakuje, jak moc ji miluje. Ona úplně neví, ovšem poté, co svou chrabrost Michal projeví při úklidu mrtvoly, ho posune na úroveň dárce spermatu, které on vzmužil modrou pilulkou. (Taktéž opakovaně vzyvanou) :)

Oceňuji malý - cestovní formát knihy a pěkné postřehy z Chorvatska.

pige
19.07.2023 odpad!

Stárnoucí muž se opět zamiluje, ačkoli si myslel, že jeho srdci navždy patří zesnulá manželka.

Ona je mladší. Zadaná.
On se bojí, že pro ni nebude dost dobrý a že nezabere modrá pilulka. Eh, jen tak mimochodem dojde k vraždě (jakože cože?!) a ti dva spolu pravděpodobně nakonec zplodí dítě, ačkoli mu je téměř 60 let.

Jestli se autor snažil navodit milostnou atmosféru tím, tak se mu to doopravdy nepovedlo.
Letmý dotek a dlouhé upřené pohledy. Toť vše.
Nikde žádné city, touha, náklonnost.


1alena1
19.01.2023 3 z 5

Knížku jsem si koupila náhodně v levných knihách, protože byla tenká a levná, tak do autobusu či do čekárny. Příjemně mě překvapila. Není to úžasné literární dílo, ale moc mě to bavilo a hned jsem si koupila ještě tři jako dárek kamarádkám místo bonbónů. Když si člověk potřebuje u čtení odpočinout a vyplnit volnou chvíli nenáročnou četbou, tak je to ideální volba.

Autorovy další knížky

Boris Dočekal
česká, 1950
2000  100%Maminka, tatínek a já
2017  35%Krátký román o lásce
2006  76%Příběhy českých šlechticů
2018  77%Andělské milování
2002  93%Jihlava na starých pohlednicích

Kniha Krátký román o lásce je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce4x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x