Krásná a slavná

Krásná a slavná https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107762/krasna-a-slavna-ND3-107762.jpg 4 13 7

Přidat komentář

Kontryhelka
13.07.2022 5 z 5

Knihy o Praze jsem od dětství milovala. Ta stará Praha, Hradčany, Vyšehrad, muzea. Pro mně krása a úžasně strávené chvíle na výletech, kde jsem si na vlastní oči a potěchu vychutnala krásná pražská místa o kterých kniha píše.

jana14
13.04.2021 5 z 5

Kniha, kterou jsem v dětství milovala. Vzbudila ve mě zájem o pražské památky a hodila se mi i v době studií, kdy jsem si přivydělávala jako průvodkyně. Politiku neřeším. Asi jsem jí ani nevnímala, zajímal mě hrad, paláce, pověsti. Chápu, že dnes už je zastaralá, ale hodnotím svým tehdejším dětským srdcem.


Boogie007
04.03.2019 3 z 5

"Krásná a slavná - to jsou dvě slova, která věrně vystihují charakter Prahy". Od doby, kdy Praha vznikla, až do současnosti, se město velmi změnilo, hodně důležitých událostí se zde odehrálo a ovlivnilo naše dějiny. Stále se objevují nové stavby, o jejichž účelu a umístění se dá pochybovat, ale stojí zde krásné stavby, budovy, kostely, baziliky a domy z doby románské, gotiky, renezance, baroka, rokoka, ... Knize se dá jen vytknout poplatnost době ... ale co se dalo dělat, že?

Hanule77
23.02.2017 4 z 5

Hodnotím optikou dítěte. Knížku jsem milovala a dávala mi prvotní informace o mém rodném městě. Ano, je poplatná době a dnes už neobstojí. Ale pro mě to byla jedna z nejoblíbenějších knížek mého dětství.

kozo.roh
21.11.2014 odpad!

Měl jsem tu knihu rád. Byla to asi první publikace, která mě dokázala poutavě přiblížit historii Prahy. Když si ji dnes prohlížím, je neskutečné, kolik kapitol je věnováno dělnickému a komunistickému hnutí. Vydání z roku 1973 nese dokonce v podtitulu "Vydáno k 25. výročí Vítězného února". Tehdy nám to ani nepřišlo, protože Vítězný únor, 1.máj, VŘSR a další komunistické svátky nás všude obklopovaly ve škole, na ulicích, ve výkladních skříních obchodů.
Kolik bych dal tehdy hvězdiček? Možná pět :-)
Když si ji dnes opět prohlížím, vybavují se mi i názvy kapitol, které zůstaly někde v paměti zasuté: Jula Fučík, Rudí průkopníci, V Madridu se bojuje za Prahu, Tank č. 23, Kdy je Praha nejkrásnější...
Bohužel je ta kniha dnes opravdu nepoužitelná... :(

Čtec
19.06.2014 3 z 5

Kniha je to krásná, což o to. Ale s jednou výhradou, zato obrovskou. Je to jedna velká politická agitka, vydaná - jak bylo zdůrazněno - ke 40. výročí vzniku KSČ.

WEIL
08.10.2011

Je Praha slavná a krásná?

Slavná je u koho a před kým?

A krásná?
Nebýt čtyř kilometrů čtverečních, tak zbytek je jako město na Ukrajině či v Rusku.