Krásy na mé vadě

Krásy na mé vadě https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351913/bmid_krasy-na-me-vade-G1j-351913.jpg 5 16 7

Lyrickoepický příběh básníka a snílka snažícího se vypořádat se všemi strastmi a slastmi spojenými s jeho každodenním žitím. S obavami očekává a vyhlíží další blížící se podzim, jenž na jeho mysl působí smutně, depresivně až ničivě, snaží se mu odolávat a vzdorovat za pomoci konzumace prášků či alkoholu, zbaběle se tak schovávaje za statusem beatníka, a ve chvílích, kdy je nakonec podzimem opět poražen, seznamuje alespoň čtenáře formou veršů se svými momentálními stavy a prožíváním vlastní pochybné existence. Zároveň s tím však pociťuje i dlouho nepoznané opojné stavy euforie a zamilovanosti ovlivněn přítomností dívky, jíž v básních patří všechna Ty/Tobě/Tebou..., a nechává se krom vína opíjet i inspirujícími pocity a múzami, které ve vztahu k ní zmírňují jeho bolestí zasaženou, splínem zmítanou duši. Krásy na mé vadě jsou pátou knihou olomouckého autora Jaroslava Irovského, obsahuje 57 básní a 10 tématických obrázků.... celý text

Přidat komentář

Zonina
18.11.2022 4 z 5

Má oblíbená básnická sbírka, často se k ní vracím. Baví mě, jak si autor umně pohrává s jazykem... Doporučuji.

Elzina
12.06.2022 5 z 5

Sama básně píšu, ale moc nečtu. V poezii mě máloco zaujme. Tahle knížka mě ale chytla hned od prvních přečtených slov při otevření namátkou někde uprostřed... Jsem nadšená! Kniha je plná slovních hříček a neotřelých obratů, obrazů a připodobnění, které nutí k úsměvu či melancholickému pokývání hlavou... Verše jsou rytmicky a harmonicky dokonalé, plynulé, libozvučné, a přitom nejsou ani kýčovité, ani přehnaně složité, kdy se u moderních básní čtenář často ztrácí a vlastně neví, co chtěl básník říci... To se rozhodně netýká těchto veršů. Vřele doporučuji!


horkosladka
15.12.2019 4 z 5

Básně o samotě, touhách, pocitech melancholie. Autor má citlivou a jemnou duši, i když v knize popisuje bohémský život.

Volant
13.06.2018 5 z 5

Krásná knížka, která nesmí chybět v žádné pořádné domácnosti.

Soa
18.04.2018 5 z 5

Pěkné básně, ale na mě příliš složité. Ale věřím, že se najdou tací, kteří dokážou ocenit kvalitou, jakou jsou napsané.. ;-)
Ja jsem ráda, že jsem mohla knihu podpořit na Startovači :-)

marťas251
17.04.2018

Moc ráda bych tuto knihu koupila, poradí mi někdo kde? Děkuji

Miri.Slovackova
16.11.2017 5 z 5

Ráda jsem Krásy na mé vadě podpořila na startovači, na kterém Jarda úspěšně získal finanční prostředky na její vydání. Odměnou mi je knížka plná krásné, citlivé poezie, která si zakládá na slovní hravosti, originalitě i spoustě kouzelných dvojsmyslů. Četla se mi moc hezky.