Královnin nápadník

Královnin nápadník https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22257/kralovnin-napadnik-22257.jpg 4 42 7

Když mladičká Margaret náhle osiří, zdědí obrovské panství a s ním spoustu starostí, jak je řádně spravovat. To však není jediné, co ji trápí. Strachuje se o osud své přítelkyně Amy, která se zamilovala do pohledného šlechtice Roberta. Toho vžene ctižádost do víru politických intrik a až na královský dvůr, kde si získá srdce samotné královny.... celý text

Přidat komentář

lenyleny
30.03.2024 3 z 5

Romány z historie od paní spisovatelky mám ráda, ale tento mi tak trochu připomínal červenou knihovnu i když s historickými fakty. Tak snad budu mít u dalšího románu jiný dojem.

Carol1122
16.04.2023 4 z 5

Romanci mezi Alžbětou Tudorovnou a Robertem Dudleym zná asi každý, ale málokdo zná vedlejší příběhy. Velmi pěkná knížka, ačkoliv mi chybělo od autorky české prostředí historie :)


haki34
02.08.2019 3 z 5

ou...červená knihovna v historickém šatu...bohužel jsem čekala víc historična a dostala víc slaďárny..když po stranu 130 Markéta z Fellbryggenu furt dokola řešila, zda Amy nedělá sňatkem s hezkým Robertem chybu a nebyla na ni ušitá bouda, tak jsem zbystřila, že moc času do konce knížky k nápravě situace už nezbývá.... ale dočetla jsem...Amyn příběh tragický, Markétin ideální, připoměli jsme si Krvavou Mary, její sestru Alžbětu, kalkulující rodinu Dudleyů - v závěru autorka objasní, že podklady románu jsou opravdu kousky historie a Amy Robesartová opravdu žila - to jediné mě snad potěšilo..jinak celkově velmi velmi nenáročný román v historických kulisách...jako oddechovka neurazí...půjde dál knihobudkou někoho potěšit...

knihovnička007
07.01.2018 5 z 5

Líbí se mi kombinace historie a románu. Hodně povedená kniha nejen o historických postavách zasazených v období panování Tudorovců-od Edvarda VI. do začátků panování Elisabeth I.
Opět jsem se dozvěděla něco nového, ač jsem viděla dokument o úmrtí Amy.

Určitě doporučuji a těším se na další knihu této spisovatelky.

alnahu
26.07.2016 4 z 5

V knize nám autorka připomíná příběh Amy Robsartové mladé křehké dívky,která se v životě dopustila jediné chyby-zamilovala se do toho nepravého a zaplatila za to cenu nejvyšší .Kniha plná intrik ,která stojí za přečtení.

Kamiliana
18.10.2013 4 z 5

Jsem ráda, že si autorka opět našla téma, které není tak známé, tj. že příběh předchází již tolikrát zpracovaný vztah mezi královnou Alžbětou I. a Dudleym. Je zde totiž popisováno jeho první manželství. Zajímavý je rovněž odkaz na české kořeny hlavní ženské postavy v podobě královny Anny a její české dvorní dámy. Škoda jen opakujících se slovních spojení, což je u autorky obecně celkem časté.

Radkab.
30.08.2012 4 z 5

Povedená knížka, stejně jako všechny ostatní od Hany Whitton.