Králův mstitel

Králův mstitel https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48084/kraluv-mstitel-48084.jpg 4 42 11

Skotský král Jakub IV. se rozhodne podrobit si zrádné hnízdo Macdonaldů z Glencoe tak, že nařídí admirálu svého loďstva Rorymu MacLeanovi, aby se oženil s mladičkou lady Joannou, vnučkou popraveného vůdce macdonaldovského klanu Ryšavého vlka, jehož Rory MacLean vydal katu. Na hradě Kinlochlevenu však Rory MacLean, řečený Králův mstitel, lady Joannu nenajde, protože ta se ho bojí. Věří totiž, že Rory je mořská obluda a má vzadu zelený šupinatý ocas. Rory však brzy pozná, že Joanna je přestrojená za mladíka, a udělá ji svým komorníkem, aniž by dal najevo, že ví o jejím přestrojení. Rory chystá svatbu, jako by se nic nestalo, a když se ve svatební den ocitne před oltářem a královským dvorem bez nevěsty sám, vyzve podle obyčeje jednu z přítomných, aby nevěstu zastoupila. Rory k úžasu všech osloví svého komorníka, a tak se přijde na to, že jím je krásná a ztracená Joanna. Obřad je dokončen, ale nynější vůdce klanu Macdonaldů Ewen Macdonald se nesmířil s tím, že Rory vydal katovi Joannina dědečka. Proto Ewen Joannu unese, a když Rory MacLean zorganizuje výpravu, která má Joannu osvobodit, rozpoutá se mezi Rorym a Ewenem boj na život a na smrt. Joanna si uvědomuje, že Roryho miluje. V den, kdy se křtí Roryho a Joannin syn, se Ewen ještě pokusí Roryho zabít... ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

The MacLean groom , 1999


více info...

Přidat komentář

rampapa
15.06.2022 5 z 5

Krásný příběh. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.

petraj30
04.05.2021 3 z 5

Začátek knihy byl slibný, i když to samozřejmě mohlo působit jako klišé. Sice to bylo celkem čtivě napsané, ale v podstatě se tam nic moc nedělo. Bohužel jak příběh pokračoval, tak jsem si ani nebyla jistá, co tím spisovatelka míní. Snažila se tu knihu asi nečím nesmyslným nafouknout, tak tam dosadila další postavy. Bohužel to na mě moc nezapůsobilo a ten konec... šlo to vymyslet určitě lépe.
Rory měl určitě svatou trpělivost, ale Joannu bych něčím vzala po hlavě. A popravdě, myslím si, že Joanna nebyla do Roryho vůbec zamilovaná.
Mělo to sestupnou tendenci. Ten začátek byl rozhodně nejlepší, ale po druhé si knihu zřejmě nepřečtu


LilianaFalcon
08.04.2018 3 z 5

Nebylo to úplně nejhorší. Rory byl bourák, a rozhodně měl nervy ze železa, protože kdybych já měla jednat s Joannou, tak bych tak trpělivá nebyla.
A její chování omlouval jen věk, protože ne každá holka umí být v 17 rozumná.
Každopádně seškrtat tak o 100 stran, ubrat na Joanniných tvrdohlavých (pubertálních) výlevech a mohlo by z toho být v rámci žánru i 5 hvězdiček.

Enny4
14.10.2017 5 z 5

Hezký příběh, hlavní hrdinka je ale naivní dítě, Rory s ní musí mít svatou trpělivost. Škoda že není pokračování knihy o jeho bratrech, ti se mi moc líbili:)

Kakatja
15.09.2017 5 z 5

Výborná kniha, čtivá, vtipná, bez nudných pasáží. Vždy když Joanna hledala dračí ocas tak jsem slzela smíchy, to samé když Rory žádal bratry o pomoc ... Která by se do Roryho nezamilovala??? Škoda, že v ČR nebyly vydány knihy o Roryho bratrech - také byli zajímavý. Doporučuji.

rosalindaaa
11.07.2017 5 z 5

Velice hezká knížka - napínavá a romantická, ale popis zase nesedí - na křtinách chce Roryho zabít Godfrey a ne Ewan, který už je dávno zabitý...

DUNIKO
27.04.2017 5 z 5

Mě se to moc líbilo.Bylo to krásné romantické čtení.

havrmoni
20.01.2017 3 z 5

Prvních pár stránek a poslední třetina zajìmavá a čtivá. Celý prostředek bych shrnula do pár stránek,je moc rozvláčný a popisuje zbytečně moc věcì a já jako čtenář ztrácìm chuť do čtenì. Hrdina je úžasný už jen svou trpělivostí ke své nastávající i pak jako k manželce. No hrdinka musí dospět. Je to 17cti letá dost naivní dívka,která věři na pohádky a hlavně na romantické představy rytířů v lesklém zbroji. Je,ale i občas zábavná a nebojácná. Být to o polovinu kratšì dala bych 5*.

TerezaB
17.11.2013

hezká knížka, a podle mě i zdařilý konec

lela25
10.07.2013 2 z 5

Pěkná romantika,i když mi to přišlo furt dokola .

maryzka
12.05.2012 2 z 5

báječná romantika, dvojice vedena soubojem kdo s koho, intriky zvenčí, intriky mezi příbuzenstvem,souboj síly a chytrosti

Štítky knihy

historické romance

Autorovy knížky

2002  76%Králův mstitel

Kniha Králův mstitel je v

Přečtených49x
Doporučených5x
Knihotéce45x
Chystám se číst9x
Chci si koupit3x